bende ilk aldıgımda tereddüt içindeydim ama sonra doğru bir karar verdiğimi anladım.
önceki aracım 2.0 vectraydi iki sene kullandım sattım. 1.8 vectra aldım ama unu hemen sattım. yani 2.0 vectra ile 1.4 astrayı kıyaslayabilecek kadar kullandım diyebilirim. inanın astra vectradan kalkış konusunda kasanında vectraya oranla hafif olmasından dolayı daha atik. yani şehiriçi kullanımlarında daha keyifli oluyor. tabi bu vectradan güçlü anlamında demek değil. vectrada 1. ve 2. viteste aracı zorladın mı 100 km hızı görüyordu. astra da hiç 0-100 denemesi yapmadım ama ilk kalkısta seri olan motor 3000 devirden sonra ataklığını kaybediyor.
önceki aracımda lpg 1.25 tl iken 25 kuruş yakarken astrada lpg.2.25 iken 25 kuruş yakmıyorum.
vectra yı satmamadaki sebeplerden biriside yol bilgisayarlı olmasıydı.3 opel değiştirmiş biri olarak şunu öğrendim ki opel alacaksan yol bilgisayarı olmayacak.
yol bilgisayarı yakıt hesaplama ve ufak arıza uyarıları vermekten başka işe yaramıyor. zaten lpg ile kullandığım araçta yakıt hesalama kısmı direk iptal oluyor yani gerek kalmıyordu. bide üstüne opelin gereksiz uyarıları can sıkıyordu. fren lambalarım tam çalışıyor brake lamb uyarısı veriyor, araçta yağ sıkıntısı yok oil lack uyarısı veriyor. birazda pipirikli olduğumdan devamlı sanayiye gidiyordum. şimdiki aracımda yol bilgisayarı olmamasının rahatlığını yaşıyorum.
senin almak istediğin astra elegance donanımından dolayı yol bilgisayarlı. yol bilgisayarı sıkıntıları canımı sıkmaz dersen bu konuda sıkıntı yok. çevremde 1.6 astra kullanan arkadaşların araçölarına bindim ve sürdüm. ataklık ve hızlanma konusunda 1.4 ile hiç farkları yok diyebilirim. yakıt olarakta şehirdışını bilmiyorum ama şehiriçinde benim aracımdan daha fazla yakıyorlar.
1.4 astra ile 1.6 astra arasındaki fark ancak yokuş çıkarken hissedilebiliyor. serilik açısından 1.6 düz yolda avantaj sağlamasa da yokuşlarda daha rahat toparlayabiliyor. bu bir sorunmudur ? bence değil. 1.6 astra 3. viteste yokuşu tırmanabiliyorsa bende1.4 aracımla 2 ye alırım yıne o yokuşu tırmanırım farkı sadece burda yaşarım.
1.4 astra twinport 90 beygir
1.6 astra 100 beygir
aradaki 10 beygirlik fark dediğim gibi (benim gibi sakin kullanan birisi isen) sadece yokuşlarda bir vites düşürme sorunu yaşatır sana tabi sağladığı yakıt sarfiyatınıda unutmamak gerekir.