Temiz bir dünya için hepimiz bir şeyler yapmalıyız. Ama bu iş cezalarla vergilerle göz korkutmayla olmaz. Devlet herzaman olduğu gibi bana ceza vererek en kolay yolu seçiyor, peki kendisi ne yapıyor. Devleti kim denetliyor? Belediyelerin ulaşımda kullandıkları otobüslerin hali ortada, kaç tanesine emisyon nedeniyle ceza kesildi, kaç tanesi trafikten men edildi. Hava kirliliği nedeniyle kaçak kömür satışı yasak, yakalanan kömürler ne yapılıyor sanıyorsunuz? En komiği araçlardaki 15 yaş sınırı. Örneğin 1996 model Vectra B havayı kirletiyor da, aynı seri üretim olan 1999 hatta 2002 model Vectra B kirletmiyor mu? Hükümetler neden yıllarca yan gelip yattılar? Neden vatandaşı gerektiği gibi uyarmadılar, neden bir geçiş süresi hazırlamadılar. Yasa koymakla posta koymayı aynı kefeye koymak çok yanlış. Siz binalardaki enerji kimlik kartının nen zaman hayata geçtiğini biliyormusunuz, kanun yıllar evvel yürürlüğe girmiş bu evlere "enerji kimlik kartı"nı hangi kurum düzenliyor biliyormusunuz? Şu an ev kiralama ve satış işlemlerinde bu belgenin kağıt üzerinde şart olduğunu kaçımız biliyoruz? AB istedi ben de yaptım oldu taktiği olmaz. Olursa da işte bu kadar olur. Çıkarılan yasaların uygulamaya süreleri hep geri çekilirse vatandaş o idarecilere güvenmez, mesela enerji kimlik kartı uygulaması için belirlenen süre ileri tarihe retelendi, gene araçlardaki çocuk koltuğu uygulaması da ileri tarihi ertelendi, o yüzden ben bu kanunun uygulama tarihininde ileri bir tarihe erteleneceği düşünüyorum.