Doğru uygulama ve uygulama sonrası 12,5ph değerinin üzerinde kimyasal yıkamalar yapılmadıysa 2-3 ay gibi kısa bir süre sonunda etkinin kaybolması çok zordur. Örünün yüzey üzerindeki varlığını tamamen yitirdiyse akabinde ki ay içerisinde araç parlaklığını büyük ölçüde kaybeder. Kısa sürede oluşan parlaklık kaybından dolayı ürünün vernik üzerindeki varlığının sona erdiğini anlayabiliriz. 3K uygulamasının en önemli kısmı çift bileşenli ürünün yüzeye doğru bir şekilde uygulanması ve 3. bileşen için yeteri kadar beklenmesidir. Profesyonel uygulamalarda çok mümkün olmuyor ama amatör olarak kendi aracına uygulama yapan arkadaşlar en iyi sonuç için çift bileşenli üründen sonra 24 saat bekleyebilirler. Öift bileşenli ürün yüzeyi sertleştiren ana üründür. 3. bileşen tek başına güçlü olamaz.
Araç üzerinde hiç parlaklık kaybı yoksa buna rağmen hidrofobik etki kaybolduysa aşağıdaki temizlik işleminin yapılması yeterlidir.
3K Boya Koruma uygulaması yapan arkadaşlar zaman içerisinden boncuklaşma etkisi azalabilir. Etkinin tekrar kazanılması için aracınızı Yenileyici Araç şampuanı ile yıkamanız yeterlidir. 2K Boya koruma uygulaması yapan arkadaşlar yenileyici araç şampuanından önce az miktarda sulandırdığınız Isoprophil Alkol ile aracınızı temizleyiniz. Bundan sonra arzu erderseniz Yenileyici araç şampuanı kullanabilirsiniz. Bu temizlikler hidrofobik etkinin tekrar kazanılmasını sağlayacaktır.
2K veya 3K yaptırdım etki devam ediyor fakat aracımın üzerine bir şey uygulamadan rahat edemiyorum diyen arkadaşlar ilk yıkamadan itibaren araçlarına Bekbars Nano Ayna Etkisi uygulayabilirler.
Yıkatma için tavsiyemiz; aracınızda varsa korumanıza uygun yoksa araçlar için üretilmiş şampuan bulundurun. Aracınızda mutlaka durulama beziniz olsun. Yıkatmaya gittiğinizde aracınızı bu bezle sildirin. Kendi şampuanınız kullanılacaksa daha önce aracın kaba kirlerinin mutlaka akıtılmasını isteyin.
Yukarıdaki bilgileri korumalardan en uzun süreli ve maksimum yararı almanız için aktardım. Dolayısıyla koruma sonrası aracınızın korumaya ihtiyacı olmasa da ilgiye ihtiyacı olacaktır. 2K ve 3K uygulamalarını garantili olarak uygulatabilirsiniz. Linkte garanti koşullarından bazıları mevcuttur
http://servis.bekbars.com/?Page=neden-bekbars-tercih-etmeliyim fakat maalesef kişilerin kendi yaptıkları uygulamalara garanti verilememektedir.