2013 Astra J Değişiklikleri

Ynt: 2013 Astra J Değişiklikleri

Burock3427 link' Alıntı:
Manuele nazaran yakıt nasıl derken start-stop lu araç da manuel vitestir. Start-Stop dur kalk trafikte beklemede motoru durduran ve harekete geçiren sistemin adı. Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama manuele nazaran demenizden aracı otomatik vites gibi anladığınızı sanıyorum. Astra J kasa dizelde manuelden başka vites seçeneği yoktur.

Ben start-stop için 1000 tl vermezdim. Onun yerine araca başka bir opsiyon ekletebilirsiniz mesela. Sunroof gibi yada deri döşeme gibi. Daha keyfe yönelik ve dolu bir araç olur. Start-stop bence çok eksiği hisedilecek bir özellik değil.

Yanlış yazmışım kusura bakmayın. Asıl söylemek istediğim start stoplunun bu sistemi kullanmayan standart dizel motorundan farkı. Yakışı nasıl , bakımları nasıl ? kıyaslama yapılan start stopsuz dizel . Start stoplu araç deneyimlerini merak ediyorum kullananların.

Ayrıca sanırım 2013 astra J için pek bir malumat yok. Bende çok yere baktım ancak net bir bilgi göremedim. Bekleyeceğiz artık ne yapalım.

Son olarak 1.3 motor için ne kadar vergi ödeniyor ? Yani 0-1300 skalasına mı giriyor astra 1.3 yoksa 1300-1600 mü ?

Saygılarımla.

1248 motor yani 1.3 -1.6 skalasına grimiyor şu anki mtv fiyatı 517 tl benim aracım için

legendsforever link' Alıntı:
Yanlış yazmışım kusura bakmayın. Asıl söylemek istediğim start stoplunun bu sistemi kullanmayan standart dizel motorundan farkı. Yakışı nasıl , bakımları nasıl ? kıyaslama yapılan start stopsuz dizel . Start stoplu araç deneyimlerini merak ediyorum kullananların.

Ayrıca sanırım 2013 astra J için pek bir malumat yok. Bende çok yere baktım ancak net bir bilgi göremedim. Bekleyeceğiz artık ne yapalım.

Son olarak 1.3 motor için ne kadar vergi ödeniyor ? Yani 0-1300 skalasına mı giriyor astra 1.3 yoksa 1300-1600 mü ?

Saygılarımla.

Hah tamam şimdi oldu. Şimdi Start-Stop lu aracın ne kadar tasarruf yapacağı konusu aracı nasıl şartlarda kullanacağınıza bağlı. Mesela sürekli yoğun trafikte kullanacaksanız örneğin her gün köprü trafiği gibi beklemelerde motoru durdurmasından dolayı hisedilir bir yakıt tasarufu sağlayacaktır. Ama toplam kullanımda %15-20 gibi yoğun trafik dur kalk kullanılacak ise bence getireceği tasarruf devede kulak kalır pek bir şey hisetmezsiniz. Ayrıca şunu da söylemek isterim dizel araçların yoğun trafikte ortalama yakıt tüketimindeki artışı benzinli araç kadar olmuyor. Yani benzinli belirli bir mesafeyi açık trafikte 10 litre ortalama tüketimle katediyorsa trafik olan saatte 13 litre yakar dersek %30 oranında bir ortalama yakıt artışı var diyebiliriz. Dizelde aynı şartlardaki artış bu kadar olmuyor.

Sonuç olarak Start&Stop almazdım ben.

Şöyle bir hesap yapalım. Çok yoğun trafikte kullanacaksınız aracınızı ve Start-Stop size ortalma tüketimde 1 litre fayda sağlasa 100 kilometrede (6,5 yerine 5,5 litre gibi), Start-Stop için vereceğiniz 1000 TL size 25.000 km de döner (mazotu 4 tl olarak hesapladım basit şekilde). Eğer 0,5 litre fayda sağlasa 50.000 km de kendini amorti edecek. Karar sizin. Kullanım şeklinize göre buna göre karar verebilirsiniz.

2013 araçlarda bir değişiklik olmayacak diye biliyorum. Sadece Hatchback modellerdeki Enjoy Plus donanım kaldırılacak ve 3 donanım olarak satışı olacak. Bildiğiniz gibi kasa geçen yaz makyajlandı ve 2-3 sene bu şekilde gideceği tahmin ediliyor.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hiç gerek yok start&stop olayına, zaten trafikte kalsak bile benzinliler kadar yakmıyor. Ayrıca merak ettiğim bir olay var, bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim. Diesel araçların kullanma kılavuzunda, aracı çalıştırırken ve stop ederken bir süre beklememiz gerektiği yazıyordu. Ben de ilk günden beri buna dikkat etmeye çalışıyorum. Bu start&stop olayını sürekli kullanırsak, bu kuralı da ihlal etmiş oluyoruz. Dolayısıyla uzun vadede, turbo pallerine zararı olmayacak mı?

Sayın Batu bey,
Size karşı neden bir garezım oldugunu düşünüyorsunuz anlayamadım, aksıne yazdıgım mesajlara hos olmayan üsluplarla yorumlar yazmanıza rağmen o mesajlarda bıle sıze kırıcı herhangı bır yorum yazmadım.Bız yetıskın,olgun ınsanlarız boyle bır sey yapmak bıze yakısmaz siz gereksız bır alınganlık yapıyorsunuz bence!
 Mert bey opele karsı olumsuz yorumlarınızı maşallah üşenmemıs tek tek cıkarmıs ve sadece benım degıl bır cok arkadasın dıkkatını de cekmıs;bu durumda sızın de bıraz öz elestırı yapmanız gerekmıyor mu? benım hakaret ettıgımı falan soyleyerek bel altı çalısmışsınız hemen ama o konu bır yanlıs anlasılmadan ıbarettı ve kısısel ıletılerde karsılıklı özürle tatlıya baglantı ,tıpkı yetıskın ınsanların yapması gerektiği gıbı!
 Soyledıgınız: opel aldım dıye opel mı sahıbıyım süreklı öveceğim sözunü ben de defalarca soylemıs biriyım ve sonuna kadar katılıyorum; arabalar özunde bızlerın ulasımını saglayan araçlardır tabı kı, ve astranın bır cok yönünü ben de elestırırım 1.3 motor gibi ama sezarın hakkını sezara vermek lazım,3 aydır bu aracı kullanıyorum daha önce megane kullanmıstım aracı alırken golfunden tutun focus gıu hepsını denedım test ettım ve astrayı tercıh ettım 3 aydır da nazar değmesin olumsuz yorum yapabılecegım ınanın tek bır deneyım yasamadım ; buna istinaden de bu araca sureklı olumsuz yorumlar yapmayı ve vw'ini övmeği haksızlık olarak görüyorum
  Yapılan yorumlar önemlıdır ve bence objektıf olmalıdır .Ben astra almadan önce 1.3 motor hakkında yapılan abartılmıs yorumlardan dolayı hayatta bu motoru tercıh etmem dıyordum, fakat aldıktan sonra hiçte öyle olmadıgını gördum bu forumda  bu aracı almak ısteyen ınsanlar da var ve yapılan yorumları bu ınsanlar kıstas alabılıyorlar
 Bu arada nıckım dream of ıce yanı 'buzdan hayaller' bıtısık yazdım sadece:) ızlanda yapımı bır fılm benı cok etkılesmıstı orjınalı  'Noi Albinoi' ızlemenızı tavsıye ederım:)

dreamofice link' Alıntı:
......
  Bu arada nıckım dream of ıce yanı 'buzdan hayaller' bıtısık yazdım sadece:) ızlanda yapımı bır fılm benı cok etkılesmıstı orjınalı  'Noi Albinoi' ızlemenızı tavsıye ederım:)

Nicedir nicki "dreamforce" olarak görüyordum iyi mi!?  general__p

Burock3427 link' Alıntı:
Hah tamam şimdi oldu. Şimdi Start-Stop lu aracın ne kadar tasarruf yapacağı konusu aracı nasıl şartlarda kullanacağınıza bağlı. Mesela sürekli yoğun trafikte kullanacaksanız örneğin her gün köprü trafiği gibi beklemelerde motoru durdurmasından dolayı hisedilir bir yakıt tasarufu sağlayacaktır. Ama toplam kullanımda %15-20 gibi yoğun trafik dur kalk kullanılacak ise bence getireceği tasarruf devede kulak kalır pek bir şey hisetmezsiniz. Ayrıca şunu da söylemek isterim dizel araçların yoğun trafikte ortalama yakıt tüketimindeki artışı benzinli araç kadar olmuyor. Yani benzinli belirli bir mesafeyi açık trafikte 10 litre ortalama tüketimle katediyorsa trafik olan saatte 13 litre yakar dersek %30 oranında bir ortalama yakıt artışı var diyebiliriz. Dizelde aynı şartlardaki artış bu kadar olmuyor.

Sonuç olarak Start&Stop almazdım ben.

Şöyle bir hesap yapalım. Çok yoğun trafikte kullanacaksınız aracınızı ve Start-Stop size ortalma tüketimde 1 litre fayda sağlasa 100 kilometrede (6,5 yerine 5,5 litre gibi), Start-Stop için vereceğiniz 1000 TL size 25.000 km de döner (mazotu 4 tl olarak hesapladım basit şekilde). Eğer 0,5 litre fayda sağlasa 50.000 km de kendini amorti edecek. Karar sizin. Kullanım şeklinize göre buna göre karar verebilirsiniz.

2013 araçlarda bir değişiklik olmayacak diye biliyorum. Sadece Hatchback modellerdeki Enjoy Plus donanım kaldırılacak ve 3 donanım olarak satışı olacak. Bildiğiniz gibi kasa geçen yaz makyajlandı ve 2-3 sene bu şekilde gideceği tahmin ediliyor.

Teşekkür ederim yorumunuza,

Aracı İstanbul içi Erenköy - Atatürk Havalimanı arası kullanıyorum(70 - 80 km hergün). Sabahki trafik akşamki trafiğe nispeten daha akıcı olsada akşamları çok beter, sürekli dur-kalk durumu söz konusu. Kuvvetli muhtemel bir yıl içerisinde rahatlıkla 20.000 km yaparım diye düşünüyorum. Alacağım aracın yakmasından memnun kalırsam uzun süre satmayı düşünmüyorum.

Bir sorum olacak müsadenizle; start stop sisteminde (özellikle opel 'de) frenden enerji kazanımı var mı ? Bu sistem hakkında daha detaylı bilgi aradım ancak çok fazla bilgi yok.

legendsforever link' Alıntı:
Teşekkür ederim yorumunuza,

Aracı İstanbul içi Erenköy - Atatürk Havalimanı arası kullanıyorum(70 - 80 km hergün). Sabahki trafik akşamki trafiğe nispeten daha akıcı olsada akşamları çok beter, sürekli dur-kalk durumu söz konusu. Kuvvetli muhtemel bir yıl içerisinde rahatlıkla 20.000 km yaparım diye düşünüyorum. Alacağım aracın yakmasından memnun kalırsam uzun süre satmayı düşünmüyorum.

Bir sorum olacak müsadenizle; start stop sisteminde (özellikle opel 'de) frenden enerji kazanımı var mı ? Bu sistem hakkında daha detaylı bilgi aradım ancak çok fazla bilgi yok.

Hayır bu dediğiniz hybrid yani hem benzin yada dizel alışılmış bir motora hem de bir akümülatörden beslenen elektrik motorunun senkronize çalıştığı araçlarda mevcut. Frenleme esnasında tekerlerde devreye giren bir dinamo sayesinde o anda bedavadan elektrik elde ediliyor ve bu daha sonra elektrik motorunda kullanılmak üzere akümülatörde depolanıyor.

Start-Stop sisteminde böyle bir düzenek bulunmamakta. Start-stop sadece dururken aracı stop ederek yakıt sarfiyatını sıfıra düşürme amaçlı bir sistem.

Günlük belirttiğiniz parkurda aracı kullanacak iseniz start-stop biraz anlam kazanıyor aslında ama bu sistemin sizin kullanımınızda ne kadar tasarruf sağlayacağını tam olarak bilebilsek karar vermek daha kolay olurdu. Ama Audi A4 sahibi bir tanıdığım bu sistemi devreden çıkarmayı tercih ediyor. Gerçi benzin taşıtmatikten musluk gibi akıyor ve cebinden çıkmıyor yakıt parası. Kendi cebinden ödeyen birisi bu özelliği devreden çıkacaracağını sanmıyorum.

arkasdaşlar şurdaki yorumlara bakıyorumda opel forumunda opeli kötüleyip kendi arabanızın değerini düşürüyorsunuz sonrada 53.000 aldım şu fiyata düştü diyosunuz. hayret bişey anlamak mümkün değil yok sağından solundan ses geliyor yok  şurası bozuldu yok bura bozuldu yok wv daha iyi ,bura gaz yemiyo çok yakıyor bilmem ne

arkadaşlar diğer markaların forumlarına bakın bu ses olayları oradada var elektronik ,mekanik işi şans işi tamamen bende arabayı alırken bu forumları çok gezdim forumlara bakarsan hiç opel alma daha iyi nerdeyse bu sonuç çıkıyor sonra kendim gittim aracı iyice inceledim ve aldım hiç pişman değilim çok şükür hiç biryerinde ses gelmiyor araç harika jettayada golfe de 5 çeker her yönden benim kiriterlerime  göre .mekanik aksam bu  40 -50 liraya araba c sınıfı araç alıyosun bütün markalarda böle sorunlar olur.değer kaybını biz forumlarda yapıyoruz saolsun forumlar yüzünden en çok arıza yapan araba konumuna sokulmuş opel ama yine çok iyi satılıyor.bir çok arkadaşımdada var onlardanda böle sorunlar duymuyordum ve çok memnunlardı bende inceleyince almaya karar verdim ama ne zaman neti açsam biri yakınıyor yakınıyor arıza var diye :))) bu arkadaşlara rağmen opel satıyor ya helal olsun

Geri