Afl Far yükseklik ayarı otomatik

beratfur

Kayıtlı Kullanıcı
81-Düzce
Arkadaşlar selamlar. Aracım 2016 model excellence paket astra k ve farların da bir arıza felan yok afl güzel çalışıyor uzunları felan fakat şunu merak ediyorum bu far yükseklik ayarını otomatik nasıl ayarlıyor yani hıza göre kasise göre olsun yukarı aşağı ben fark edemiyorum. Ayarı varsa nasıl olmalı ekrandan neyi seçmeliyim yada nasıl anlayabilirim. Afl açık mı olması lazım otomatik ayarlaması için. Farları hep otomatikte kullanıyorum. Kitapçıkta yazandan bişey anlamadım. Herkese iyi forumlar.

Gece aracı anahtarla açtığınızda farların yukarı aşağı sağa sola hareket edip sonra odaklanması gerekiyor...Bu hareketi yapıyormu?Farlar belirli noktaya odaklandıktan sonra fazla hareket etmezler...Viraja duyarlıysa viraj dönerken kenarları aydınlattığını farkedersiniz...En azından benim Astra J afl far bu şekildeydi...

Gece aracı anahtarla açtığınızda farların yukarı aşağı sağa sola hareket edip sonra odaklanması gerekiyor...Bu hareketi yapıyormu?Farlar belirli noktaya odaklandıktan sonra fazla hareket etmezler...Viraja duyarlıysa viraj dönerken kenarları aydınlattığını farkedersiniz...En azından benim Astra J afl far bu şekildeydi...
Aracı çalıştırınca yukarı aşağı yapıyor duruyor. Bu k larda far ayarı düğmesi yok diye kendisi yapıyormuş diyorda hangi modda neye göre ne yapıyor bilemiyorum işte sıkıntı orda mercek sağa sola dönmüyor bunlarda gördüğüm kadarıyla yukarı aşağı oynuyor sadece sağa sola aydınlatma için ayrı bir led var

Araç çalışınca hizalamayı yapıyor, tekerlek konumuna bağlı olarak kenar aydınlatmasını yapıyor. Kapalı garajda denerseniz çok rahat görürsünüz. Seyahat halinde yükseklik ayarlamasını yapıyorsa bile bunu farketmek imkansız bence. hıza duyarlı olarak farları yükseltiyor olabilir. Aracın manuel olarak fark yükseklik ayarı ayarlanmıyor diye biliyorum. Seyir esnasında bunu gözlemlemek için dağ yolu gibi tam karanlık bir yer olması gerek bence, sokak lambaları varken bunu anlamak mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Astra772
Arkadaşlar selamlar. Aracım 2016 model excellence paket astra k ve farların da bir arıza felan yok afl güzel çalışıyor uzunları felan fakat şunu merak ediyorum bu far yükseklik ayarını otomatik nasıl ayarlıyor yani hıza göre kasise göre olsun yukarı aşağı ben fark edemiyorum. Ayarı varsa nasıl olmalı ekrandan neyi seçmeliyim yada nasıl anlayabilirim. Afl açık mı olması lazım otomatik ayarlaması için. Farları hep otomatikte kullanıyorum. Kitapçıkta yazandan bişey anlamadım. Herkese iyi forumlar.

Sizin yapmanız gereken bir şey yok, aracın arka bölmesinde sensör var oradan gelen verilere göre yüksekliği kendi ayarlıyor. Düğmesi bu nedenle yok. Sistemde bir arıza olsa zaten hata alırsınız.

Geri