Alsam mı Almasam mı Karmaşası ? yardım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emology
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Alsam mı Almasam mı Karmaşası ? yardım ?

kafa karıştırıcı bir yorum daha :) 1,3 performans açısından yetmeyebilir bana sonuçta bn de ralli yapiim kapişiim istemiorum..ama ekonomisi yeter die düşünüorum

Forumdaki tüm arkadaşlar size yardımcı olmaya çalışırken farklı bakış açıları ve ifade tarzlarıyla ister istemez aklınızı karıştırabilirler çünkü bir otomobil okuyarak değil ancak kullanarak satın alınır, okuduklarınız size tecrübe katar ancak öncelikle aracı test etmeniz gerekir.

Astra J 1.3 ü test ettim; Astra nın üstün özelliklerine ilaveten ekonomisinin performansından daha iyi oluşunu kabul etseydim kesinlikle satın alırdım, performansına yönelik tek şikayetim de düşük devirlerde aracın geç toparlanması olurdu ki sonrası bence gayet yeterli.

1.3 95 hp dancee...ekonomi için tavsiye ederim tamam alt devirlerde biraz hantal ama 3.vitesten snr anlamazsınız..ama basınca gitsin diyorsanız tabiki 1.4 140 hp
şuda varki arkadaşlar 8-9-10 lt gibi ibare kullanıyolar dizelde maksimum ş.i 6.5 lt görürsünüz...ne olursa olsun astra işte... greatt

emology link' Alıntı:
kafa karıştırıcı bir yorum daha :) 1,3 performans açısından yetmeyebilir bana sonuçta bn de ralli yapiim kapişiim istemiorum..ama ekonomisi yeter die düşünüorum
Ekonomi istiyorsanız ve benzinli alıp LPG taktırmaya sıcak bakmıyorsanız zaten dizel alacaksınız demektir, Astra J nin de ülkemizde satılan tek bir dizel seçeneği olduğundan eğer Astra J almaya kararlıysanız, zaten tek seçeneğiniz var :) Şunu belirteyim, İstanbulda şehir içinde kullanacaksanız, benzinli kullanan bazı arkadaşların 8-8,5 lt gibi yakıt tüketimlerini göz önünde bulundurarak benzinli almanızı tafsiye etmem, bu rakamlar bile dizelin tüketiminin yanında bir hayli fazlayken, ben benzinli aracın istanbul trafiğinde normal kullanımda 10 litre ve üzeri civarında yakacağını düşünüyorum. Bakın 6.0-6.3 gibi dizel tüketim değerleri, istanbul şehir içi dur kalk trafik için geçerli değerler. Ben otomatik benzinli bir araçtan, dizel manuel Astra ya geçtim ki ilk manuel aracımdır, hiçbir zaman performansından şikayetçi olmadım. Sadece ilk viteste araç biraz geç kalkıyor o kadar, 2.vitesten sonra hiç bir sıkıntı yok.

Bence Astranın alınabilinecek en iyi motoru 1.4T, diğerlerinin hepsinin ayrı ayrı handikapları var. 180 Hp çok yakıyor, 115 Hp ve Ecoflex'in performans memnuniyeti kişiye göre değişiyor. Zaten en çok satan ve tartışılmayan motor 1.4T.

goxb link' Alıntı:
Bence Astranın alınabilinecek en iyi motoru 1.4T, diğerlerinin hepsinin ayrı ayrı handikapları var. 180 Hp çok yakıyor, 115 Hp ve Ecoflex'in performans memnuniyeti kişiye göre değişiyor. Zaten en çok satan ve tartışılmayan motor 1.4T.

bu yorumun doğruluğu TECRÜBE ile sabittir !

2 tane 0 astra aldım sadece birinde debriyaj tıkırtısı oldu başka bir sorun yaşamadım...

kesinlikle pişman degilim. ben de sizin gibi başta tereddut etmiştim. ama aracın iç ve dış tasarımı, konforu, güvenlik önlemleri vs... hersey cok tatmin edici. verdigim para helal olsun... merak etmeyin. çekinmeden alın... bazen volvo s40 alsamıydım diyorum. geçenlerde bir öğretim üyesi arkadaşla dertleştik, adam satamıyormuş, sanayiden çıkamıyorum diyor... genelde sağlam arabadır ama.. sonra yeni çıkan focus.... iç tasarımını hiç beğenmedim. bir de en fulu olsun derseniz ozaman fiyat da cabası... su an icin en uygun tercihi yaptığımı dusunuyorum... bazen kendime insignia dizel mi alsaydım diyorum ama yakıta bakınca sukrediyorum.. en kotu 6.3 sehir ici... sehir dışı 4.1'i gördüm.. daha ne diyim.. guvenlik, konfor, estetik her sey bu arabadsa.,,,

haa sorun olmuyor mu elbette oluyor. mesela sol kemer mandalından gelen ses beni gıcık ediyor. kardesime soyledigimde benimle dalga geçiyor.  yani araçlarımızı çok seviyoruz ve en ufak bir sesi problem olarak algılayıp forumda paylaşıyoruz. elbette bu araçlar insan yapısı... elbette hata olabilir... istisnalar da var karşılaştığımız ama anladığım o ki 2011'lerde iyileştirmeler yapıldı herhalde. forumda bahsedilen problemlerle karşılaşmadım şimdilik. kardeşim, al aracını pişman olmazsın. herseyden once tasarımı ve yakıt tüketimi çok tatmin edici. güvenlik desem emsallerine göre çok iyi bence

Ben şuan olsam gene Astra alırdım, hem eskimesin istiyorum hem de araca binebilmek için bahane buluyorum.

Kontağı açıyorum ve göstergeler beni selamladıktan sonra bu dünyadan başka dünyalara yolculuk başlıyor resmen  greatt

Aynen Sayın Tolga..Ben de aracımı kullanmak için hep fırsatlar yaratıyorum kendime..Meğerse ne çok işim varmış benim yapılacak 005hihih
Ayrıca, araç içindeki her küçük tıkırtıyı duyabildiğimize göre bu araç bayağı sessiz aslında..Haksız mıyım??

Geri