2008 Model Astra H Cosmo mu Bravo mu?

Tekin bey belki sizin aracınızda vardır fakat bizim araçlarda yok o mavi ışık. "Demek ki sizin araçlarda yokmuş, ben var biliyordum" deseniz de konuyu tatlıya bağlasak olur mu?
Böyle bir cümleyi kurabilmem için opelin aracı bana özel üretmiş olması gerekiyor.öyle bir durumda yok.sıradan opel corsa cmon ve sıradan bir harareti gösterir thermometre ışığı hepsi bu.

açılan konuyla alakası yok ama konu içinde arkadaşlar tartıştığı için söylüyorum. 3 yıldır hararet göstergesiz astra kullanıyorum. astra hb dede astra sedan dada soğukken mavi ışık flan görmedim. ayrıca aracı çok zorlamama rahmen bir kere bile motor sıcaklığı kritik diye bir uyarı vermedi bir ışık yanmadı. aslında gösterge olsa nolur olmasa nolur. araba hararet yapınca zaten uyarı veriyor. veya gösterge olsa baktınız kritik sıcaklıkta napçanız. çekçeniz sağa bekliyceniz. ya servis çağırcanız yada kendiniz müdahele etceniz. ikiside aynı kapı bence.neyse konu gerçekten çok dağıldı. bende bu dağılmaya destek oldum bu yazımla:) kusura bakmayın arkadaşlar

internetten araştırabilirsiniz,bir bilene sorabilirsiniz,eğer sıfır almışsanız satana sorabilirsiniz,sıfır almamışsanız eğer biliyorsa yetkili servise sorabilirsiniz,yada forumda başka bilenlerden yardım alabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_19257095/tm.htm

böyle bir bilgi var ama yol bilgisayarı olmayan Corsa'lar ne olacak?

hiçbiri değil.Astra SEDAN cosmo tabiki:)
Opel_Astra_Sedan%20(2).jpg

2 sıde farklı araclar bana gore punto bıraz daha corsa sınıfı gıbı gelıyo ama bole kucuk oldugu ıcın tabıkı astra sedan cosmo :D mmukemmel arac ama bu ustdekı resme baktımda jantlar degısmıs herhalde bızımksı 2 kollu jantlardan

Gerek corsa'larda gerekse Astra'larda hararet göstergesi yok, uyarı ışığı var, o da mavi yanmıyor (Mavi yanan arabalara örnek: Micra) Sadece hararet tehlikeli boyutlara çıktığında (ki 100 derecenin üstüdür bu, yani suyun kaynama sıcaklığı) kırmızı yanarak uyarı veriyor.

Tekin bey, eğer siz iddia ediyorsanız mavi yandığını, bir sabah erken saatlerde şunun fotoğrafını çekin, biz de görelim.

Hararet göstergesinin olmaması ise sanıldığı kadar önemli bir durum değildir. Hararetin öneminden yola çıkarak hararet göstergesine ihtiyaç duyan arkadaşların sanırım kullandıkları araçlar daha önce hiç hararet yapmadılar.

Başka bir konuda da demiştim, yineleyim: Hararet göstergesinin durumu benzin göstergesine benzemez. Motorunuz hararet yapmaya başladığında bu yavaş yavaş sizin göstergeden izleyebileceğiniz mahiyette olmaz, hararet yapan aracın hararet göstergesi çok süratli bir şekilde üst seviyelere (~120 derece) tırmanmaya başlar. Yani, siz hararet göstergesinin yavaş yavaş yükseldiğini göremezsiniz buna mukabil de "aman arabam hararet yapıyor galiba, dur yavaşlayayım, durayım" falan diye düşünmeye pek vaktiniz olmaz, o ibre göstergede zart diye 100 seviyesini geçer, araçtan buharlar çıkmaya başlar. Araçların standart motor sıcaklıkları da ~90 derece civarında sabit tutulmaya çalışılır, bu da şu demek, zaten 90 derece aşıldığı an bir kaç saniye içinde kırmızı ışık yanmaya başlar.

Gerek corsa'larda gerekse Astra'larda hararet göstergesi yok, uyarı ışığı var, o da mavi yanmıyor (Mavi yanan arabalara örnek: Micra) Sadece hararet tehlikeli boyutlara çıktığında (ki 100 derecenin üstüdür bu, yani suyun kaynama sıcaklığı) kırmızı yanarak uyarı veriyor.

Tekin bey, eğer siz iddia ediyorsanız mavi yandığını, bir sabah erken saatlerde şunun fotoğrafını çekin, biz de görelim.

Hararet göstergesinin olmaması ise sanıldığı kadar önemli bir durum değildir. Hararetin öneminden yola çıkarak hararet göstergesine ihtiyaç duyan arkadaşların sanırım kullandıkları araçlar daha önce hiç hararet yapmadılar.

Başka bir konuda da demiştim, yineleyim: Hararet göstergesinin durumu benzin göstergesine benzemez. Motorunuz hararet yapmaya başladığında bu yavaş yavaş sizin göstergeden izleyebileceğiniz mahiyette olmaz, hararet yapan aracın hararet göstergesi çok süratli bir şekilde üst seviyelere (~120 derece) tırmanmaya başlar. Yani, siz hararet göstergesinin yavaş yavaş yükseldiğini göremezsiniz buna mukabil de "aman arabam hararet yapıyor galiba, dur yavaşlayayım, durayım" falan diye düşünmeye pek vaktiniz olmaz, o ibre göstergede zart diye 100 seviyesini geçer, araçtan buharlar çıkmaya başlar. Araçların standart motor sıcaklıkları da ~90 derece civarında sabit tutulmaya çalışılır, bu da şu demek, zaten 90 derece aşıldığı an bir kaç saniye içinde kırmızı ışık yanmaya başlar.

+ yazdım ama ekliyecek birşey bulamıyorum :good:

Araç gelince çekerim fotoğrafını.ama sade bir şekilde yeniden anlatayım.motor soğukken termostat açana kadar hız kadranının altında thermometre şeklinde bir mavi ışık yanmaktadır.bu aynı zamanda ışık sönünce kaloriferi çalıştırabilirsiniz anlamı taşımaktadırr.zaten çok kısa süre yanmaktadır.nasılki ısınınca kırmızı olarak yanıyorsa soğukkende mavi yanıyor.siz hararet göstergesinden kasıt neyi anlıyosunuz bilmiyorum bu araclarda artık motor ısısını bu şekilde gösteriyorlar.bizdeki 2007 corsa cmon enjoy diğerlerinde olmama ihtimalini düşünmüyorum vardır sanırım.opel 1 led ışığından kaçmamıştır sanırım.

Sadece Opel'in değil, hemen hemen bir çok otomobil firmasının kaçtığı o kadar çok şey var ki.. dolayısıyla bir tek LED ışığından da kaçınmış olabilirler, hiç şaşırmam..

Bendeki Astra 2008 model, yok, burdaki bir çok arkadaşın Corsa ve Astra'larında da bahsettiğiniz mavi ışık yok. Mavi ışık olayını iyi biliyorum, Micra'larda var aynı şekilde, çalışma prensibini de biliyorum ve keşke astra'mda da mavi yanıyor olsa diye daha önceki yazılarımda ben de eleştirmiştim.. ancak yok işte..

Eğer bir fotoğraf buraya verebilirseniz sevinirim.

Sadece Opel'in değil, hemen hemen bir çok otomobil firmasının kaçtığı o kadar çok şey var ki.. dolayısıyla bir tek LED ışığından da kaçınmış olabilirler, hiç şaşırmam..

Bendeki Astra 2008 model, yok, burdaki bir çok arkadaşın Corsa ve Astra'larında da bahsettiğiniz mavi ışık yok. Mavi ışık olayını iyi biliyorum, Micra'larda var aynı şekilde, çalışma prensibini de biliyorum ve keşke astra'mda da mavi yanıyor olsa diye daha önceki yazılarımda ben de eleştirmiştim.. ancak yok işte..

Eğer bir fotoğraf buraya verebilirseniz sevinirim.
Allah Allah bu olay beni çok şaşırttı.acaba astralarda başka biryere koymuş olmasınlar.motor chek ışıkları falan gibi biyerlerde?yada kontak açınca gösteren şekilde.peki siz kırmızı olma ihtimaline karşı hiç neresinde ve nasıl yanacağından haberdarmısınız?belki insanların çoğu kırmızı yandığında bu ne diye düşünürken motoru yakacak.öyle değilmi:?

Geri