2006 Vectra 1.6 Essentia hakkında bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kral100
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kral100

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 Vectra 1.6 Essentialar kaç beygirdir bir kısmının 100 bg bir kısmının 105 bg olduğu söyleniyor doğrumudur bilgisi olan lütfen cevaplasın

Benim arabamı soruyorsun ...
Alırken 105 dendi bana ama ruhsatda 101 yazıyor. Ama hiç şüphen olmasın gayet seri ve güven verici bir araç 1.5 tona yakın :)
Tabi bu araçlar performans aracıda degil spor araba olmadıgını bil sedan binek ve aile arabası

bizimki 2006 Comfort'tu, 105 hp motor ama ruhsatta 104 yazıyordu.

bence Comfort alın derim. fiyat olarak fark yok, Essentia ile arasında donanım olarak hatırı sayılır fark var (diye biliyorum) ve satarken Comfort'u daha rahat satarsınız. Essentia'lar tutulmadığı için kaldırılmıştı.

Comfort İLE Essentia arasındaki hatrı sayılır tek fark var oda esp gerisi ok gerekli degil olsa olur ama olmasada olur önemli olan arabanın temiz olması ben arabayı alalı 4 ay oldu 37000 km de aldım sıfıra yakın senin bakrıgın arabada benimkine benziyor ben 2 servise gösterdim mutlaka kendi istedigin bir servise göster satıcının istedigi servise gitme çok hızlı bir şekilde virajlara girmiyorsan esp çok lazım degil. Eger gireceksen esp olsa çok iyi olur önemli bir donanım kullanmayan farkını bilmez.

evet o kadar büyük farklar yok koltuk deseni yağmur sensörü hız sabitleyici falan bunlar olmasada olur önemli olan temizliği temiz comfort bulsam onuda düşünebilirim ama yakınımda yok olanda fahiş fiyat çekiyor bu arabaya baktıracağım dediği gibi çıkarsa alcağım umarım pişman olmam

Comfort'ta da esp yokki:D

tam hatırlamıyorum ama Comfort'un aklımda kalan fazlalarını sayıyım, eğer Essentia'da olanları da söylersem düzeltirsiniz;

ön sis farı
beyaz sinyal lambaları
krom çerçeveli gösterge
otomatik yanan farlar
yağmur sensörü (belki essentia'da vardır)
8 yön hareketli şoför ve yolcu koltuğu
hız sabitleyicisi

aklıma gelenler bunlar.
çoğu zevki özellikler zaten. ama benim gibiyseniz Comfort bakın derim. donanıma çok takarım ben. mesela C'de otomatik yanan far vardı, çok rahatlık sağlıyordu. B kasaya geçtik, farları hareket ederken yakmayı, stop edince de kapatmayı unutuyorum.
yağmur sensörü silecek hızını kendi ayarlıyordu, B'de silecekler bazen yavaş bazen hızlı geliyor, aç kapa aç kapa oynuyorum sürekli. zaten donanıma çok taktığım için de B'de full donanım baktım:D
dediğim gibi Essentia ile Comfort arasında fiyat farkı yok, almışken Comfort alın, hem kullanırken hem satarken farkı görürsünüz.

Son düzenleme:
bu saydığınız özelliklerin benim için bir önemi yokta işte bu güç meselesi kafama takılıyor zaten ağır araba birde 5 bg lik eksiklik dahada pasifleştirirmi diye düşünüyorum hiç yeni kasa kullanmadım bu c1 lerle c2 ler arasında o kadar fark varmı performans açısından c1 ler 100 bg c2 ler 105 bg diye biliyorum

benim c2 yi tercih etmemdeki asıl nedenler 105 bg olması ve ön tarafının çok daha güzel olması şimdi bu essentialar 100 bg se ozaman c2 olmasının ne anlamı kalıyor

Benim arabam c 2 ruhsatda 101 beygir yazıyor motor ecotech denilenden ben 16 yıl şahin kullandım bu bana uçak gibi geliyor 180 200 rahat basıyor senin aradıgın 320 ise vectra alma :)

Geri