Ynt: 2013 Astra J Değişiklikleri
Bence bu konuya burada nokta koyalım ve arkadaşımızın hangi aracı almaya karar vermesinde yardımcı olacak bilgi, deneyim ve yorumlara dönelim. Arkadaşın en son bazı soruları olmuştu. Konuya burada devam edelim isterseniz. Ben kendi adıma yazdıklarımdan dolayı arkadaşın açtığı başlığın başka yerlere gelmesinden özür dilerim.
Benim şahsi fikrim iki aracı da test sürüşü hatta imkan varsa 1-2 günlüğüne kiralayıp test etmek olur. Ama en azından bir test sürüşü şart karar vermeden.
Bence bu konuya burada nokta koyalım ve arkadaşımızın hangi aracı almaya karar vermesinde yardımcı olacak bilgi, deneyim ve yorumlara dönelim. Arkadaşın en son bazı soruları olmuştu. Konuya burada devam edelim isterseniz. Ben kendi adıma yazdıklarımdan dolayı arkadaşın açtığı başlığın başka yerlere gelmesinden özür dilerim.
Benim şahsi fikrim iki aracı da test sürüşü hatta imkan varsa 1-2 günlüğüne kiralayıp test etmek olur. Ama en azından bir test sürüşü şart karar vermeden.
legendsforever link' Alıntı:Arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Hepsini tek tek okudum.
Kıyaslama yaptığım araçlar :
Astra 1.3 cdti cosmo start stop manuel 2013
Golf 1,6 tdi highline bluemotion manuel 2013
İlk aracım Renault Megane 3 Coupe 1.4T idi ve inanın satarken ağzım çok yandı. 53.000 liste fiyatı olan araç, 38.000 - 39.000 'e zor satılıyor. Östelik 1 yaşındaki araçtan bahsediyorum. şimdi çok şükür elimdeki araçtan kurtuldum ve bu iki araç arasında gidip geliyorum. Dizel konusunda golf 'ün daha başarılı olduğunu anlıyorum yazılarınızdan. Ayrıca satarken de aracın değer kaybetmediğini. Açıkçası golf daha çok yatıyor aklıma ancak bazı sorular var öğrenmek istediğim. Kararımı, bu soruların cevapları (şayet bulabilirsem) büyük oranda etkileyecek. Bu hususta da sizlerin yardımını bekliyorum.
Astra J kasa benimde çok hoşuma giden bir araç. Opel Ataköy şubesi ile görüştüm ve Cosmo 1.3 Navigasyonlu, manuel start stoplu model için 58.000 gibi bir fiyat aldım. Ancak bu fiyatın, araç mart ayı gibi geleceğinden artabileceği veya düşebileceğini de belirtti. Golf 'ün liste fiyatına internet sitelerinden baktığımda da aşşağı yukarı aynı olduğunu görüyorum. 62.000 TL.
İlk sorum : Astra için aldığım fiyat iyi midir ? Verilen ve "son fiyat budur" denilen fiyat üzerinden daha da pazarlık yapılabilir mi?
İkinci sorum : Aslında en merakl ettiğim soru 2013 'te araçta herhangi bir değişiklik olacak mı ? Değişen veya makyajlanan birşey var mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Öçüncü sorum : 1.3 Cdti start stoplu araç kullananlar bana araç deneyimleri hakkında bilgi verebilirler mi ? Yakışları manuele nazaran nasıl ? Sizce 1000 fark verilip bu araç alınmalı mı ? Bu araçta start stopla ilgili kronik bir problem mevcut mu ? Bakımları start stopsuza nazaran daha mı pahalı ?
Dördüncü ve son sorum : Sizce Opel 'in start stop sistemi volkswagen 'in bluemotion sistemi kadar başarılı mıdır ? Artıları eksileri nelerdir?
Yorumlarınız için herkese teşekkür ederim. Burada yapılan her yorum, inanın benim gibi google 'da arama yapan ve rastgele bu siteye denk gelen kişiler için çok faydalı olacaktır.
Saygılarımla.