1.6 Turbo insignia, 10 tl benzin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2004 de bıraksa para istemeyi gündüzleri okula giden 14 yaşında bebe nereden para kazanır diye düşünüyorum aklıma bişi gelmiyor :D

2006 da 16 yine durum aynı :D Otomatik ödeme yaptı desem banka kartta vermez o yaşta..

Geriye tek seçenek kalıyor Babası istemeden vermiş parayı :D

Hasan abi ben 6. sınıfa giderken çanakkalede sanayıde kaportacıda çalısarak ıse basladım ve o yasımdan berı kendı harclıklarımı kendım bırıktırdım, her yaz aralıksız farklı ıslerde calısırım , calıstıgım heryerde yerım hazırdır , yaş ile calısma durumunu bagdastırma seklınızı anlamıs degılım...
15 yasındakı kardesım bıle su anda calısıyor ve evden para almıyor ;)

arkadaşlar, abiler ne yapıyorsunuz Allah aşkına. kendinize gelin. nerelere gidiyor konu. kişisel bir görüşten nerelere gelindi hayret ediyorum. :(

Hasan abi ben 6. sınıfa giderken çanakkalede sanayıde kaportacıda çalısarak ıse basladım ve o yasımdan berı kendı harclıklarımı kendım bırıktırdım, her yaz aralıksız farklı ıslerde calısırım , calıstıgım heryerde yerım hazırdır , yaş ile calısma durumunu bagdastırma seklınızı anlamıs degılım...

İyide güzel kardeşim,oturup bi hesap yapalım o zaman..

12-13 yaşında kaportacı yanında çalışan çocuğa kaç para haftalık veriliyor şuan?

en baba alacağı para 40-50 tl gündüz okula gidip gece çalışman mümkün olmadığına göre.. Yaz tatilinde çalışsan 3 ay 600 tl kazanırsın maksimum..

Yıllık masrafın eve ne kadar? Aldığın para ancak öğle arası yemeklerine yeter dicem bütün bir yıl için ona bile yetmez.. Nerede okul harcamaların, nerde giyim kuşamın, nerde hususi ihtiyacların..

Kişisel bir takım harcamalarını kendin görmüşsündür ona birşey demem..

Ama 14 yaşımdan beri ailemden hiç destek almadan okudum, arabamın benzinini koydum gezdim, bakımlarını yaptırdım dersen.. Bende doğal olarak sorarım.. Ne iş yaptın da kazandın diye?

Aylık 150 tl yakıt harcayan adam en 300 tl de sağda solda yer.. aracın sigortası, vizesi, yıllık bakımı bunlarıda aya böldük mü en az aylık bi 100 tl de onu yaz. 550 tl yapar..

Yıl bazında hesap yaparsan bu para yaz tatilinde kazanılamaz.. Gündüz okuyan adam da bu parayı nasıl kazanıyor merak ettim..

Varsa bi açıklaması bizde öğrenmiş oluruz.

Bence konu guzel ilerliyor, bu tür konular uyelerimizi daha iyi analiz etmemize yardımcı oluyor. ;)

Ben kısmi ihtiyaçlardan bahsedıyorum , mesela kardesım de su anda aylık 1.000 TL kazanıyor ve yıl ıcındekı okurkenkı kısmi kısısel ıhtıyaclarını kazanıyor , yemek evde zaten pısıyor , ama kendı telefonunu kendı kontorunu kendı yol parasını vs kazanıyor , orda burda para yıyen ınsanlardan degıldım ve kardesımde degıl , unıversıte okuyorum 20 yasındayım sınemaya-kafeye gıtmıslıgım sayılıdır 5-10 u gecmez sevmıyorum alıskın degılım...
Ben muhalefet olmak ıcın konuya dahıl olmuyorum fakat hanı var boyle seylerde.

Mazlum edebiyatı yapma burda :D Kimsenin annesine sövecek kadar da aşşalık değiliz merak etme.

14 yaşından beri ailenden destek almadan hem okuyup hem nasıl kazandın kendi paranı ben onu sordum sana..

Ayrıca sen bu Calibra ya neden bu kadar taktın ? :D

Önce bi iş bul çalış, bi ev geçindir.. O evi geçindirirken de, kendi paranla bi araba al, ondan sonra gel burada benle aşık at :D

Bindiğin araba bile senin üstüne değilken, benim arabama laf söylemek senin haddine mi?

Knight Online denen bir oyun var 3. parti programlarla oyun parası edinilip sitelere satılır, mazlum edebiyatı yaptığım yok, bence sen fazla kasıntısın. Sordun söyledim, onun harici başka bişey anlattığım yok. Bana ait olan bişeyi annemin üzerine yapmak beni gocundurmaz :) ya sen laf yiye yiye bıkmadın, inadına da hala kekeleyip duruyosun. Benim derdim calibra değil, egon şişmek istiyo, birileri seni taktir edicek falan filan. Sen açıklasana 2 vectra parası harcadığın hali bu mu senin tenekenin ? :D Sakın yanlış anlama, calibrayı çok severim ama senin 2 vectra parası harcadım diye kasılmana karşıyım ben :D

dipnot : :maden::maden::maden::maden::maden::maden::maden::maden::maden:

olay o değilki olcay, konu başından beri kendini övecek , başkasını yerecek yer arıyor. Kendi de biliyor çalışmak isteyene heryerde iş var. Yakındır siteden ihtaç edilecem gibi görünüyor :D Kasıntı davranışlarına sert çıktım diye uygunsuz davranış sebep gösterilir tahminimce.

Knight Online denen bir oyun var 3. parti programlarla oyun parası edinilip sitelere satılır, mazlum edebiyatı yaptığım yok, bence sen fazla kasıntısın. Sordun söyledim, onun harici başka bişey anlattığım yok. Bana ait olan bişeyi annemin üzerine yapmak beni gocundurmaz :) ya sen laf yiye yiye bıkmadın, inadına da hala kekeleyip duruyosun. Benim derdim calibra değil, egon şişmek istiyo, birileri seni taktir edicek falan filan. Sen açıklasana 2 vectra parası harcadığın hali bu mu senin tenekenin ? :D Sakın yanlış anlama, calibrayı çok severim ama senin 2 vectra parası harcadım diye kasılmana karşıyım ben :D

dipnot : :maden::maden::maden::maden::maden::maden::maden::maden::maden:

O arabanın teneke kendi başına bir vectra parası zaten, Aldığımdan beri yaptıklarımı sana kabaca yazayım hesabını yap ozman,

Aldığım ay egzoz son susturucu orjinali ile değişti 250 tl
4 tane 225-45-17 potenza lastik aldım 1200tl
radyatör ve kalorifer petekleri yenileri ile değiştirildi 200 tl
Üzerindeki çakma hava debimetresi orinal bosh ile değişti çıkma 200tl

Sonraki aylarda..

katalizör değişip susturucu taktım, 100 tl
Orjinal orta susturucusunu taktım 180 tl
Alternatör şarj kesti yenisini ile değiştirildi 300 tl
benzin pompasını değiştirdim 70 tl
Ön camı değiştiridim çok çizikliydi 170 tl
4 amortisör değiştirdim 250 tl
orjinal bosh ateşlem bobini + buji kabloları 250tl
sonar angel far ve stop takımı aldım 600 tl

geçen 10.000 bakımı usta tarafından yapılan hata sebebi il üst kapak, contalar vs 2500tl

Geçen 2 hafta yapılan işler,

kapak ölçüm ve revizyon
sıfır piston segman takımı
kol burçları
motor bloğuna baga yapılması
blok ölçümü ve rektefiye,
sıfır debriyaj seti Luk
eskisi 20.000 önce değişmiş olmasına rağmen Gm triger seti.
sıfır yağ pompası
tüm su hortumları ve hidrolik hortumlarının yenilenmesi
gergi rulmanı ve v kayışı
alt ve üst takım contalar, keçeler, oringler ne varsa tamamı
yağ ve su kapakları,
yayları kırılan kapı kollarının yenileri,
alt salıncaklar ve rotiler
aks körükleri
devir daim pompası
motor kulakları
bosh marka krang sensörü
motor sıcaklık sensörü
vs vs rengi güneşten atan cam fıskiyelerine kadar değiştridim..
bu sırada kullanılan tereson balata spreyleri bir sürü ıncık cıncık malzeme
işçilikle beraber toplam verdiğim para 4500 tl

Bu hafta Komple boyası devam ediyor 1700 tl

yurt dışından getiritiğim ve taktiğım ıvır zıvır göstergeler , ve bunların sensörleri resimlerde görürsün konuda geçecek 300 tl

izolasyon için harcanan para yaklaşık 300 tl

Şimdi aklıma gelmeyen başka şeylerde olabilir..

Bunlar sana, seninki gibi 15 lt yakan bi vectra aldırırmaya yeter heralde :D :D

Ayrıca kendi harcadığım emek karşılığını da maddi olarak hesaplarsam çok daha borçlu çıkarsın..

Bende ispatı olmayan söz yok :D Aksini idda edersende ortaya istediğin şeyi koy ben teker teker fotoğraflar buraya koyarım malzemeleri sıkıntı yok :D

Daha döşemeler için deri dikiş makinası alınacak, malzeme alınacak, ses sistemini de yazmayı unuttum.. Şimdilik önlere kicker arkalara Macustic takım aldım.. Devamı gelecek..
Rodaj bitimi yaylarıydı, yazılımdı, kule gergisiydi vs vs

2 Vectra parasınıda gecçecek yani, raat ol genç.. Sen anlayamazsın bu durumu.. Farklı kafa yaşıyoruz seninle.. :D

Geri