Kesinlikle katılmıyorum. Büyük hevesle ilk arabam olarak 2008 auris aldım 2010da. Çok iyi bakılmış az kmde bir arabaydı. İlk arabam olduğu için ilk zamanlar çok güzel geliyordu. Ama yavaş yavaş o kadar soğudum ki arabadan anlatamam. Bozuk yollar tam anlamıyla işkenceydi. Düz yolda hiçbiryerinden ses gelmeyen araba biraz bozuk yolda ya da parke taşlı yolda dile geliyordu resmen, her yerinden ayrı bir ses. Ön konsoldan, bagaj tarafından, süspansiyondan, çıldıracaktım resmen. Arabada yalıtım denen birşey yok. Çoğu japon arabasında olduğu gibi. Araç yüksek hızlarda hiç güven vermiyor, stabil değil. Yanınızdan bir tır, otobüs geçsin acayip etkileniyor. Yüksek hızlarda direksiyonu sımsıkı tutmak zorunda kalıyordum. Ayrıca opelden daha konforlu olmasının mümkünatı yok. Çünkü Toyotalar konforlu arabalar da değil. Uzun yolda acayip yoruyor. Bu anlattıklarım sadece benim aracımın problemleri değildi. Hepsi böyle 2012 modeli de dahil. Ayrıca Toyotanın eskisi gibi bir sorunsuzluğu da yok. 2010 ve 2011 model dizellerinin çoğu yağ yakıyor. Kullanıcılar Toyotayı mahkemeye veriyor. Yepyeni araçlara garanti dahilinde piston sekman değişimi yapılıyor servislerde. O da bağıran çağıran müşterilere. Çünkü Toyota bu sorunu kabul etmiyor. Toyota forumuna da üyeyim, bir girin ve bakın ses şikayetlerine, yağ yakma şikayetlerine. Bütün bu nedenlerden sonra arabayı sattım ve bir daha japon almamaya yemin ettim ve Opele koştum. Geçtiğimiz kasım ayında yeni astra aldım 1.6 edition 115 beygir. Araba buymuş dedim resmen. Araba bir kere insana yolda güven verecek. Tank gibi araba. Auris ise uçan teneke. Tek bir noktada Auris üstün, o da atiklik. Astram varsın 1 saniye geç çıksın 100 km hıza, hiç önemli değil.