2004 astra yerine corolla!

bir civic kullanıcısı olarak şunu ifade edebilirim düşündüğün kadar yumuşak değil bende senin gibi düşünüyordum araca ilk bindiğimde çok şaşırmıştım astraya yakındır özellikle bir eski kasa astra ya 2 yıldır kullanıyorum aracımı virajlarda da cok zorlamama ragmen hala kaydırabilmiş değilim

bendeki kasayı bende daha yoldan çıkaramadım :cool:

aslında toyota yakıtda hiç de cimri değil.. 16diesel volvo s40 ile yeni nesil d4d nin sarfiyatı aynı..

üstelik fiyatlarıda aşağı yukarı aynı.. Her ne kadar elegant vsc modelde olsa donanım fakiri corolla d4d motor ile hastası olduğum s40 ın full paketi olan dynamic 16D arasında çok fiyat farkı yok. corolla 46,100 ytl iken volvo 47.910 ytl; hemde donanım olarak corolladan çok çok çok çok daha iyi...

ben toyotaları severim ama dürüst olmak gerekirse sabancılar bu aracı çok pahalı satıyorlar. bence en sıfırının full ü bile 35binden 1 kuruş fazla etmez.. ama milleti sömürmek görevini başarıyla ifa eden çilekeş sabancılar, bu erekde toyotayıda gayet iyi kullanıyorlar. Toyotanın uluslarası piyasada ki sorunsuz araç imajını gayet iyi pazalıyorlar. Öte yandan artık toyotalarda eskisi kadar dayanıklı ve sorunsuz değiller.Motorunda sıkıntı çıkartmayan corolla; bunun haricinde ki her parçasında sorun çıkartabiliyor. Tıkırdayan göğüs; şıkırdayan emniyet kemeri ve plastik olan yakıt deposundan gelen çalkantı sesi tümünde standart iken; kısa sürede yıpranan şanzıman (özellikle mm ), arıza yapan direksiyon kutusu ve ses yapan ön-arka disklerle, çabuk mahvolan ön düzen yeni nesilin corollasının sık rastlanılan arızalarından..
Avensise gelince ; bende uzun süre düşündüm bunu. 1,6sını alıp,lpg taktırıp, bej renkli harika görünüşlü koltuklarına gömülüp, uzun ve sıkıntısız yolculuklar hayal ettim. Ama bu araçta da donanım yok.. 1,6 Elegant execute sinde bile cruise yok. Taktırılamıyorda.. ancak 2,0 execute de var, onada ne gerek var!!!
Bu yaz bende aracımı değiştirecem; fiyatlar bu şekilde kalırsa volvo alabilirim; kronik sıkıntılarını giderirsa corollada olabilir; yeni çıkacak olan avensis makul fiyatlara çekilirse oda olabilir; şayet kütük gibi olan eski kasasından, yeni kasasında kurtulursa merivada olabilir..

sanırım kafam hala çok karışık :)

yakıt konusunda astralarla aynı yakıyordur

civic yakıt konusunda daha iyi

ayrıca yakuzz akradaşıma aynen katılıyorum

yakıt konusunda astralarla aynı yakıyordur

civic yakıt konusunda daha iyi

ayrıca yakuzz akradaşıma aynen katılıyorum
civic e katılıyorum çünkü kullanıyorum yakıt konusun da çimri dir.

bizim bi arkadaşın 95 corrolla sı vardı. 20 milyonluk benzin kor akşama kadar gezerdik :P

yeni kasaları bilmiyorum ama arkadaslar 2000 model 1.3 terra yakıtta çok cimri bundan emin olun :)

Geri