2001 Astra 1.4 Aracıma LPG taktırayımmı?

Yazının tamamı dogrudur veya yanlıştır bilmem...Ama kırmızı ile yazılı kısım biraz hatalı sıralı sistemlerde ilk çalıştırmalar BENZİN le çünkü..Sıralı sistemlerde her araba çalıştırma işlemi benzinledir....1.4 motor normal sistem takılı araç ile 2.000 motor vectra arasında 7-8 ytl. fark var aynı yere gidip gelmede....Kim çok yakıyor sizce?
tabiki 1.4 otomatik vites normal karburatörlü lpg lı araç test edilip onaylanmıştır....
150 bin km.de 44.250 ytl.benzin yakacaksın?peki kaç para gaz yakacaksın 150 binde...30.660 ytl. sisteme 1500 verdin.etti 32.160 ytl.1500 ytl. 6 senede 1.500 daha kazansın oldu 33.660 ytl.şimdi çıkaralım 44.250-33.660=10.590 ytl. lpg den para kazadınız.bunun 5 binin hadi masrafa çıkın(lpg de bazı sensörler arıza yapmaz yaptırmaz)kaldı elde 5.590 ytl. kim karlı sizce...(benzin lt.fiyatı 2950 den lpg 1460 dan hesap edilmişit) sizin verdiginiz degerlerden hesap edilmiştir.Yanlışlık varsa özür ama lpg herzaman karlıdır....
Bu konuyu arkadaşlarla değerlendirip bu hesapları yapmıştık. Yanlız 3 kişi birden küçük bi hata :p yapmışız bi sıfır fazla eklemişiz. Evet hesabınız kesinlikle doğru. Aradaki yakıt farkı yıllık 1.500 YTL, 150 YTL değil. Buda zaten sıralı sistemin maliyeti. (ülen tüh beeee koskoca Vectra bedavaya gitti arada :( )

bende lpg düşünenlerdenim,hatta bugün servisime gittim,tavsiye edip etmediklerini sordum,bana kendi arabalarına taktırdıklarını sölediler,memnun olduklarını belirttiler,kendileri 1.600 ytl ye takdırmışlar,ben brc iyidir dedim onun fiyatı 1.900 ytl dedi usta,kendisinin 1.600lük olanı daha iyi bulduğunu söyledi,çalışma prensibi olarak,fakat ilginçtirki kendi arabasına taktırdığı lpg markasını telafuz edemedi italya malı olduğunu söyleyebildi sadec..
ben bu konuyu araştırıyorum,edindiğim bilgileri paylaşırım..

arkadaşım forumda lpg üzerine arama yaparsan yada benim yorumlarımı okursan tüm sorularına eminim en iyi cevabı alırsın...Easyjet marka sıralı sistem kullanıyorum çok memnunum...hatta imzamdaki hızı lpg ile yaptım bana benzinden farkını gösterir misiniz?

ya abi bence değmez yaa onun parasını cıkarman için epeyi binlerce kilometre yapman lazım:D

eğer paran coksa taktır:D

Arkadaşlar özür dileyerek bir şey belirtmek istiyorum.
Eger bu lpg'nin çok güzel bir şey olsa koca OPEL mühendisleri orjinalde bu arabaya bunu takarlar.
Sen şimdi tamanen likit yakıtla çalımak için tasarlanan bir motoru gaz ile çalıştırmaya çalışıyorsun.Taksiclerle konuşun bence. Artık biliyorsunuzki artık gazlı taksi pek kalmadı çün kü LPG zamanla kardan çok zarara yol açıyor. Bir kere sürekli ayar istiyor. Yani ayar yaptırmak tam bir eziyet.

GM mühendisleri takıyor zaten yurt dışında...

burda mentaliteye sahip yaığınla insan olduğu için satamayacağını düşünüyor. ondan getirmiyor...

yoksa opel LPG bifuel de üretiyor CNG de.

ayrıca LPG hakkında söyledikleriniz yanlış...

taksicilerde dizel değil LPG li huyundai accent eralara yükleniyor.

Aydın otobanında arabada 4 kişi ve klima açıkken çok rahat 160-170 gördüm..öneririm taktırmanı..

- senede 15 bin km yapıyosan yani amortilemen 1 seneden fazla sürmeyecekse,
- ucuza kaçmadan iyi bir ustaya iyi bir sistem (3.nesil) takdıracaksan,

hiç düşünme takdır.

Bu gün bilgi amacıyla sordum lavato marka sıralı sistem proje dahil 1450 ytl fiyat verdiler 2 senede garantili..

Geri