15 yaş üzeri

kömürle oy toplayanlardan da ek vergi alınsın
Valla bu laf kavgada bile söylenmez, taş olursun :kop:. Ben Ankara'dan taşındığım zamanlarda kışın Ankara'nın havası tertemizdi, maşallah 5 senede epeyce kömür dağıtılmış. Bana gelince hava kirliliğine neden oluyor diye kaçak kömür kullanımı yasak, ama devlet tarafından vatandaşa dağıtmak serbest. Ohhhhhh ne ala memleket :mad:.

vergi almaya bahane çok..
10 saniye içinde 1 den fazla nefes alana fazla oksijen tüketim vergisi..
küçük tuvalet günde 1 kez büyük tuvalet haftada bir kez yapılacak uymayanlar çevreye fazla atık bırakma vergisi verecek...... cırcır olanlar sınır dışı

:kop::kop::kop:

Uyumaya gülerek gidiyorum. Allah da sizi güldürsün.

vergi koymaya bahane cokkk.. hıc dusunmuyolar heralde vatandaş ne yapacak dıe parası olan ztn yuksek model arabaya bınıyor!!

Türkiyedeki araç vergilerini artık aracın yaşına motor silindir hacmine göre değil avrupa birliğindeki gibi egzos emisyon ölçümene göre ücretlendircekler.benim abim irlandada yaşıyor kendisinde 1995 model fiat punto var.yıllık vergisi 350euro arabayı 400euroya aldı.almanyada 2007 model 5.23 bmw'nin yıllık vergiside 200euro falan.yani yeni aracın vergisi eskiden ucuz.biz avrupa birliğine girmesekte işlerine gelen kanunları uygulamakta üzerlerine yok.

Ben arabamdan vazgeçmem arkadaş, arabam 27 yaşında olmasına rağmen...

bu yasaya binek gözüyle bakmayın bu yasa devreye girerse denildiği gibi kendi bacaklarınada sıkarlar taşıma transport nakliye kamyon kamyonet cinsi araç piyasada kalmaz bugün ülkenin yükünü çeken ticari kamyon kamyonetlerin çoğu 15 yaşının üstünde.. bunu düşünemiycek kadar bilgisizce bu yasa çıkarsa yazık olur..

türk usulü teşvik
teşviği hakedene bişey yapmayıp geri kalanlara geçirmek suretiyle teşvik ediyolar.

trafikten çekilmesini nasıl sağlarız aracın?
çekerim garaja arada ş.içi 2 tur atar geri dönerim mesela.

türk usulü teşvik
teşviği hakedene bişey yapmayıp geri kalanlara geçirmek suretiyle teşvik ediyolar.

trafikten çekilmesini nasıl sağlarız aracın?
çekerim garaja arada ş.içi 2 tur atar geri dönerim mesela.

onada gerek yok çok daha basit yöntemler var bir yakının aracına haciz koysun olsun bitsin. :D

yok yeddiemine çektirme değil de, vergiden düşmesi için hurdaya ayırmış gibi yapayım bari
bu haberden sonra 2. el piyasası da takla atar, satalım desek de iş zor bari çekeriz garajımıza arada öper koklar hasret gideririz.

bi klasik kaskosu yaptırıp duvara falan mı gömsek acaba :rolleyes:

ibr çıksında bakalım nasıl olucak ben hayla pek anlamadım emisyona göre yapıcaklarsa hangi aracın emisyonu ne nerden bilicekler tek tek ölçüm yapıcak halleri yok vatandaşa emisyon pulu al derlerse o zamanda bir ton üç kağıt döner

Geri