Ynt: 1 depo ile 1050km (1.4 turbo, 5.1lt ortalama tüketim)
herkesin yorumları için teşekkürler arkadaşlar. 1050 km lik yolun 350 km si yani samsun-trabzon arası gerçekten kaymak gibi bir yoldu ama 400 km si (gerede-samsun ) ise yer yer yol yapım çalışmaları yüzünden sıkıntılıydı.geriye kalan 350 km (istanbul-gerede otobanı) ise gece kamyonları yüzünden kalabalık ve körfez tarafında yol çalışmaları vardı.işte bunlar yapılabilecek en iyi ekonomiyi engelliyor.
ben aracımdan memnunum.bir dizel araç tabi ki benzinliden ekonomik gidecektir ancak bu yol bir dizel ile gidilseydi çok da arasında fark olacağını zannetmiyorum. bir hesap yaparsak; 1.4 turbo araç için: 5.1 lt ort. x 4.35tl benzin x 10.5(1050km 100km nin 10.5 katıdır) :233 tl hesap çıkıyor. peki bir 1.3 cdti için kaç yakabilirdi? bence 3.9lt ortalama yakabilirdi. 3.9lt x 3.66lt mazot x 10.5 :150 tl hesap çıkıyor. işte bu yapılan tahmini hesap 1.3 cdti 'ın 1.4 turbo'dan %35 daha ekonomik olduğunu gösterir.
13-14 saatlik gezimde 1.4 turbonun keyfi beni mest etti.çünkü hızlanmalar ,benzinlinin pürüzsüzlüğü ve 1.4 turbonun 45 hp fazlalığı beni mutlu ve güvende hissettirdi.1050km için fazladan 80 tl vermek bana göre bu araca değerdi.bunlar sadece benim bakış açım. çünkü ben aracımı genelde uzun yolda kullanan birisiyim. şehir içindeki tüketim farkları bu kadar az değil.
bu test,umarım yeni astra j ciler için bilgilendirici olmuştur.yeni astra j alacaklar için tavsiyem, 5.1 lt ortalamaya aldanmayın,140hp lik 200nm torklu aracı normal kullanmak sabır işi.genelde duygularımın esiri oluyorum.yol bitince güzel rüyadan uyanmak gibi.ama en sonunda büyük pişmanlık.keşke hızlı gitmeseydim ekonomik gitseydim gibi. en kötüsü ise ders çıkarmadan yeni yolculuklarda yine hızlı gitmek.hepsine rağmen 1.4 turbomdan memnunum.umarım siz de aracınızdan memnunsunuzdur.saygılar..