2006 astra h 1.3 cdti egr iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hlk88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dizel arac ile şehir içinde yaklaşık 2000-2500 devirlerde yol aldığımızı düşünürsek oluşan kurumu siz düşünün

Direnc koyup kandirmayi dusunuyorum. Olctum gecen gun rolanti pozisyonun da 82-86 ohm civari. Sokete 82ohm 5w tas direnc koyarsam isigi sondurebilirim diye dusunuyorum.
Abi onu bende düşündüm hatta biri dobloya yapmış youtubeta var videsu ama güvenemedim bişeyler yanar diye

Ben bugun egr'nin fişini söktüğümde soketin içinde sadece 2 tane pin vardı sizin araçlarınızda kaç pin var eğer 4 veya daha fazla pin var ise resimdeki devreyi uygulayarak egr valfini simüle edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• acdn.z22se.com_userpix_13_EGR_cheater_1.webp
    acdn.z22se.com_userpix_13_EGR_cheater_1.webp
    8.6 KB · Görüntüleme: 33
Ben bugun egr'nin fişini söktüğümde soketin içinde sadece 2 tane pin vardı sizin araçlarınızda kaç pin var eğer 4 veya daha fazla pin var ise resimdeki devreyi uygulayarak egr valfini simüle edebilirsiniz.

Benim araç da dört adet. Ama bu işi yapacak biri gerekli beni aşar şahsen bu durum.

Selamun aleykum arkadaşlar gecen hafta bir araba aldım opel Astra 1.4 classic 2000 model benzin istanbuldan yola çıktım bir şey yoktu rampalarda arıza lambası yanmaya başladı mola verirken biraz beklemeden sonra söndü ama yine rampalarda arıza lambası yanmaya başladı ben egr den şüpheleniyorum neden yapar bunu ve şehir içinde yanmıyor sadece rampalarda arıza lambası yanmaya başladı 2 soru lpg yok ne önerirsiniz lavato marka mı brc mi tşkler allaha emanet olun

Selamun aleykum arkadaşlar gecen hafta bir araba aldım opel Astra 1.4 classic 2000 model benzin istanbuldan yola çıktım bir şey yoktu rampalarda arıza lambası yanmaya başladı mola verirken biraz beklemeden sonra söndü ama yine rampalarda arıza lambası yanmaya başladı ben egr den şüpheleniyorum neden yapar bunu ve şehir içinde yanmıyor sadece rampalarda arıza lambası yanmaya başladı 2 soru lpg yok ne önerirsiniz lavato marka mı brc mi tşkler allaha emanet olun

Hiç bir şey olmaz. Yakıt kalitesinden kaynaklı bir sorun. Araç ülkemiz de satılan ÖTV kalın KDV ballı bayi kar payı tatlı olan benzini sevmiyor o kadar ;)

Opel sahibi isen o ışığa alışsan iyi edersin..:D Tamami ile yakıt ile alakalı bir durum. Yakıtı shell den şu nitrolu olandan alırsan bir nebze o ışığı daha az görme ihtimalin yüksek. :D En azından bende ki durum öyle..:D

merhaba
ben dark_crow un eski bir mesajından bakarak işaretli fişi çektim. mesaj bu şekilde
Yeşil işaretli olan rail basınç sensörü, hemen altındaki egr valfi.
Koruma kapağını kaldırmadan da görebilirsiniz.
Pislik için kusura bakmayın :)

0is9.jpg

99ka.jpg

3dzh.jpg

kırmızı yuvarlak içinde olan soketi çektim. sanırım doğru çekmişim? araç corsa c bu arada.piskolojikmi bilemiyorum ama kalkışta düşük viteslerde geçişler ve hızlanma rahatladı. çok fazla deneme imkanım olmadı rampada vs çekişi için ama sanki daha akıcı bir hızlanma oldu.
arıza lambasına gelince
yarım kontakta anahtar işareti sönmüyor
20150511_113830.jpg

ama tam kontak araba çalışırken birşey yok 10-15 km mesafe denememdede yanan birşey olmadı
20150511_114038.jpg

sizce doğru fiş ve herşey yolundamı?

Geri