%7 indirimli akaryakıt

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZM3563
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
faydası olur genelde şehir içinde çok dur kalk olduğu için 95 oktan önerirler fiyatı düşükdür çünkü 97 göre uzun yolda ise 97 oktan iyi olur hem oktan yüksek olduğu için araç daha perfromanslı gider hemde az olsa yakışda fark eder yani 95 göre biraz daha az yakar benim bildiğim tabiki..

97 oktan benzinin daha performanslı olduğu doğru ama daha az yaktığı yanlış.Bu konuyu şehir içi ve şehirler arası yolda çok test ettim şehirler arası yolda her 100 km içinb 1 litre şehir içinde ise her 100 km için 2 litreye yakın daha fazla yaktım bu opette de aynı oldu bu hafta sonu için çanakkaleye giderken fullpet den aldığım yakıttada aynı oldu.

bizede oktan arttıkça uzun yolda araç az yakar derlerdi ama doğrudur tabiki

Arkadaşlarbır soru sorucam.. Konuyla pek alakası yok ama yenı konu acıp yer kaplamak ıstemedım..

95 oktan Kurşunsuz benzın kullanıyorum ve aracımın benzın kapağında da bu yazı yazıyo.. Şimdi 95 oktan yerıne 97 oktan kullansam ne gıbı yarar ve zararları olur ??

Ve aracın deposunda 95 oktan benzın var iken üzerine 97 oktan benzin koymanın sakıncası olurmu ??
Burada asıl önemli olan neden 97 oktana ihtiyaç duyduğundur, 95 den memnun değilmisin?

Ankarada yok malesef :(((

Burada asıl önemli olan neden 97 oktana ihtiyaç duyduğundur, 95 den memnun değilmisin?

yoo memnunum daha dogrusu 95 den suana kadar bır sıkıntı yasamadım..
sadece 97 hakkında bır bılgım yok, faydası varmı yokmu dıye ogrenmek ıstedım..
Petrolofısınde calısan pompacıya sordum gecen gun, 97 oktan koyabılırsın dedı. dedım bı faydası varmı ? var dedi aracın çekişi artar dedi..

bunun uzerıne forumda danısıp bılgı almak ıstedım.. Varsa cıdden faydası kullanalım yani :D

Son iki sene fazla yol yapmak zorunda kalmıştım, Opet o zamanlar arial veriyordu, valla ne yalan söyleyeyim az da kalsa evde hala deterjan var :). 5-6 takımda sıfır su bardağı olması lazım. Bu tür faydalı şeylerin bütçeye katkısı çok oluyor ;).

Geri