2006 astra h 1.3 cdti egr iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hlk88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Variable cam timing" nedir biliyormusun? Araştırırken yabancı bir kaynakta A14XER de egr olmadığı onun yerine bu variable cam timing (Google amca değişken kam zamanlayıcı diyır) olduğu yazıyor.
Vtec gibi olmasın egr yoksa daha iyi eve gidince iyice araştırırım abi en güzeli yabancı forumlar adamlar hem konuya hakim hemde ellerindeki imkanlar çok olduğundan hherşeyi yapabiliyorlar

Boru yapıp egsoza mı vereceksin direk
Direnc koyup kandirmayi dusunuyorum. Olctum gecen gun rolanti pozisyonun da 82-86 ohm civari. Sokete 82ohm 5w tas direnc koyarsam isigi sondurebilirim diye dusunuyorum.

Arkadaşlar bu ışığı söndürmenin yolunu yordamını bulur iseniz bu erg işi bal kaymak olacak. Birde bu erg fişini çekmeden önce aracım da bir mallık oluyordu. Birden araç yığılıyor sonra sağırlaşmaya başlıyordu ve küt arıza lambası yanıyordu. Hakan yanına gittiğim de vugultu sensörü arızası veriyordu. Bu erg çektikten sonra fark ettim ki o yığılma daha hiç olmadı.

En sonunda egr fişini çekenler grubuna bende katıldım az önce fişi çektim ve sonuç harika aracım kendine geldi ve arıza lambası mı oda ne lamba yanmadı.aracımın çekişi harika oldu alt devirlerdeki cansızlık falan kalmadı.bakalım biraz kullanalım sonuç ne olacak.

En sonunda egr fişini çekenler grubuna bende katıldım az önce fişi çektim ve sonuç harika aracım kendine geldi ve arıza lambası mı oda ne lamba yanmadı.aracımın çekişi harika oldu alt devirlerdeki cansızlık falan kalmadı.bakalım biraz kullanalım sonuç ne olacak.
Zaten fark anın da kendini belli ediyor. Bu şekilde uzun yol yaptım araç daha önce çok bayılıyo idi birde araç otomatik tamamen mal oluyor idi ama şimdi gaza basar basmaz anın da tepki veriyor. Birde hararet konusun da araç hemen ısınmıyor çok sitabil şekil de çalışıyor. Özellikle dur kalk yapıldığın da ise erg aracı ne kadar yorduğunu çok bariz şekil de anlaya biliniyor.

Vtec gibi olmasın egr yoksa daha iyi eve gidince iyice araştırırım abi en güzeli yabancı forumlar adamlar hem konuya hakim hemde ellerindeki imkanlar çok olduğundan hherşeyi yapabiliyorlar

Varmı yokmu anlayamadım gitti. Benzinde egr dizel de olduğu gibi çok sıkıntı yaratmadığından mıdır nedir bilgi bulamıyorum pek. Hatta benzinde genelde tam tersi faydalı olduğu ancak 100-150 bini devirdikten sonra iptali düşünülebilir deniyor.

Parçayıda bılamıyorum internette. Şeklini görsem en azından yerini tespit ederim :)

Erg denen parça araç içinde gazı terkrar motora yolluyor bu kez pistin içinde yanma verimliği oksijen az olmasından dolayı düşüyor. Ve araç kirli bir hava ile yanma işlemine devam ediyor. Şimdi biz erg fişini çekince motora giren bu kirli gazı gelişini kesmiş olduk. Ve yanma odasına al sana temiz hava dedim temiz havayı alan motor artık nefes almaya başladı ve yanma daha verimli hale geldi. Ve araç bu yüzden daha atak bir duruma geldi. Bununla birlikte kirli karşımdan dolayı araçta kurum olayı fazla olacağından temiz hava alan motor da kurum olmayacak. Ve araç temiz kalacak. ;)

EGR İptali

EGR (Exhaust Gas Return) Eksoz gazı geri çevrim sisteminın kısaltmasıdır.

*

Motorların NitrojenOksit gazı salınımını azaltmak adına gelitirilmiş ve hemen her motorda uygulanmıştır. Sistem, yanmış eksoz gazını tekrar motora çevirmek ve motorun soluduğu temiz havayı bozup yanma kalitesini düşürme prensibiyle çalışır. Sadece motor rolantide ve düşük devirlerde, yani siz güce ihtiyaç duymuyorken devrededir. Gaza biraz fazla basıltığınızda veya 2000-2500rpm i geçtiğinizde tamamen kapanır..

*

Bu sistemin en büyük handikapı tekrar motora soktuğu yanmış eksoz gazı ile Motorun karter havalandırmasından gelen yağ buharı birleşip Emme manifolduna çamur kıvamında Karbon birikimi oluşturmasıdır.. Bu karbon birikimi kalitesiz akaryakıt ve motor yağı kullanımı sonucu çok daha fazla olabilir. Ve zamanla motor hava alamaz boğulur.

*EGR İPTALİ denilen uygulamayı gerçekleştirebiliriz. Böylece motordaki kurum oluşumu durur veya yaşadığınız EGR arızasından VALF i değiştirmeden kurtulursunuz..*
*

Son düzenleme:
Geri