1.6 115 artan performans

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wave61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wave61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar araçta çok acayip bir performans artışı var ya da aracıma daha yeni alışıyorum.Bilen bilir İzmit teki santral yokuşunu inanılmaz birı bir eğim var orada o yokuşu ben 100 le çıktım bugün ve son zamanlarda yokuş falan dinlemıyor araba. Devir çevirerek kullanıyorum artık aracı yani 1-2 litre az yaksın diye ugraşmıyorum samimi söylüyorum araç zevk vermeye başladı. 5 bin 6 bin arası vites değişin araç bir süre sonra acayip birşeye dönüyor ;D

Ynt: 1.6 115 artan performans

hangı araç olursa olsun o devırlerde hepsı kudurur  :)

Evet orası doğru ama bu devirlerde araç kullanıldıktan sonra normal ivmelenmeside paralel olarak değişiyor samimi söylüyorum o yokuşta hep 1. vites çıkıyordum 5 kişi ile ve çok üzüyordu beni fiesta benzinli aracımla aynı yük 2. vites soldan yapıştıra yapıştıra çıkıyordum o yolu..Ama o araç erken toparlıyordu misal 3-4 bin aralığında değişirseniz vitesi yetiyordu çok kolayca. Astra için ise 5 bini geçirmek lazım 5500 civarı greatt

Işte bu yüzden bizim 115liklere sprint booster şart.Gaz tepkimesini bu sayede araç daha çabuk algılayacağından daha seri olacaktır.Fakat pahalı işte.600 TL falan.300 liraya çıkma arayıp duruyorum zaten.

Maşallah 10le santrali çıkmak helal olsun :) ama baya zorlamış olmanız lazım aracı ben o kadar aşırı zorlamazdım açıkcası.

evet zorladım ama atmosferik araç bunu istiyor her devirin tadını veriyor 6500 de kesmese ;)

bizim bu atmosferikler bana bas diye yalvarıyor, yüksek devir cevirince iyi gidiyor

Ama yinede fazla riske girmeyin hele santralde hiç belli olmaz bir sorun olur orda allah korusun sıkıntı büyük zaten rampa değil oarası ayrı birşey

yüksek devir çevirmenin nasıl bir sıkıntısı olur misal benzinli araçta bu konuda pek bilgim yok..Sadece kesiciye yakın bir titreme yapıyor araç bayır çıkarken ama zararı nedir yorum bekliyorum

wave61 link' Alıntı:
yüksek devir çevirmenin nasıl bir sıkıntısı olur misal benzinli araçta bu konuda pek bilgim yok..Sadece kesiciye yakın bir titreme yapıyor araç bayır çıkarken ama zararı nedir yorum bekliyorum
o kadar gaz sanada verseler sende tıtrersın tmam yüksek devır cevırmek güzel bırşey ama devamlı değıl

Geri