2013 Astra J Değişiklikleri

Ynt: 2013 Astra J Değişiklikleri

Bence bu konuya burada nokta koyalım ve arkadaşımızın hangi aracı almaya karar vermesinde yardımcı olacak bilgi, deneyim ve yorumlara dönelim. Arkadaşın en son bazı soruları olmuştu. Konuya burada devam edelim isterseniz. Ben kendi adıma yazdıklarımdan dolayı arkadaşın açtığı başlığın başka yerlere gelmesinden özür dilerim.

Benim şahsi fikrim iki aracı da test sürüşü hatta imkan varsa 1-2 günlüğüne kiralayıp test etmek olur. Ama en azından bir test sürüşü şart karar vermeden.

legendsforever link' Alıntı:
Arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Hepsini tek tek okudum.
Kıyaslama yaptığım araçlar :
Astra 1.3 cdti cosmo start stop manuel 2013
Golf 1,6 tdi highline bluemotion manuel 2013

İlk aracım Renault Megane 3 Coupe 1.4T idi ve inanın satarken ağzım çok yandı. 53.000 liste fiyatı olan araç, 38.000 - 39.000 'e zor satılıyor. ֜stelik 1 yaşındaki araçtan bahsediyorum. şimdi çok şükür elimdeki araçtan kurtuldum ve bu iki araç arasında gidip geliyorum. Dizel konusunda golf 'ün daha başarılı olduğunu anlıyorum yazılarınızdan. Ayrıca satarken de aracın değer kaybetmediğini. Açıkçası golf daha çok yatıyor aklıma ancak bazı sorular var öğrenmek istediğim. Kararımı, bu soruların cevapları (şayet bulabilirsem) büyük oranda etkileyecek. Bu hususta da sizlerin yardımını bekliyorum.

Astra J kasa benimde çok hoşuma giden bir araç. Opel Ataköy şubesi ile görüştüm ve  Cosmo 1.3 Navigasyonlu, manuel start stoplu model için 58.000 gibi bir fiyat aldım. Ancak bu fiyatın, araç mart ayı gibi geleceğinden artabileceği veya düşebileceğini de belirtti. Golf 'ün liste fiyatına internet sitelerinden baktığımda da aşşağı yukarı aynı olduğunu görüyorum. 62.000 TL.

İlk sorum : Astra için aldığım fiyat iyi midir ? Verilen ve "son fiyat budur" denilen fiyat üzerinden daha da pazarlık yapılabilir mi?
İkinci sorum : Aslında en merakl ettiğim soru 2013 'te araçta herhangi bir değişiklik olacak mı ? Değişen veya makyajlanan birşey var mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
֜çüncü sorum : 1.3 Cdti start stoplu araç kullananlar bana araç deneyimleri hakkında bilgi verebilirler mi ? Yakışları manuele nazaran nasıl ? Sizce 1000 fark verilip bu araç alınmalı mı ? Bu araçta start stopla ilgili kronik bir problem mevcut mu ? Bakımları start stopsuza nazaran daha mı pahalı ?
Dördüncü ve son sorum : Sizce Opel 'in start stop sistemi volkswagen 'in bluemotion sistemi kadar başarılı mıdır ? Artıları eksileri nelerdir?

Yorumlarınız için herkese teşekkür ederim. Burada yapılan her yorum, inanın benim gibi google 'da arama yapan ve rastgele bu siteye denk gelen kişiler için çok faydalı olacaktır.
Saygılarımla.

kesinlikle çünkü değmez.. hele bizim yaşımızdakilere .. kalbini kırdığım biri varsa ,özür diliyorum.. hakkını helal etsin..çünkü ben kırıcı biri asla değilim, vede olmadım.. hepimizin olduğu gibi,tanımadığımız kişilere yardım etmeye çalıştık veya ettik.. özelden birçok konuda fikir alışverişi yaptık,yada yardımcı olmaya çalıştık.... hayal ofisi arkadaşın bana karşı ilk ve site deki ilk olayı değil bu .. nedenini de anlamış değilim... neyse konuyu uzatmayacağım artık..mesajları da alt alta sadece cevapları okuyunca (konusuz ) çok komik olmuş, biraz fazla övmüşüm gibi olmuş,hatta öle olmuş :) .. ama konumuzla ( aşağılamayla ) alakası yok !! demekki artık her konuya cevap yazmamam gerektiğini anladım.. yada daha az yazmam gerektiğini.. tekrar kırdığım kişi veya kişiler varsa onlardan özür diliyorum vede konuyu kendi açımdan burda kapatıyorum. saygılar..

batu link' Alıntı:
kesinlikle çünkü değmez.. hele bizim yaşımızdakilere .. kalbini kırdığım biri varsa ,özür diliyorum.. hakkını helal etsin..çünkü ben kırıcı biri asla değilim, vede olmadım.. hepimizin olduğu gibi,tanımadığımız kişilere yardım etmeye çalıştık veya ettik.. özelden birçok konuda fikir alışverişi yaptık,yada yardımcı olmaya çalıştık.... hayal ofisi arkadaşın bana karşı ilk ve site deki ilk olayı değil bu .. nedenini de anlamış değilim... neyse konuyu uzatmayacağım artık..mesajları da alt alta sadece cevapları okuyunca (konusuz ) çok komik olmuş, biraz fazla övmüşüm gibi olmuş,hatta öle olmuş :) .. ama konumuzla ( aşağılamayla ) alakası yok !! demekki artık her konuya cevap yazmamam gerektiğini anladım.. yada daha az yazmam gerektiğini.. tekrar kırdığım kişi veya kişiler varsa onlardan özür diliyorum vede konuyu kendi açımdan burda kapatıyorum. saygılar..

14alkiss 14alkiss 14alkiss

eketen link' Alıntı:
Abi buradaki sözlerinden de rahatsızlık duyanlar oldu. "iki gün kullandın diye bir halt mı bildiğini sanıyorsun" demektir bu diye ciddi anlamda rahatsız olanlar vardı. Sen belki kendi içinde işi gırgıra vuruyorsun ama karşındaki kişiler buna muhatap olduklarında ciddi ciddi geriliyorlar. Vw i sevmenin kimseye zararı yok ama takdir edersinki burası astra forumu yani astra yı sevip beğenip satın almış olanların platformu. Bu insanların kendi gönül verdikleri birşeyi savunmaları, onunla ilgili bazı şeyleri dalga geçme mahiyetinde alıp tepki göstermeleri de çok doğal. Vw forumunda astra yı punto ile aynı kefeye koyanlar nasıl olabiliyorsa burada da golf ü tosbağa ile aynı kefeye koyanların olması garip karşılanmamalı.  

emre kardeşim yazmayayım diyorum ama üstüme üstüme geliyorsunuz :)  burda konu astra golf değilki ,burda konu 1.3 ve 1.6 dizelin az yakması.. mesajı sadece bilgi için yazıyorum..

konu uzasın diye değil ..yanlış anlaşılmasın..

attalos07 link' Alıntı:
Abi sana tek bir soru wv bu kadar seviyorsun da neden wv binmiyorsun? Herkese tavsiye de bulunduğuna göre bence senin aracın şuan golf yada passat olmalıydı

astra daha güzel :)

kusura bakmayın mesajları geç görüyorum,yada çok yavaşım..

batu link' Alıntı:
emre kardeşim yazmayayım diyorum ama üstüme üstüme geliyorsunuz :)  burda konu astra golf değilki ,burda konu 1.3 ve 1.6 dizelin az yakması.. mesajı sadece bilgi için yazıyorum..

:)  Abi diyorum ya 1.6 1.3 meselesi değil bu. Senin kendince yazdıkların geriyor milleti. Belki doğru belki yanlış anlıyorlar ama ortada olan sonuç bu maaalesef. :)

konu astranın aşağılanması ,golfün yüceltimesinden geldi buralara da ondan öle dedim..neyse tamam kardeşim... kimse gerilmesin, tekrar sağolasın.. herkese hayırlı geceler..

tartısmayı daha fazla uzatmayalım bence.konuya gelecek olursak vwnin dizel motoru astraya göre daha sağlam duruyor.ama astra da hiç de yabana atılmaz.benzinli motorda da astra vwden iyidir.vw kullanıcılarına göre astranın dışı güzel vw nin içi.ama ben buna kesinlikle katılmıyorum.vwyle test sürüşü de yaptım abicim içi astranın yanından bile geçemez.astramın kontak çevirince azgınca hareketlenen göstergeleri yeter be  dancee

Geri