2008 (sıfır) astra enjoy almak mantıklımı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan airbus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben ikinci elden yanayım. aracın üzerine alması yaklasık 700 ytl civarı bir o kadarda masraf yapsan sıfıra göre çok avantajlı sıfır 1000 km de bile araç var onun gibilerden bulup ondan alamkta fayda var. sıfıra gerke yok.

maximum 5-6 sene binerim sıfırda olsa 2. elde olsa,
o yüzden 5-6 sene sonunda zarar etsem bile en az zararla cıkmak desem hangisi acaba?
(birde bu açıdan baksak)
size kalmış.

Son düzenleme:
çok temiz bulursan hiç kaçırma 2.el.almadan güvendiğin yerlere göster arabayı en ince detayına kadar incelet.ama güvenemiyorsan biraz daha sıkışıp sıfır al.

arkadaşlar teşekkür edrim hepinize.galiba sıfır alacagım:)

bence sıfır arabayla 2.el araba kıyaslanmaz gidip bayide kapısını açıp sıfır arabanın kokusunu aldın mı olay bitmiştir maddi durum sorun değilse vede uzun süreli kullanacaksanız en iyisi sıfır

arkadaşım bence 2. el temiz bulduysan al. çünkü satışta dehşet zarar edersin. 2005 astram var 37 bin ytl ye aldım. şimdi 26 bin ytl ye satıyorum. araba tamamen orjinal. tabiki mazisi kötü arablar var. ama sıfır alıpta yarın gidip satmaya kalksan en az 4-5 bin ytl zarardasın. daha uzun madede daha çok zarara girersin. şimdiki aklım olsa giderim bakarım 2. el temiz. sokarım servise. ve biraz araştır kesinlikle çok temiz araçlar var piyasada. zaten benzinli istiyorsun. hemen hemen hiç problem çıkmaz bence.

bencede 0 al arcında bi sorun çokma ihtimali çok zayıf 2 ele göre garantiside cabası

arkadaşım bence 2. el temiz bulduysan al. çünkü satışta dehşet zarar edersin. 2005 astram var 37 bin ytl ye aldım. şimdi 26 bin ytl ye satıyorum. araba tamamen orjinal. tabiki mazisi kötü arablar var. ama sıfır alıpta yarın gidip satmaya kalksan en az 4-5 bin ytl zarardasın. daha uzun madede daha çok zarara girersin. şimdiki aklım olsa giderim bakarım 2. el temiz. sokarım servise. ve biraz araştır kesinlikle çok temiz araçlar var piyasada. zaten benzinli istiyorsun. hemen hemen hiç problem çıkmaz bence.

İyi de, zarara girmenizin sebebi 2. elin düşük olması falan değil ki. Bilakis Opel'lerin 2. elleri görece daha iyidir. Sizin 2005'te 37bin YTL'ye aldığınız Astra'yı ben 2008 model 34bin YTL'ye aldım. 2005'te 35bin YTL'ye 1000 km'de çok temiz bir 2.el bulup alsaydınız da, şimdi zaradaydınız. Bu tamamen ekonomi ile ilgili birşey.

Ayrıca ikinci el bir otomobil belki alırken düşük ama satarken de düşük. 2005'te 2003 model bir aracı çok daha ucuza satın alabilirdiniz belki ama bugün değil 27, belki 25bin yTL'ye bile satamazdınız. Sıfırı 34bin YTL'ken..

Sonuç olarak bu alım gücüyle ilgili birşey. Ben şahsi olarak 2. el konusunda çok evhamlı olduğumdan sıfır aldım, eğer 2. el alacaksam bu zaten Opel olmazdı, 2. elde değer kaybeden bir araba olurdu, Alfa Romeo gibi..Karakter sahibi bir arabada çok da umrumda olmazdı çıkartabileceği problemler. Ama ben problem çıkartmasın, kafamı rahat ettirsin istedim.

Kişisel tercihtir yani..

daha önce 0 araç almamışsın anlaşılan:)) biz ne desek boş atıyorum al 35e satıyorum de 30 a veremeyince ahh dersin ama sanada bi tecrübe olmuş 9lur:))

ikinci el aldığın arabayı ertesi gün aldığın fiyata ve hatta ihtimal dahilinde kar ederek dahi satabilirsin. Çünkü zaten ikinci el.. Sen bu durumun göreceli olduğundan bahsetmişsin ama değil.

Geri