2011 corsa dizel ilk deposu kaç km yaptı

manyelci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba benim arabam 2011 corsa dizel ilk depom istanbul şehir içi 680 km yaptı az değilmi kullananlar 850 den bahsediyor

hoş geldiniz keyifli forumlarr

sizi ve aracınızı CoRsA TEAM e beklerizz

aracınız yeni olduğundan dolayı ilk bakım zamanına kadar normalden biraz fazla yakar ama kullanım şekliniz trafikte ise normal bir tüketim değeri diyebiliriz

800 km gibi bir tüketim uzun yolda ve dikkatli olarak kullanıldığı zaman elde edebileceğiniz değerler
şu an benim 1.3 şehir içinde 6 lt civarı yakıyor ama bu kullanım soğuk havada kısa mesefade ki tüketimm

bismillah daha rodajını tamamlamamışsın mevsim kış 3000-5000 km sonra düzene girer

normal bende 650 km gittim yanlız yakıtı hep belirli yerden al ben başka bir yerden aldım ya kaçak yada kırsal koydular ikinci depoyla 480 km gitti:(

yok benimde mesafem kısa hem boş yoldada daha 120 yi geçmedim özenle kullanıyorum arabayı bagırtmıyorum tabiri caizse ihtiyar bir dede gibi kullanıyorum arabayı mazotuda 2 dir opetten aldım eurodizel olandan bilmiyoım ama motor açılsa ne kadar fark edecek acaba şimdi 680 yaptı motor açık olsaydı araba 10000 km falan olsaydı bu kullanımla 150 km daha fazla yaparmıydı ki _?
???

varmı 8000 10000de corsa dizel kullanan depo fulken kaç km yapıyor_?

rodaj olayını bukadar abartmaya gerek yok.

Ne olduğu konusunda yazılanlar sadece yakıt fazla olur gibi vs.

Rodaj günümüzdeki araçlar 500-600km sonra artık parçalar birbirine alışmış olur.
Yapılması gerekenler ilk bu km içinde aracı pek zorlamamak. illa 10000km olacak diye bu kural yok.

Yakıt konusunda aracınız rödaj zamanı ile sonrasında dağlar kadar fark olmayacak en fazla olacağı kayıt düşü 0,5 0,7lt geçmez.

Fakat asıl en önemli yakıt düşüşü aracınıza alıştığınız süre içinde başlar. Aracınızı iyi tanıyınca 2deponuzda bile ciddi düşüşler olabilir.

Yakıt aldığınız yere dikkat edin yeter.

Aracı temmuzda almıştım , şu an 12.000 de.Eylül ve Ekim aylarında 815 ve 790 km yaptı şehir içi.(İstanbulda yapar mı bilmiyorum??) Havalar soğuyunca tüketim arttı bayağı ama denemedim daha sonra ,yarım deponun altına düşmeden dolduruyorum bu aralar.

Yakıt tüketiminin araç yeniyken fazla olmasının sebebi sadece rodaj (parçaların birbirine alışması) değildir. Araçta yüksek basınç altında yanan yakıt, silindir çeperlerinin mikron seviyelerinde ince bir karbon tabakası ile kaplanmasını sağlar. Bu da iyi birşeydir zira silindir çeperi bir nevi elmasla kaplanmış gibi olur. Bu hem sürtünmeyi azaltır hem de kompresyonun daha sağlıklı olmasını sağlar.
Kaplamanın oluşması kullanıma göre 10.000 km yi bulur. Bu km ye yaklaştıkça yakıt tüketimi azalacaktır.
Yeni arabalarda yakıta katkı koymak bu sürece olumsuz etki edebilir bu sebeple mümkün mertebe temiz ve katkısız yakıtla kullanın.
Ayrıca aracın yazılımı da sürücünün kullanım alışkanlığına göre bazı kayıtlar tutar ve siz devirli mi, normal mi düşük devirli mi kullanıyorsunuz buna göre bazı enjeksiyon sabitleri oluşturur. Bu süreç sonunda da yakıtınız olumlu olarak etkilenecektir.

bende 1,3 dizel var. benim yakıtımda şu an çok yüksek ortlama 9,3 litre. servisi aradım ve diğer arkadaşların da dediği gibi 15000 km.ye kadar parşaların alışmasından dolayı yakıtın yüksek olacağını daha sonra yakıt sarfiyatının düşeceğini söylediler.

Geri