1000 motor araca lpg olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirza86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ah şöyle bi 25 kuruş yaksa

acaba bunu satıp üstünede 3000 tl ekleyip
dizel bi arabamı alsam

üzerine 3 bin tlye diesel alabiliyorsanız bence lpgyi hiç düşünmeyin en ucuz set, bile taksanız muayene ruhsattı derken 2 bin tlyi buluyor
 
Gerçi dizellerin piyasası nasıl şöyle 2007 model bi dizel için ne kadar lazım mesala?
 
atiker mi brc mi ikisinin arasında kaldım şimdi?
 
1000 cc lik bir araçtan ne beklediğine bağlı. Spor bir kullanım tarzın varsa LPG de taktırsan o hacimdaki bir araç fazla yakar. Nedenine gelince hız yapağım diye devamlı tam gazla gitmeye çalışacaksın, rampalarda daha fazla gaz vereceksin. Düşük hacimli araçlar ekonomi amaçlı imal edilen şehiriçi araçlarıdır, performansa gelmezler.
 
1000 cc motora LPG mantığa aykırıdır. 1000 cc ekonomi motorudur. Benzinle çalışması ve o kasayı kaldırması için ucu ucuna "tune" edilmiştir. Buna LPG bağlamak / bağlamaya çalışmak yanlıştır. Tüketim fazla değişmeyecek, konfor, çekiş, motor ömrü çok değişecektir.
Az elektrik harcayan A sınıfı buzdolabı için elektrik tedarikçisini değiştirmek gibidir. 30 kuruştan 25 kuruşa inecek bir tüketim LPG sistemine ve bürokrasisisne verilen paranın 40.000 km den önce amorti edilmemesi demektir. 40.000 km sonra o fındık motor LPG ile kazanılandan fazla süpap ve VSR kaynaklı hasar gideri çıkaracaktır. Boşa harcayacak paranız yoksa o yolu unutun.
 
Lpg karşıtı değilim ama şöyle düşünürdüm.

1000cc motor vergisinden dolayı az da olsa bir karım var deyip benzinle devam ederdim.

Arkadaşların dediği gibi çok bi bekletiniz yoksa lpg de takılabilir elbet.
 
Benim araç 2.0 motor ve lpgde 0.22 kuruş yakıyor, benzinde de maksimum yakacağı 0.3 kuruştur, sizin araç 1.0 olmasına rağmen çok yakmasının sebebi motoru aşırı güçsüz ve kasaya yetersiz geliyor.

hocam benzinde 0.3 yakıyorsa sizin araç bence lpg de kullanmayın...
 
aracınıza lpg takılır elbet ama performansı fazla olamasada düşecektir. düz yolda veya şehir içi fark etmezsiniz ancak rampada yada klima açıkken lpg fark edilecektir.. adamlar 800 cc suzuki marutiye yada bis lere lpg takıp biniyor ki corsa teknoloji olarak onlardan kat kat üstün bir araç düzgün montajla ve doğru lpg kiti ile sorun yaşamazsınız... ayrıca benzinin 4.51 tl olduğunu düşünürsekte 0.30 kr hiç birşey şehir içi 2.0 vectra lpg de o kadar tüketiyor..
 
vazgeçtim zaten taktırmayacağım
aracı biraz daha kullanıp dizel bi araç alacağım.
lpg fırladı zaten 2.41 oldu
 
Bana da 1.4 Astra G e takma vs dediler...Yok zaten ufak motormus vs. Az yakiyormus vs. Bu konuda yurt disi forumlara bakin. Bu motor uyumlu mu diye. 3 silindir motorlara LPG takiliyor, sirali sistemde cok dusmuyor performans. Ne yakiyorsan ondan %40- 50 tasarruf edersin. Dizel 1.3 motor turbo devreye girene kadar sizin arabadan daha kuvvetli degil.

vazgeçtim zaten taktırmayacağım
aracı biraz daha kullanıp dizel bi araç alacağım.
lpg fırladı zaten 2.41 oldu
 
Geri
Üst