Sıvı conta testi vardır. Özel bir sıvı ve makine yardimiyla yapılıyor. Direkt contada kaçak olup olmadığını gösteriyor. Yetkili serviste o şekilde yaptırdım testi. Sizin de yaptıracağınız sıvı conta testidir.Üstadım peki arızayı bulmak için conta yanık testi mi yaptın yoksa yoksa başka bir test mi gerçekleştirdin. Sorma sebebim şu. Aracım 80 bin km civarında iken önceki sahibi tarafından çelik subap takıldı ve lpg söküldü zaten bende 107 bin km de aldım. O tamirat esnasında conta ile ilgili birşey yapıldı mı ya da rektefeye girdi mi bilmiyorum. Zaten hali hazırda şuan aracım 150 bin km de.
Hararet ve yüksek sıcaklık conta yanıklarinin en büyük sebebidir. Özellikle araçta herhangi bir sebepten az miktarda bile kaçak olursa, örneğin hortumlardan birinden az miktarda kaciriyordur, motor kendini yeterince sogutamayacagi için conta zarar gorebiliyor. LPG sistemi de motoru ekstra sıcaklıkta çalıştıran, ısıtan bir sistemdir. O yüzden LPG ile kullanılırken conta zarar görmüş de olabilir. Önceki sahibi conta tamiri yaptırmış olsa şuan kaçak yapmazdi conta. Çünkü çabuk yanan bir şey değil.
Eğer tüm testlere ve araştırmalara rağmen motor civarında ve soğutma tertibatinda herhangi bir kaçak bulunamiyorsa contadan suphelenilir. Sizin yaptirmaniz gereken dediğim gibi sıvı conta testidir. En azından sorun contada mi değil mi bu ihtimalin ortadan kaldırılması lazım kontrol edilip.