2001 Astra 1.4 Aracıma LPG taktırayımmı?

Prens_Astra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 2001 Model Astra 1.4 aracıma Lpg taktırmayı düşünüyorum bir arkadaşım sıralı sistem taktırmış 99 model Astra 1.6 aracına ve çok memnun benim şehir içinde ortalama 1 litre benzinle 10km tüketimim var sormak istediğim şu; acaba sıralı lpg sistemi taktırsam bana maliyeti ne olur? arkadaşım 12 ay taksitle 1850 YTL vermiş bu fiyat normalmi? ayrıca benim aracım 10 km de ne kadar sarfiyatı olur tahminen? bu kadar soruyu cevaplayabilecek arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunuyorum. saygı ve sevgiler...

Markaya göre sistemlerin fiyatı 1100 ile 1800 ytl arası değişiyor.Senin aracın sıralı sistem ile şehir dışı 110 ykr şehir içi 140 ykr yakar.Ben de lpg taktıracağım aracıma. Çok araştırma yaptım.Taktırmak en mantıklısı bence

Ancak bu konuda tüm lpg sahiplerinden çok, 1.4 motora lpg taktırmış astra sahiplerinin fikir beyan etmesi çok önemli. 1.4 motora lpg takılması, lpg kullanmamış ve teknik olaylardan anlamayan birisi olmama rağmen kafamda soru işaretleri doğuruyor.

Son düzenleme:
99 model 1,6 Astraya taktırdım..çok memnunum.1200 ytl ye Atiker taktırdım...Bence öneririm ama önemli olan usta ellerde yapılması yani işçiik çok önemli...

ya dün bu işlerden anlayan bir arkadaşıma sordum 1.4 lerde LPG nin arabanın çekişini çok düşürdüğünü ve klima çalıştırıldığında arabanın boğulabileceğini söylemişti özellikle 1.4 motorlarda tavsiye edilmediğini söyledi.

Aynı yol şartlarında
Ş.İ dizel araç yaklaşık 7 lt/100km
Ş.İ benzinli araç yaklaşık 10 lt/100km
Ş.İ LPG'li araç 14 lt/100km

sarfiyat yapar. Bu durumda harcayacağınız yaklaşık 1.500 YTL'lik harcamayı amorti etmek için LPG taktırdıktan sonra 150.000 km yapmanız gerekiyor. Tabi bu arada yapacağınız 150.000 km boyunca geçecek olan zamanda'ki bu da normal şartlarda yıllık 25.000 km'den 6 sene yapar, kaybedeceğiniz 1.500 YTL'nin getirisi'de hariç. Ama derseniz'ki "arkadaş ben günde 150 km yapıyorum" o başka tabii.
Performans konusuna gelince kayıp motorun durumuna göre yaklaşık %6 ile %10 arasında olacak.
Ayrıca şunuda unutmayın LPG, içinde hiçbir katkı malzemesi olmayan kuru bir yakıttır, dolayısıyla motor aşınmalarının en büyük etkeni olan ilk çalıştırmada silindirlerin henüz yağlanmamış olması LPG'li araçlarda daha da çabuk aşınmalara sebep olur.........

Aynı yol şartlarında
Ş.İ dizel araç yaklaşık 7 lt/100km
Ş.İ benzinli araç yaklaşık 10 lt/100km
Ş.İ LPG'li araç 14 lt/100km

sarfiyat yapar. Bu durumda harcayacağınız yaklaşık 1.500 YTL'lik harcamayı amorti etmek için LPG taktırdıktan sonra 150.000 km yapmanız gerekiyor. Tabi bu arada yapacağınız 150.000 km boyunca geçecek olan zamanda'ki bu da normal şartlarda yıllık 25.000 km'den 6 sene yapar, kaybedeceğiniz 1.500 YTL'nin getirisi'de hariç. Ama derseniz'ki "arkadaş ben günde 150 km yapıyorum" o başka tabii..
Performans konusuna gelince kayıp motorun durumuna göre yaklaşık %6 ile %10 arasında olacak.
Ayrıca şunuda unutmayın LPG, içinde hiçbir katkı malzemesi olmayan kuru bir yakıttır, dolayısıyla motor aşınmalarının en büyük etkeni olan ilk çalıştırmada silindirlerin henüz yağlanmamış olması LPG'li araçlarda daha da çabuk aşınmalara sebep olur.........
Yazının tamamı dogrudur veya yanlıştır bilmem...Ama kırmızı ile yazılı kısım biraz hatalı sıralı sistemlerde ilk çalıştırmalar BENZİN le çünkü..Sıralı sistemlerde her araba çalıştırma işlemi benzinledir....1.4 motor normal sistem takılı araç ile 2.000 motor vectra arasında 7-8 ytl. fark var aynı yere gidip gelmede....Kim çok yakıyor sizce?
tabiki 1.4 otomatik vites normal karburatörlü lpg lı araç test edilip onaylanmıştır....
150 bin km.de 44.250 ytl.benzin yakacaksın?peki kaç para gaz yakacaksın 150 binde...30.660 ytl. sisteme 1500 verdin.etti 32.160 ytl.1500 ytl. 6 senede 1.500 daha kazansın oldu 33.660 ytl.şimdi çıkaralım 44.250-33.660=10.590 ytl. lpg den para kazadınız.bunun 5 binin hadi masrafa çıkın(lpg de bazı sensörler arıza yapmaz yaptırmaz)kaldı elde 5.590 ytl. kim karlı sizce...(benzin lt.fiyatı 2950 den lpg 1460 dan hesap edilmişit) sizin verdiginiz degerlerden hesap edilmiştir.Yanlışlık varsa özür ama lpg herzaman karlıdır....

Son düzenleme:
bence bekledıgını alamazsın.hatta pısman olursun.

Geri