2001 Astra 1.4 Aracıma LPG taktırayımmı?

kesinlikle taktırmalısın hatta taktırdıktan sonra keşke daha önce yaptırsaydım diyorsun biz öyle dedik en azından 1100 liraya atiker taktır oldukça iyi uyum sağlıyo tek dikkat etmen gereken iyi bir ustaya yaptırman
Ş.içi 150 kuruştan fazla yakmaz,performansa da farkedilebilecek bir etki yaapmıyo sürekli yüksek devir kullanan biri değilseniz kesinlikle fark yok yinede karar sizin...

arkadaşım benimkida 1.4 bu motor bu kasayı ancak kadırıyor.lpg taktırısan araba eskisi gibi çekmez..boşver bence.....90 bg 1200 kğ bide lpg......orantıla bana hak verirsin

kesinlikle taktırmalısın hatta taktırdıktan sonra keşke daha önce yaptırsaydım diyorsun biz öyle dedik en azından 1100 liraya atiker taktır oldukça iyi uyum sağlıyo tek dikkat etmen gereken iyi bir ustaya yaptırman
Ş.içi 150 kuruştan fazla yakmaz,performansa da farkedilebilecek bir etki yaapmıyo sürekli yüksek devir kullanan biri değilseniz kesinlikle fark yok yinede karar sizin...

Şehir içi 0,150 ykr den fazla yakmaz demişsiniz bu nasıl oalcak anlamadım arkadaşım bendede 2000 model astra g kasa var 1,6 ecotec motor bizim araçlar 100 kmrede 10,1 litre benzin yakması lazım değilmi şehir içi katalokta öyle diyorki 1 yıldır araba bende 10 litreden belkide fazla yakar diyebilirim az yakmaz gaz takıncada en azında 10,5 - 11 lt re yakması lazım 100 kmrede gazın litresi şuan 1,9 ytl olduğuna göre en az yakması gereken bence 19,95 yani düz hesap 20 ytl buda kmrede en az 0,200 ykr demek bence senin hesapta bi yanlışlıkvar kusuruma bakma

Son düzenleme:
bu lpg konusu kafamızı çok karıştırıyor. bence yılda yaptığımız km çok önemli. fazla km yapmıyorsak hiç gerek yok. mesala ben yılda ortalama 6000 km yapıyorum. çok kararsızım . birde bu nun çogunu şehir içinde yapıyorum (ev ile işyeri 1.5 km) yani motor ısınmadan işe varıyorum. sıralı sistemde motor ısınmayınca lpg ye geçmiyor. çık işin içinden çıkabilirsen. birde lpg de ateşleme bobini çabuk yanıyormuş. butür sorunlarda çıkarsa biz ancak 5 senede amorti ederiz bu parayı.

bu lpg konusu kafamızı çok karıştırıyor. bence yılda yaptığımız km çok önemli. fazla km yapmıyorsak hiç gerek yok. mesala ben yılda ortalama 6000 km yapıyorum. çok kararsızım . birde bu nun çogunu şehir içinde yapıyorum (ev ile işyeri 1.5 km) yani motor ısınmadan işe varıyorum. sıralı sistemde motor ısınmayınca lpg ye geçmiyor. çık işin içinden çıkabilirsen. birde lpg de ateşleme bobini çabuk yanıyormuş. butür sorunlarda çıkarsa biz ancak 5 senede amorti ederiz bu parayı.

Maşallah senede 6 bin kmre hiçbişey maşallah ben 40 bin yapıyorum şuan baktım bir yıl 2 ay oldu sanırım gerisini siz düşünün ben başta takmadığıma çok pişmanım satarım dedim taktırmamıştım bencede sen hiç taktırma

Maşallah senede 6 bin kmre hiçbişey maşallah ben 40 bin yapıyorum şuan baktım bir yıl 2 ay oldu sanırım gerisini siz düşünün ben başta takmadığıma çok pişmanım satarım dedim taktırmamıştım bencede sen hiç taktırma

bende öyle düşünüyorum fakat bu arabaya 4-5 sene binerim. burası küçük bir il ev iş arası 1.5 km . ancak senede bir tatile gidiyorum 1500 km, birde 4-5 kere babamlara gidiyorum gidiş geliş 200 km. yani 6000 km nin yaklaşık 2500- bilemedin 3500 km si şehir dışında geri kalanı 1.5- 2 km de git gel. motor ısınmıyor bile. bu durumda ben 2500 km de hiç lpg yi kullanamıyorum.

Şehir içi 0,150 ykr den fazla yakmaz demişsiniz bu nasıl oalcak anlamadım arkadaşım bendede 2000 model astra g kasa var 1,6 ecotec motor bizim araçlar 100 kmrede 10,1 litre benzin yakması lazım değilmi şehir içi katalokta öyle diyorki 1 yıldır araba bende 10 litreden belkide fazla yakar diyebilirim az yakmaz gaz takıncada en azında 10,5 - 11 lt re yakması lazım 100 kmrede gazın litresi şuan 1,9 ytl olduğuna göre en az yakması gereken bence 19,95 yani düz hesap 20 ytl buda kmrede en az 0,200 ykr demek bence senin hesapta bi yanlışlıkvar kusuruma bakma

litresini filan bilmiyorum ben sadece hesapladığımızı söylüyorum 154 ykr çıktı fakat bunu tamamen şehir içinde yapmadık hatta babanım işe gidiş güzergazı trafiksiz dümdüz bir yol biraz da ondan kaynaşlanmış olabilir.
acaba bizim ölçüm şeklimiz mi yanlış??(gazı fulledikten sonra kmyi sıfırlıyoruz ve bi miktar yol yaptıktan sonra tekrar aynı şekilde fulluyoruz ve km ile oranlayınca bu değeri elde ediyoruz)

Ayda 1500 km ve üzeri yol yapanlar için uygun ama bu km nin altında iseniz hiç gerek yok bence.

Açıkcası bende çok düşündüm hatta bu düşünme 1 yıllık süreyi de aştı.Sonuçta lpg sistemine geçiş yaptım ben aracımda Teleflex taktırdım pahalı biraz fakat pedala geç tepki verme olayı bunda yok ve enjektörler emme manifolduna takılıyor.Beni rahatsız eden bobin ve krankdan kablo çekilmesi bu sistemde mevcut değil bence araştırın ben yaklaşık olarak 15 gündür kullanıyorum 1.4 motorda da sorun çıkaracağını sanmıyorum.Sistemin çalışma prensibi net te bulabilirsiniz güç kaybı olmaması.

Ayda 1500 km ve üzeri yol yapanlar için uygun ama bu km nin altında iseniz hiç gerek yok bence.

Hocam nasıl gerek yok yaw ..1000 km bile yapsa insan 1000 km için ayda 300 ytl verirsin, lpg ile olsa kabaca 200 ytl verirsin. Her ay 100 ytl yi taksitine yatırırsın....Muhakkak ki cok gezen daha karlı ama, ne bilim ben de halen benzindeyim ama taktırdıktan sonraki sorunlar gözümü korkutuyor....

Geri