* Kaza tarihinde aracın tamircide olduğunu ispatlaman lazım, parçacı, kapakcı gibi ustalar bu arabaya parça götürmek amaçlı tamircinin dükkanına gitmiş olabilirler (tabii esnaf arkadaşlarının alehine şahitlik yaparlarsa)
* Aracı onaran (kaporta/boya işlerini yapan) ustalara bu araç kim tarafından nasıl teslim edilmiş?
* Fiş-fatura almamak suç olduğu kadar vermemek de suçtur. Bu durumda pire için yorgan yakar adamın başına maliyeye musallat ederim.
* Tamirci ve ustalar ile olan görüşmelerimi ses kayıt cihazına kayıt etmek suretiyle yaparım. (bu metot suç ama yalan söylemekte suçtur)
* Bu bedeli öncelikle mal sahibi olarak siz ödersiniz. Zira araçların sahibi anahtarı birisine verdiği andan itibaren sorumluluk altına girerler. Siz aracı ben vermedim, izinsiz alınmış derseniz, bu durumda işin içine hırsızlık suçu da girmiş olacaktır. O nedenle ben aracımı bir yere bırakmak zorunda kaldığımda evrakları araçtan alırım, ilgili kişiye de evrakları aldığımı söyleyerek kulağına kar suyunu kaçırırım. Kaza anında aracı kullanan kişi görevlilere aracın evraklarını gösteremeseydi polis aracı bağlar, bu sayede yaşananlardan en kısa sürede haberiniz olurdu.
* Siz kaza tutanaklarını delil olarak göstererek kaza yapan kişiye dava açabilirsiniz. Dükkan sahibi aracının dükkandan alındığını kabul ederse o da kendisine teslim edilen emanete sahip çıkmadığı için davaya dahil olur, ama kalfa aracı benden izinsiz almış derse işin içine tekrar hırsızlık girer.
Sizi zor ve sıkıntılı bir süreç bekliyor
.