10 tl ye 48 km yaptı

hamza sen LPG yi yeni taktırdın.bence bir LPG ayarı yaptırdır.otomatik olsa bile bu değer çok fazla :confused::confused::confused:

sorun bende araç kullanmayı bilmiyorum ben ;)

lpg ci ile teste çıktık, 10 tl gaz ile şehir dışı 55km yaptık tam olarak.

bende bir sorun var ama nerde hata yapıyorum çözemedim.

benim astra gsi 100 kmde 9 lt yakıyor şehir içinde buda 300 filan yapar bence normal bir değer benizn için 1000 ytlye tüp koycağıma 7 depo benzin koyar gezerim

bu yaklaşıma şunu da düşün demek istiyorum;

- araç alımlarında artık lpg li araçlar tercih nedeni.

- lpg montajı 1000 tl ise bunu taktıracak kişi de 1000 tl ye taktıracak o yüzden satarken üstüne koyabilirsin.

- 2.el lpg dönüşümü satılmadığı için ve alan kişi lpg çevriminden sonra ruhsata işleme muayeneye sokma trafik şubesinde 1 gününü geçirme gibi sorunları düşününce direk taktırdığın fiyatı aracın değerinin üstüne koymaman gibi bir durum söz konusu değil :)

- sürekli benzinle çalışan bir aracın çevreye verdiği gazların emisyon değeri lpg li bir aracın çevreye verdiği değerlerden çok daha fazladır.(evet türkiyede bunu kimse düşünmüyor)

- sürekli benzin tüketerek sadece benzin kartelleri kazanmakta oysa bu ülkelerin bize sattığı benzinden zaten faiş şekillerde kar edilirken devletin benzin e koyduğu vergi %400 civarındadır. ve sürekli alınan bu benzinler bu oranın değişmemesine yağ bal olmaktadır.

- açılan her yeni lpg istasyonu yeni bir iş sahası yeni bir istihdam demektir. belki benzin istasyonlarında istihtam azalacak o zaman diye düşüneceksiniz ama bugüne kadar hangi benzin istasyonundan açılan lpg dolum tesislerinde çalışanlar kadar işten çıkartma oldu sizce ?

- lpg tüketimi biraz önce bahsettiğim ülkeler bazında halkı daha fakir olan iran azerbaycan ve rusya gibi devletlere yapılan yardım gibi düşünülebilinir. tabi yapılan istihdam ve zenginleşen dolum tesisi sahiplerinin piyasaya aktaracağı likidite de bunu cabasıdır.

- petrolün varil fiyatının 166 $ olduğu günlerden varil fiyatının 43$ olduğu günlere geldiğimizde benzin fiyatları sadece 3-5 kuruş oynamıştır ve buna kimse tepki göstermemiştir. cünkü paşa paşa benzin kullanmak zorunluluğu hala devam etmektedir. ama ben bir tuşa basarak lpg veya benzin kullanma özgürlüğüm ile onlardan ayrılmaktayım. en azından bir nebze.

saygılarımla okan abi :)

edit: ingiliz kraliyet binasında hizmet eden araçların yanlış hatırlamıyorsam %45 i lpg çevrimli ve yurtdışında bu çevrimi teşvik etmek için hükümetler teşvik kredisi vermekte.

edit2: lpg çevrim işi yada yan bir endüstride çalışmıyorum.

Son düzenleme:
vectra için biraz normal değerler gibi bence.şunu unutmayalımki;aracın fabrika çıkış değeri benzinde neyse onun üzerine %10 ilave edeceksiniz lpg kullanıyorsanız.eğer 100 km de 10 litre yakıyoısa benzinde, lpg de 11 litre yakması normal.sizin değerinizde 11,5 litre civarında.

e az yakıyor herkesinki işte,bide cok yakıyor diye uzuluyor bazıları??

ee bende 45 liraya 170 km benzin :D

ben dün akşam 5 ytl ile 36 km yol gittim ve bitti;yani 10 ytl ile 72 yapar;ama trafik hiç yoktu nerdeyse;demekki dur kalk yapınca çok yakıyor ya da daha önce aldığım gaz kötüydü........

Geri