97 Oktan Benzin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
Katalog'da yazan değilde servis tecrübesine daha çok itimat ediyorum.Almanya'da yaşıyor olsaydım katalog dışına çıkmazdım.Petrol burda ne kadar denetim altında olursa olsun güvenmiyorum değil, HİÇ güvenmiyorum.97 oktan benzinide 95 oktan kalitesinde olduğu için alıyorum.Bayilerin yaptıkları her türlü usulsüzlükte kapatma değil sadece ceza ve uyarı aldıklarınıda biliyorum.(Sözüm kendi aracım için ve kişisel görüşümdür.95 oktan kullanılması önerilen araçlarla ilgili değildir.)Performans dışında aracın verimine katkısı yoksa,yakıt alınan yere güveniliyorsa,tasarruf ediliyorsa,servis 95 öneriyorsa.97 oktan kullanmak anlamsız olabilir.

Türkiye de Istasyonlara hala güven yokken ,gercekten vatandas de hakli olarak, ha 95 olmus ha 97 olmus bencede cok bisey fark etmiyor .97 diye aliyorsunuz ama ne oldugu belli degil 91 oktan bile olabilir .

arkadaşlar 95 oktanlık bir motor da 97 oktan kullanılırsa ne olur az çok açıklayım sizlere. ateşleme zamanını beyin ayarlar orda problem yok ama 95 oktanla 97 oktan yakıtın yanması sonucu piston üzerine binen basınç miktarı değişir ve segmanlar, piston, biyel, ve krank miline binen yük miktarı değişir. böylece bu parçalarda ki deforme olma miktarı artar. araç üreticileri tabiki birşey olmaz derler çünkü para kazanmanın yollarını arıyorlar. Pistona binen 6843 Kpa lık basınç az değildir sizin motorunuz 4850 KPa lık bir basınca maruz kalacak şekilde hesaplanmışsa eger sizce neler olur düşünün. her motorda aynı basınç değişikliği var diyemeyiz. ama böyle bir basınç değişikliği oldugu zaman parçalardaki deforme olma miktarı artar. Bu bilgi rc=7.5 280K de ve 1 bar basınçta olan bir motorun hesaplamalarıdır. Hoşçakalın
Merhaba arkadaşım ;
Yazdığınız bir açıklama bana biraz karamsarlık gibi geldi , neden derseniz araç üreticileri birşey olmaz diyecekler , para kazanmanın yollarını arıyorlarlar demişsiniz ,bence biraz saçma geliyor . Bugün Almanya - Fransa gibi ülkelerde üretilen araçlarda üreticiler uygun oktan için 95 dediyse doğrudur. Çünkü bu konuda çok titiz çalışma yapıp sonuca varmaktadırlar. Size ben birşey soracağım sizin yazdığınız Kpa değerini siz kimden aldınız , bizim yetkili servis elemanlarımı bulmuş yoksa yabancı firma üreticilerimi bu değerleri veriyor. Bizler acaba kendi başımıza bir araba üretebilicekmiyiz ?

Saygılar

Geri