2013 Astra J Değişiklikleri

Ynt: 2013 Astra J Değişiklikleri

astraowner link' Alıntı:
Insignia yi bitiren cok yakiyor muhabbeti galericiler tarafindan ortaya atilan ayrica insignia hep ucuzdu zaten insignia sahipleri hep agliyor ama kendileride suandakinden daha yuksek fiyata almadi ekstra donanimlara 10 bin tl vereni saymiyorum  zaten donanjm hicbir zaman para etmedi turkiyede en basiti piyasada bircok insignia cosmo var ama baska markalarin full donanimlari cok az cunku cosmo hep 60 bin civarina satildi d sinifinin da yuksek deger kaybi cok normal 2003 te 56000 tl ye aldigim accord gecen sene 26 bine anca sattim 2006  civici 32  ye aldim halen biryere park edince teklif geliyor gecende  trafik polisi alkol kontrolunde 30 bine verirsen sabah alirim dedi mesela

Arabayı ucuza alınca 1,6T nin yaktığı benzin göze geliyor sanırım. 80-100 bin TL verip alınca aynı yakıt sahibinin gözüne gelmiyor

aliceinchains link' Alıntı:
Madem örnek vermemizi istediniz, buyrun size örnek. Sizin 'Vee Golf7-2. elde' konu başlığına 12 aralık 2012 günü yazdığınız bir hakareti örnek olarak veriyorum sayın batu. Sizin yazdıklarınız ve üslubunuz, birden fazla kişinin dikkatini çektiyse, şapkayı önünüze koyup düşünmelisiniz. Aşağıda yazan tamamen sizin cümlelerinizdir.

o 1.3 dizel bile opelin değilki.. palio nun motoru Smiley opel dua etsin beğenmediğimiz FİAT 'a ! opelin ne zaman bir dizeli oldu ki , hep ondan bundan toplama Smiley

bu aşağılama mı ? birde bu yalanmı ? burda nerede astra aşağılanıyor vede nerde burada VW fanatikliği ? bunlar gerçekler ...

astraowner link' Alıntı:
Insignia yi bitiren cok yakiyor muhabbeti galericiler tarafindan ortaya atilan ayrica insignia hep ucuzdu zaten insignia sahipleri hep agliyor ama kendileride suandakinden daha yuksek fiyata almadi ekstra donanimlara 10 bin tl vereni saymiyorum  zaten donanjm hicbir zaman para etmedi turkiyede en basiti piyasada bircok insignia cosmo var ama baska markalarin full donanimlari cok az cunku cosmo hep 60 bin civarina satildi d sinifinin da yuksek deger kaybi cok normal 2003 te 56000 tl ye aldigim accord gecen sene 26 bine anca sattim 2006  civici 32  ye aldim halen biryere park edince teklif geliyor gecende  trafik polisi alkol kontrolunde 30 bine verirsen sabah alirim dedi mesela

yaa bende bunu demek istiedim zaten tüm D segmenti araçlar çok değer kaybediyor,ama lanet olası passat etmiyor.. şimdi ben VW fanatiğimiyim ?

batu link' Alıntı:
23 kasım da  53 bine sport 1.3 almıştım acaba şimdi aracım kaç paraya düştü nasıl bir şey bu ya sadece opelde var bu ucuzlama herhalde  sattıkları arabalara ihanet ediyorlar sanki...

şimdi bir arkadaştan alıntı yaptım yazıyı.. şimdi bu  yazı aşağılamak mı oluyor , yada acı ama gerçik bir tespit mi oluyor ? böyle binlerce örnek bulabilirim.. arkadaşlar öyle yazıları yazıp köşelere çekilmeyin.. sizleri, yazılarınızı örneklerle destek vermeye davet ediyorum bende !!

Batu abi beni yanlış anlama ama bende Vw'e karşı aşırı bir sempatin olduğunu ve bunu forumda dile getirirken Opel markasının üzerine biraz fazla gittiğini gözlemliyorum.
Belki Astra hakkında görüşlerini dile getirirken çok açık yüreklilikle Golf'ü yada Vw'i savunabiliyorsun. Objektif olduğun sürece bu konuda bir kısıtlamamız da söz konusu olamaz ama aynı durum Opel için geçerli olduğunda Vw'e gösterdiğin hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum.
Forumda zaten hiçbir üyemizin diğer markaların iyi yönlerini objektif bir şekilde belirtmesine engel olmadık, olmakta bize yakışmaz ama bu sürekli ve tek bir marka haline gelirse, artık diğer üyelerimizin de dikkatini çekmeye başlarsa konunun üzerinde durmamız gerekir.   

֖rnek vermemizi istemişsin ve ben eski mesajlarından birkaç örnek çıkardım abi.
Yine söylüyorum vurgulamak istediğim konu Astra & Golf, Opel & Vw yada Passat & İnsignia gibi marka ve modelleri karşı karşıya getiren tüm başlıklarda Vw hakkında oldukça objektif ve savunucu yorumlar yaparken, Opel'i sürekli eleştirmen abi. İşte diğer arkadaşlarımızı rahatsız eden durumda bu husus.

batu link' Alıntı:
o beğenmediğimiz passat sıfıra yakın fiyatta 1-2 günde satılıyor.. insignia ise tasarımı daha ii olmasına rağmen yerlerde sürünüyor fiyatı yerlerde vede aylarca satılmıyor,ölü fiyata olmayınca !

batu link' Alıntı:
golfte şu yok bu yok tamam da , 60000 tl lik astrada da kaputta demir çubuk var :)  H kasada bile kaput amortisörü vardı !! her araçta eksik noktalar var ,mutlaka çalıyorlar..bu olay golfe özel değil..

batu link' Alıntı:
sizin dediğiniz palio veya corsa gibi hafif olanlar için geçerli olabilir..1.3 fazla zorlamaya gelince ömürden yer bu kesin..mesela ağır araçları taşımaya çalışırken..

batu link' Alıntı:
golf 7 çok iii bir tercih olur...

batu link' Alıntı:
herkesin fikrine kesinlikle saygı duyuyorum, bencede kesinlikle tartışmasız GOLF !! şuan bir astra kullanıcısı olarak düşüncem budur.opel türkiyenin kalitesizliği yetti de arttı artık !

batu link' Alıntı:
ne lanet bir arabaymış şu golf yaaa :)

batu link' Alıntı:
o 1.3 dizel bile opelin değilki.. palio nun motoru :) opel dua etsin beğenmediğimiz FİAT 'a ! opelin ne zaman bir dizeli oldu ki , hep ondan bundan toplama :)

batu link' Alıntı:
opel sitemizde devamlı bir golf muhabbeti :) vede kötüleme yazıları... sadece bu bile golf ün tüm dünyada neden efsane olduğunu gayet net açıklıyor :)

batu link' Alıntı:
insanlar insignayı satacam diye kıvranıyo,elli takla atıyo, sonuç belli :).. az önce passat lara bir bakayım dedim .. 2. eli sıfır ile aynı vede çerez gib satıyo :).. vw bütün modelleri böyle :) hepsi çok kötü oldukları için sanırım :)

batu link' Alıntı:
1 sn bile durmayın.. mükemmel bir araç.. dizel dendimi vw ve reno :) .. gerisi hikaye..

batu link' Alıntı:
herkese göre vw rezil araç, hayatta o paraları etmez.. demekki gerçek öle değil ,arabalar istediğin fiyata çerez gibi gidiyor.. bizim opelleri birde klasik olunca görün.. bunu h kasada yaşadım.. opel çok değer kaybediyor.. alırken biraz ucuz almanın hiçbir esprisi yok..

batu link' Alıntı:
emin olun opel den çok daha yüksek..almanyadaki opel fiyatlarını gayet ii bilirim .. orda doğup büyüyen biri olarak :) ..ama türkiyedeki fiyatları gerçekten yüksek , doğuşu tebrik etmek lazım :) size katılıyorum..

batu link' Alıntı:
neden peki filoda golfü tercih ediyolar ? daha pahalı olduğu halde :) . filo satışı çok olan araç ucuz olduğu içindir,türkiyede de olduğu gibi.

batu link' Alıntı:
astra j 2 sene sonra klasik olacak buda işin başka yönü.. 2. eli de yerlerde olacak .. nerde kaldı aracın ucuz oluşu :) . pahalı al ,pahalı sat ,farkeden bişey yok demekki !! ayrıca yaklaşık 10000 tl fiyat zaten DSG için.. çık bu fiyatı,, opelden pekde çok değil.. 2. elini söylemeye gerek bile yok..

batu link' Alıntı:
tabiki golfün veya VW nin imajı çok farklı.. opel müşterilerini hiç düşünmüyo,mağdur ediyo bence.. astramız en fazla 2-3 sene sonra klasik olacak vede boş olarak yarı fiyata satılmaya devam edecek, insanlarda kardeşim sıfırı şu para diye arabaları yerlere batıracak..2. eli yerlerde olacak..bak golfe nerdeyse sıfır gibi satacaklar :) bu olay sadece opelde var.. büyük markalar imajlarını korumalı bence ,amaç sadece para kazanmak olmamalı. yani araç satmak..

batu link' Alıntı:
tamam asbest yasaklandı ama, benim 2001 golfümde de asbest yoktu..asbest 95 den sonra yasaklandı..veya bu tarihe yakın..kısacası düzgün kullanıldığında yüzbinlerce km yapılabiliniyor..

batu link' Alıntı:
ne pişmanlığı yaa. adamlar 2. elini sıfırdan fazla satıyo.. sıra beklemek istemeyen de alıyor.. bunu geçen sene gözümün  önünde yaşadım ,izmir vosmer DOD ta .. satıcı bile bu ülke çok değişik bir ülke abi dedi :).. haa bu doğrudur ,yanlıştır diyemem ,benide ilgilendirmiyor,birde polemik yaratmak istemem .. biz hadi satalım bakalım opellerimizi bu fiyatlara.. imkansız.. hatta sıfıra yakın bile satamayız.. en az 8-10 kağıt zarar yazar..örnek olarak araçlarını satan birçok arkadaşlarımız var..

batu link' Alıntı:
yaa arkadaşlar daha birkaç gün önce A serisi mercedes kesinlikle rezil araç,hayatta alınmaz ,o paralara kesinlikle alınmazdı :) .neyse bakın arkadaşlar ben ve benim gibi sitemizdeki birçok arkadaşta yıllardır her 2 aracı da kullanmışlardır.. bakıyorum bazı arkadaşlar opel kullanıyor diye golf beş para etmez bir araba gibi göstermeye çalışıyorlar.. aryrıca bu dediklerim bütün markaların c segmentindeki araçları içinde geçerli.hepsinin artı özellikleri var.  golf sadece türkiyede sevilmiyor ki ; yok alan keriz , bu araç binilirmi gibi yaklaşımlar doğruyu yansıtmıyor.. bu araç tüm dünyada sevilen vede bir kitlesi olan araç.. yaa mutlaka içinizde sevmiyenler de vardır ,bunada saygı duyarım.. bu başka bişey , çamur atmak başka bişey .. kısacası ben yıllarca bu 2 raca da bindim .. golf 1 kasadan başlayın 5 kasaya kadar, 6 kasa  golfüm olmadı hiçte kullanmadım.. bu arada astra f kasa , h ve j kasa astramda oldu.. ailemin kadett lerini  saymıyom bile.. astra  yı  yazmama gerek yok zaten herkes biliyor ,ama golfte mükemmel bir araç.. ayrıcada bu aracı kullanıp beğenmeyenleri yine anlıyorum.. ama hayatında golf sahibi olmadan sallayıp ,atıp tutanları anlamıyorum :).

batu link' Alıntı:
bide vw beğenmiyoz :)

batu link' Alıntı:
opelinde çakma chevileri  yaptığı gibi.. kısacası her firmada var !!

benim istediğim cevap bunlar değil.. ben aşağılama istiyorum..yani astrayı yerden yere vurma, rezil araç ,alınmaz binilmez gibi ifadeler .. ben vw  i seviyorum ,bu çok doğru ,ama opelden de vazgeçemiyorum.. demekki opelide seviyorum.. 8 yıldır kullanıyorum.. dizel konusuna da tekrar gelince yine söylüyorum vw i tek geçerim.. buda benim fikrim.. neyse ben mesajı aldım.. arkaşlar rahatça yazsın ,sıkıntı yok .. akşam akşam nelerle uğraştık değilmi hepimiz... tam yazılı okuyordum bıraktım ,yoksa bizim gençlerden  çıkacaktı acıları :) ..neyse artık olan oldu.. alicein ,hayal ofis mutlusunuzdur artık :) opel i kurtardınız..

Alırken hepimiz biliyorduk bunları. Hatta ben almadan önce bütün forumları araştırdım da aldım. Gecen yıl 1,4 turbosunu aldığım astranin tam bir yıl sonra takasa vererek dizeli ile değiştirdim. Bu site her anlamda bana çok yardımcı oldu.
Araç biraz da zevk meselesi. Her markanın birbirine üstünlüğü ya da zayıf noktaları olabilir. O kadar para verirken muhakkak bunları araştırıyoruz.
Bizim burada yaptığımız tartışmadan ne opel GMin ne de DOGUSun haberi var. Zaten bir bağlantımız da yok. O yüzden tartışırken belli bir noktadan sonra is kalp kırmaya insanları kusturmeye varmamalı bence.

batu link' Alıntı:
yok yok tolgacım merak etme.. çatışma falan yok !! benim zaten beyefendiye dil döktüğümde yok,kendisin dediği gibi :) ben tecrübelerimi yazdım ,geriside umrumda değil :).. bizim güzel ülkemizde herkes herşeyi biliyor :) onun için zaten bişeyi anlatmak istesenizde anlatamazsınız..insanlar üçgün bişeyi kullanıyo ,ondan sonrada hemen uzman kesiliyor :)  neyse konu benim için burda kapanmıştır !! saygılar..

Abi buradaki sözlerinden de rahatsızlık duyanlar oldu. "iki gün kullandın diye bir halt mı bildiğini sanıyorsun" demektir bu diye ciddi anlamda rahatsız olanlar vardı. Sen belki kendi içinde işi gırgıra vuruyorsun ama karşındaki kişiler buna muhatap olduklarında ciddi ciddi geriliyorlar. Vw i sevmenin kimseye zararı yok ama takdir edersinki burası astra forumu yani astra yı sevip beğenip satın almış olanların platformu. Bu insanların kendi gönül verdikleri birşeyi savunmaları, onunla ilgili bazı şeyleri dalga geçme mahiyetinde alıp tepki göstermeleri de çok doğal. Vw forumunda astra yı punto ile aynı kefeye koyanlar nasıl olabiliyorsa burada da golf ü tosbağa ile aynı kefeye koyanların olması garip karşılanmamalı.  

Batu bey kesinlikle kötü niyetli biri olmadıgınızı düşünüyorum ve bundan eminim ancak mesajlarınızda vw dozu biraz fazla kaçmış.yani tabiki vwye sempati duyabilirsiniz kimse de buna karşı çıkamaz ama bunun dozunu biraz abarttınız bence.opelin dizeldeki başarısızlığını eleştirebilirsiniz ancak opelin kalitesini bu kadar da küçümsemeniz yanlış.opelin akü ve baskı balata problemlerini yaşayan binlerce kullanıcısı var.bu opeli kalitesiz bir marka yapmaz.ya da jettanın çakmak soketi problemleri olması vw yi kalitesiz bir marka yapmaz.yani her markanın belli sıkıntıları olabilir.ama şunu tarafsızca görmek lazım ki vwciler bile artık golfle astrayı kıyaslamaya utanır oldular.70-80 binlik sciroccoyla karşılaştırıyorlar artık astrayı.çünkü cidden durum bu.vw kaliteli bir marka ancak artık astra golfün çok önünde 80.000lik sciroccoyla yarışıyor..

gradient link' Alıntı:
Alırken hepimiz biliyorduk bunları. Hatta ben almadan önce bütün forumları araştırdım da aldım. Gecen yıl 1,4 turbosunu aldığım astranin tam bir yıl sonra takasa vererek dizeli ile değiştirdim. Bu site her anlamda bana çok yardımcı oldu.
Araç biraz da zevk meselesi. Her markanın birbirine üstünlüğü ya da zayıf noktaları olabilir. O kadar para verirken muhakkak bunları araştırıyoruz.
Bizim burada yaptığımız tartışmadan ne opel GMin ne de DOGUSun haberi var. Zaten bir bağlantımız da yok. O yüzden tartışırken belli bir noktadan sonra is kalp kırmaya insanları kusturmeye varmamalı bence.

general_Applause general_Applause general_Applause

Abi sana tek bir soru wv bu kadar seviyorsun da neden wv binmiyorsun? Herkese tavsiye de bulunduğuna göre bence senin aracın şuan golf yada passat olmalıydı

Geri