ABS hakkında yanlış bilinenler

tesadufun bukadarı carsıda 60 ıle gıderken bırden adamın bırısı yola fırladı
frene sonuna kadar bastım arabayı bı saga kırdım adamdan kurtarmak ıcın adma otarafa kosunca dıger tarafa kırdım kurtardım
eger abs olmasaydı dırek adamın ustune gıdıp carpabılırdım cok sukur bısı olmadan ufacık bırseyle carpmaktan kurtardım :)
ama halkımız cok bılıncsız yola hıc bakmadan fırlıyolar
bide dönüp sana sövmüştür kesin nası gidiyon diye.milletimizde deli cesareti var.devlet yolunda eli arkasında geziyo.:D

trafiğin demek istediği
kabak lastik + abs = uzuuuun durma mesafesi
kaymaya çalıştıkça tekeri bıraktığından ne kadar kaymak isterse o kadar fren bırakılacak,
absiz kabak lastik ise, frenaj - tekerler kilt ve bodoslama kafasına göre giden bir otomobil :D

bide dönüp sana sövmüştür kesin nası gidiyon diye.milletimizde deli cesareti var.devlet yolunda eli arkasında geziyo.:D
aynen oyle dondu bana basbas bagırıyo yolun ortasında dıo nası gıdıyosun dedım 60 la gıdıyorum yolun geregı bu kornaya basıyorum hıc tepkı vermıyo ya mecbur frene sonuna kadar basıp kırdım dıreksıyonu bıraz daha gıtsem kaldırıma cıkacaktım bıde kırmızı ısık onunde oluyo bu olay bana yesıl yayalara kırmızı yanarken fırca yedık bıde

"Bu sistemin hızla virajlara girerken araçların yol da kalmasına yardım etmeyeceği uyarısında bulunan uzmanlar..."

Bunları kim uzman yapıyor anlamam ki bir türlü... Bir şekilde girmişler devlet işine, trafikte ilgili konularda bazı mevkilere gelmişler. Uzman olmuşlar... Kamuda üniversiteler dışında, bilim kurumları dışında uzman muzman tanımam ben... Adları uzman.

uzmanlarda sorun yok bence burak,
abs nin viraj dönmeyi kolaylaştırdığını sanan insanlar var demekki açıklama yapmışlar

"Bu sistemin hızla virajlara girerken araçların yol da kalmasına yardım etmeyeceği uyarısında bulunan uzmanlar..."

Bunları kim uzman yapıyor anlamam ki bir türlü... Bir şekilde girmişler devlet işine, trafikte ilgili konularda bazı mevkilere gelmişler. Uzman olmuşlar... Kamuda üniversiteler dışında, bilim kurumları dışında uzman muzman tanımam ben... Adları uzman.
abs elbette aracın yolda kalmasına yardım edemez.fizikte ivme diye bişey var yaw.siz gereğinden hızlı girerseniz abs ne yapabilirki?hız tabelalarına uyan herkes istediği rahatlıkda dönüyor.ama hangimiz o tabelalara uyuyoruzki:(

Son düzenleme:
:alkis::alkis::alkis::alkis:
konuşmaya bile gerek yok. nette daha önce eğitim amaçlı video görmüştüm. en net bir şekilde açıklıyordu olayı. araçlar aynı, gramına kdr. adam abs yi devreden çıkarıyor ve araç abs li sisteme göre daha uzun mesafede duruyor. ve kontrolsüz bir şekilde duruyor. abs kesinlikle her türlü hava koşulda çok işe yarayan bir sistem. aksi zaten düşünülemez bence. ki bazı arkadaşların dediği türden olaylar bende yaşadım. kaç kere abs sayesinse kurtuldum. zaten her zaman devreye girmiyor bildiğiniz gibi. ani frenlemelerde veya aşırı derece kayma olduğunda(karlı, buzlu yol gibi)(tarafımca astra hb ile denenmiştir.buzlu zeminde)

Arka tekerlerde disc yoksa abs olmuyor sanırım.sadece önden abs olanlardada arka çok sıkarsa arkadan kayma yaşanıyor bazen.özellikle sedan modellerde.

abs elbette aracın yolda kalmasına yardım edemez.fizikte ivme diye bişey var yaw.siz gereğinden hızlı girerseniz abs ne yapabilirki?hız tabelalarına uyan herkes istediği rahatlıkda dönüyor.ama hangimiz o tabelalara uyuyoruzki:(

ben abs viraja girmeyi kolaylaştırır demedim ki. uzmanlar neden durup dururken hızla viraja girerken abs yardım etmez gibi konuşmuşlar. onu iddaa eden yok. ama virajdaki frende tabiki de doğru hızdaysanız fren sırasında yolda kalmanıza yardımcı olur. abssiz fren ile bir daire etrafında dolanırsanız ve frenleri köklerseniz tekerlekler kilitlendiği an o anki noktaya teğet çizgi boyunca araçla ilerlersiniz. ama absli araç ile giderken tekerler kilitlenmeyeceğinden en azından yolda kalırsınız, dairesel yörüngeyi takip etmeye devam edebilirsiniz. bunun da limitleri var. her türlü kuvvet değerlerini de çıkartabilirim. hatta kassam bir haftada MSC Adams programında size simülasyonunu yapıp ıspatlayabilirim bile. abssiz aracın virajda yaptığı fren ile abslinin virajda yaptığı fren arasında hiçbir fark yoktur demek hata olur.

Ayrıca o fizikteki ivme benim için günde 5 vakit gibi birşey :D

ben abs viraja girmeyi kolaylaştırır demedim ki. uzmanlar neden durup dururken hızla viraja girerken abs yardım etmez gibi konuşmuşlar. onu iddaa eden yok. ama virajdaki frende tabiki de doğru hızdaysanız fren sırasında yolda kalmanıza yardımcı olur. abssiz fren ile bir daire etrafında dolanırsanız ve frenleri köklerseniz tekerlekler kilitlendiği an o anki noktaya teğet çizgi boyunca araçla ilerlersiniz. ama absli araç ile giderken tekerler kilitlenmeyeceğinden en azından yolda kalırsınız, dairesel yörüngeyi takip etmeye devam edebilirsiniz. bunun da limitleri var. her türlü kuvvet değerlerini de çıkartabilirim. hatta kassam bir haftada MSC Adams programında size simülasyonunu yapıp ıspatlayabilirim bile. abssiz aracın virajda yaptığı fren ile abslinin virajda yaptığı fren arasında hiçbir fark yoktur demek hata olur.

Ayrıca o fizikteki ivme benim için günde 5 vakit gibi birşey :D

:eek::eek::eek:ben öylemi demişim:)

Geri