Allahım ya delirecem aracım 250 kurus yakıyor bu normal mi????cdtı astra 2007 41000km

4 km baya kisa bi mesafe okulunuz icin birde uzerine kis gelince 7.5... ama okadar motor hacmi olan bi arac icin yinede dusunuldugunde fazla gibi... kontrolde ettirebilirsiniz

o kadar yakamaması lazım dizel bu yaa,,
kesın bı yerde sorun var..

bu7.5 litre tüketim yol bilgisayarı verisi mi???? yoksa sizin depo fulleyip 200 km kadar yol yaptıktan sonra tekrar fulleyip hesapladığınız bir tüketim mi???

2.0 vectra tüpte 180 yakıyor senin tiketim çok çok fazla

bu tüketim kısa mesafede soğuk havada sabah 7 de 4 kmlik mesefade elde ettiğiniz bir tüketim mi???

bu 4 km zarfında yeni sistem lpg ise motor anca ısınır yada ısınmaz benzinden lpgye geçemez bbenim düşünceme göree

sabah 7 de 4 km lik yolda o motor ısınmaz ki.
tüketim değeri kış için normal.

1- bana da öyle geliyor.
2- güzargahta arabayı zorlayacak rampa yoksa,
arabayı zorlamadan ama ağırdanda almadan istikrarlı bir şekilde vites yükseltin.viteleri 2500 devirin biraz üstünde değiştirin ve 2100-2200 devirde seyir yapmaya çalışın birde. istanbulda bu dediklerim pek mümkün değil ama.
3- tüketimi bilgiyar üzerinden değil, depoya bağlı yapmayı deneyin birde... birkaç günlük git gellere bakarak...

2.0 vectra tüpte 180 yakıyor senin tiketim çok çok fazla
dediğiniz değer uzun yolda belki yakalanabilir:)

kısa mesafe soguk hava sehır ıcı faktorlerı var.bence normal degerler.aracı 3.vıtese atamayınca zaten yol bılgısayarında 5 lı rakamları gormek zor oluyor

"Bende 2011 model 1.3 Astra Cdti var(manuel vites).
Ort.hız 30 km/h olduğunda: 100 km'de 6,0 lt,
Ort.hız 21 km/h olduğunda: 100 km'de 7,6 lt,
Ort.hız 16 km/h olduğunda: 100 km'de 8,9 lt motorin tüketiyor.
Nerede ise tüm 1.3 Cdti'lerde bu şekilde.
Bizim araçlarda tüketim değerleri fabrika verileri ile birebir örtüşüyor.
Üreticinin şehiriçi kullanımdan kastı; ortalama hızınızın 30 km/h olması demek.
Aynı aracın 1.6 benzinlisini iki sene kullandım(manuel vites).
O'nun tüketimi ise şu şekildeydi:
Ort.hız 30 km/h olduğunda: 100 km'de 9,0 lt,
Ort.hız 21 km/h olduğunda: 100 km'de 11,0 lt,
Ort.hız 16 km/h olduğunda: 100 km'de 13,5 lt benzin tüketiyordu.
Daha da sadeleştirilmiş ve güncelleştirilmiş hali ise şu şekilde: 1.6 benzinli Astra'nın 0,349 kuruş yaktığı güzergahta, 1.3 dizel Astra 0,198 kuruş yakıyor."

alıntı.

Diğer topiğe gönderdiğim mesajımı buraya da ekledim.
Yardımcı olacaktır.

sayın hocam gayet normal
benim okulumda 3 km mesafede 7,5 yakıyor. 3 tane ışık var hızın 50 kmyi görmüyor bile dur kalk
sakin ol ben derimki arabanla şöyle bir uzun yol yap hızını 100 kmye sabitle o zaman farkı görürsün

bu araca yakıyor denemez hocam,neden bu kadar fazla içiyor denmeli ..şaka bi yana,bi arkadaş uzunyol yapın öyle ölçün demiş,kendisine katılıyorum,100 km de 7 litreden fazla yakarsa bi sorun var demektir..o zaman endişe edebilirsiniz..ama havalar soğuk gdiyor,gerçi istediği kadar soguk olsun bu kadar yakmaması gerek..mesela benım astra benzinde bu aralar 10lt civarı yakıyor,okulum 5 km,şehir içi değil,soğuk hava arttırdı belli ki..ama en sağlıklı fikri uzun yoldan sonra edinirsiniz..geçmiş olsun :D

Geri