AFL - Bi-Xenon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harun2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: AFL - Bi-Xenon ?

[/quote]
sukru52 link' Alıntı:
Ben aracımı alırken AFL opsiyon olarak 2750 tl idi, ben sonradan herşeyi dahil 1200 tl civarına mal ettim ama meslek icabı farları 100 avro ya rotterdam almıştım, beyinler ve tesisat vs vs ise sıfır olarak almanya dan alındı, servisin 5 de 1 fiyatına, Kaptan olunca imkan var :) yoksa siizn gibi bunları TR den almaya kalksam şuan Astra H da bile uygulanmış bir AFL den bahsediyor olamazdınız, en azından TR için.  dancee
abi aldığın malzemeleri bizede alsana havale yaparız sana sorun değil :D

yildirim451 link' Alıntı:
abi aldığın malzemeleri bizede alsana havale yaparız sana sorun değil :D

Ben ciddi anlamda malzeme tedarikinde yardımcı olamıyorum, ama yurt dışının durumları ortada, anını ve düşmüşünü yakalarsanız çok çok ucuza bulabilirsiniz. Ben adamdan Rotterdam da farları alırken eleman farların AFL olduğunu bile bilmiyordu ki bilse zaten 100 avroya bırakmazdı ...  cooll

En nihayetinde sizde bu şekilde bir anını düşürüp bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Burada olay olup olmaması ise eğer, evet olur ve yapılır siz maddi imkanlardan bahsedin :)

Sn şükrü

Ben size saygısızlık ediyor muyum? ki siz bana gelecek cevap ile alakalı tutturmaktan bahsediyorsunuz. Önce aynı seviyede konuşalım isterseniz. Evet birbirimizi anlamadığımız aşikar. Burada siz mdi ile ilgili karışık ve pek tecrübenizin olmadığını ifade ederken, takılacak sensörler için yerlerin olup olmadığından bihaber iken, her şey muallak ve elle tutulan bir somut örnek yokken yapılır demeniz kusura bakmayın havada söylem. Bana gereken parayı verin yaparım sözünüz de bu meblağları verecek kişi olmadığı için yine kusura bakmayın bekara hanım boşamak gibi. Astra yı 800 beygir yapabilir miyiz sorusuna evet yapılabilir, gereken parayı imkanı verirseniz ile sizin olay aynı. Siz çıkar bir J kasaya fabrikasyon sistemin aynısını yapar işte bakın budur dersiniz biz de size gereken takdiri gösteririz. Ama şu anda yine kendi söyleminizle tamamen farklı bir sistemi uygulayıp burada anlatılmak isteneni anlamadan dalga geçmeniz anlamsız. Dediğim gibi yapın gelin size sonsuz saygı ile takdirimiz gösterelim. Ama şu an kendinizin bile tam olarak ne olacağını bilmediğiniz bir uygulama ile kafa bulandırmayalım.

sukru52 link' Alıntı:
Bugün siz astra j ye afl+ yapmak isterseniz aracın sase numarasından EPC yide kullanarak yukarıdaki saydığım sistemlere ait diğer ünitelerin afl ile uygun olup olmadıklarına bakmalısınız mesela ,

Aracınızda kullanılan zemberek içerisindeki acı sensörü acaba AFL kontrol Ünitesi'ne göndermesi gereken direksiyon acı bilgisini gönderebilecek yetenektemi, aracınızda kullanılan modül tiplerine bakmak lazım gibi . Kısa basit ve ucuz bir is değil . Ornek vermek gerekirse astra h da ESP icin 6 ay süren bir calisma yaptım aynı sekilde sensör ler vs vs ler farklıydı . Mesela on cam değişecek , tachometre acaba destekliyor mu? yada arka aks üzerinde sensör icin yer varmi ? Daha kötüsü , mdi sistemi acaba sase No değişmeden araca afl+ programı atmaya izin verecek mı ? Bunlar daha önce yapılmayan isler ve bir sürü bilinmezlik içeriyorlar ... Artık yeni nesil araçlarda diagnostik sistemleri OFF-line değil , hersey on-line oldu . Bir sistemi araçta aktif etmek icin aracın sase nosuna bunun yüklenmesi gerekiyor bunuda belirli seviyede giriş yetkisi olan servisler veya atölye şefleri yapıyor . MDI sistemi biraz karışık ve cok tecrübem yok . Bu bile sistemin tüm tesisatını , parçalarını bağlasanız çalışmaması icin bir sebep olabilir :)
Kısaca , yapılır ama maliyeti ne olur bilmiyorum .

Bu da sonucu tam olarak bilip bilmediğinizin kanıtı.

Bu cevabı da tahmin etmişsinizdir sanırım.

sukru52 link' Alıntı:
Ben aracımı alırken AFL opsiyon olarak 2750 tl idi, ben sonradan herşeyi dahil 1200 tl civarına mal ettim ama meslek icabı farları 100 avro ya rotterdam almıştım, beyinler ve tesisat vs vs ise sıfır olarak almanya dan alındı, servisin 5 de 1 fiyatına, Kaptan olunca imkan var :) yoksa siizn gibi bunları TR den almaya kalksam şuan Astra H da bile uygulanmış bir AFL den bahsediyor olamazdınız, en azından TR için.  dancee
Abi en kısa zamanda taktır şu afl farlarınıda bu kavgaya bir son ver :D

sukru52 link' Alıntı:
Ben ciddi anlamda malzeme tedarikinde yardımcı olamıyorum, ama yurt dışının durumları ortada, anını ve düşmüşünü yakalarsanız çok çok ucuza bulabilirsiniz. Ben adamdan Rotterdam da farları alırken eleman farların AFL olduğunu bile bilmiyordu ki bilse zaten 100 avroya bırakmazdı ...  cooll

En nihayetinde sizde bu şekilde bir anını düşürüp bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Burada olay olup olmaması ise eğer, evet olur ve yapılır siz maddi imkanlardan bahsedin :)
şukru su an sen nerdesın bı dahakı sefere bende senınle geleyim nasıl olsa bende kırmızı pasaport var  benım duldule dışardan bı alışverış yapıp gelırım ama benım en faza 1 hafta tatılım var oyle bır kac ay takılamam dışarda zaten yurt dışı tırcılığını bu yüzden bıraktım

eketen link' Alıntı:
Sn şükrü

Ben size saygısızlık ediyor muyum? ki siz bana gelecek cevap ile alakalı tutturmaktan bahsediyorsunuz. ֖nce aynı seviyede konuşalım isterseniz. Evet birbirimizi anlamadığımız aşikar. Burada siz mdi ile ilgili karışık ve pek tecrübenizin olmadığını ifade ederken, takılacak sensörler için yerlerin olup olmadığından bihaber iken, her şey muallak ve elle tutulan bir somut örnek yokken yapılır demeniz kusura bakmayın havada söylem. Bana gereken parayı verin yaparım sözünüz de bu meblağları verecek kişi olmadığı için yine kusura bakmayın bekara hanım boşamak gibi. Astra yı 800 beygir yapabilir miyiz sorusuna evet yapılabilir, gereken parayı imkanı verirseniz ile sizin olay aynı. Siz çıkar bir J kasaya fabrikasyon sistemin aynısını yapar işte bakın budur dersiniz biz de size gereken takdiri gösteririz. Ama şu anda yine kendi söyleminizle tamamen farklı bir sistemi uygulayıp burada anlatılmak isteneni anlamadan dalga geçmeniz anlamsız. Dediğim gibi yapın gelin size sonsuz saygı ile takdirimiz gösterelim. Ama şu an kendinizin bile tam olarak ne olacağını bilmediğiniz bir uygulama ile kafa bulandırmayalım.

Bu da sonucu tam olarak bilip bilmediğinizin kanıtı.

Bu cevabı da tahmin etmişsinizdir sanırım.

Sayın moderatör kardeşim, siz benim yazdıklarımı okurken ne anlıyorsunuz bilemem ama buyrun biraz daha açayım...

1. si MDI ile yapılacak işlem yapılamaz demedim, yapılacak kişi bulmanız ve bu işlem için ona ödiyecek olduğunuz tutarı bilmiyorum dedim. şase nosuna yazıp bunu araca kodlamaya ne kadar isterler farkındamımısınız. Elimde kednime aşt tech2 cihazım var ama maalesef MDI alamadım daha :D

2. Sensörler, arka aksınızda yeri yoksa, yeni taşıyıcı alacaksınız ve bunuda sizi ekstra maliyeti olacak ki oda yaklaşık 1500 tl, yine yapılıyor ama maliyeti çok. şanslıysanız benim ki yerinde vidaları vardır sadece sensör takarsınız.

3. AFL için gerekli uyarı lambaları tachonuzda olabilride olmaya bilirde , bunuda alırsınız sanırım sizin aracın tachosu yaklaşık 800 avro civarı, buda ekstra maliyer. Bunuda değiştirir yine yaparız.

4. Gelelim cam vs diğer tüm aksamlara burada sizin aracınız çıktığı zaman opelin parçalarda neyi ne kadar ortak kullandığı önemli, kısaca siz AFL yaparsınız 5000 tl tutar, ben AFL yaparım 2500 TL tutar bu sadece şans. Enbaşından beri anlamadığınız nokta siz AFL+ yapılabilirmi yapılamazmıyı mı tartışıyorsunuz, yoksa bunu yapmak mantıklı mı değğilmiyi mi tartışıyorsunuz.

Dedim ya olayınız nedir söyleyin eminim ki orata yolu buluruz. Ama rica ediyorum yapın gelin saygı duyalım geyiklerini geçin lütfen, ben zaten full fabrikasyon AFL yaptım bir kez, siz saygıyı eksik ediyorsunuz diye 40 bin tl ye astra j alıp, 5000 tl masraf yapıp o araca AFL yapacak değilim. şuan ki aracım A200 AMG, onda comand on line retrofit yapıldı, Digital drive plus  retrofit olarak yapıldı. Bunlar da mercedes forumlarında sonradan yapılmaz denen özelliklerdi ama TR de bile bir kaç kişinin yaptıklarını aracımıza yapmaya başladık. Sizin şansızlığınız benim aracımdan farklı bir modele biniyor oluşunuz  evil_Daemon

nanisa link' Alıntı:
şukru su an sen nerdesın bı dahakı sefere bende senınle geleyim nasıl olsa bende kırmızı pasaport var  benım duldule dışardan bı alışverış yapıp gelırım ama benım en faza 1 hafta tatılım var oyle bır kac ay takılamam dışarda zaten yurt dışı tırcılığını bu yüzden bıraktım
yer varsa bende geleyim. Yurt dışına çıkmak sorun değil

sukru52 link' Alıntı:
Sayın moderatör kardeşim, siz benim yazdıklarımı okurken ne anlıyorsunuz bilemem ama buyrun biraz daha açayım...

1. si MDI ile yapılacak işlem yapılamaz demedim, yapılacak kişi bulmanız ve bu işlem için ona ödiyecek olduğunuz tutarı bilmiyorum dedim. Şase nosuna yazıp bunu araca kodlamaya ne kadar isterler farkındamımısınız. Elimde kednime aşt tech2 cihazım var ama maalesef MDI alamadım daha :D

2. Sensörler, arka aksınızda yeri yoksa, yeni taşıyıcı alacaksınız ve bunuda sizi ekstra maliyeti olacak ki oda yaklaşık 1500 tl, yine yapılıyor ama maliyeti çok. Şanslıysanız benim ki yerinde vidaları vardır sadece sensör takarsınız.

3. AFL için gerekli uyarı lambaları tachonuzda olabilride olmaya bilirde , bunuda alırsınız sanırım sizin aracın tachosu yaklaşık 800 avro civarı, buda ekstra maliyer. Bunuda değiştirir yine yaparız.

4. Gelelim cam vs diğer tüm aksamlara burada sizin aracınız çıktığı zaman opelin parçalarda neyi ne kadar ortak kullandığı önemli, kısaca siz AFL yaparsınız 5000 tl tutar, ben AFL yaparım 2500 TL tutar bu sadece şans. Enbaşından beri anlamadığınız nokta siz AFL+ yapılabilirmi yapılamazmıyı mı tartışıyorsunuz, yoksa bunu yapmak mantıklı mı değğilmiyi mi tartışıyorsunuz.

Dedim ya olayınız nedir söyleyin eminim ki orata yolu buluruz.
abim 1000 tl için afl yi bukadar riske atmana gerek varmıydı. ya çalışmazsa

Abi en kısa zamanda taktır şu afl farlarınıda bu kavgaya bir son ver :D

Ya ben daha bugün üye oldum, konuştuğum kişi ise mod biri, sadece o ne istediğini tam bilmiyor , bana hakaret etmiyor ama yalancı diye itham ediyor, baksanıza ben size burada gider yapıyormuşum yani zaten kimse çıkmayacağı için gelin yapalım diyormuşum...

Bilemdiği nokta benim yaptıklarım yapacaklarımın kanıtı, olay oratada benimle neyi tartışacağına karar vermeli. Ayrıca neden kavga edeyim ki, ben aracıma ESP yi yaparkende aynı şeyler vardı, mucidi bile sonradan takılamaz derken sen nasıl yapacaksın dediler, 4 yıldır aracımda sonradan takılmış ESP var, dünya da bernzerini yapan yok.

Demek istiyorum ki herşey yapılır , sadece emek , zaman, para ve bilgi lazım  greatt

abim 1000 tl için afl yi bukadar riske atmana gerek varmıydı. ya çalışmazsa

Diyorum ya çalışmazsa diye bir şey yok, illaki çalışır hemde tam özellikli olarak. Sadece ben burada orataya çıkacak faturayı kestiremiyorum, onu bilmiyorum. Ama aracım Astra J olsaydı emin olun ki çoğu parçası retrofit olarak montajına başlanmıştı mesela  evil_Daemon

Geri