Amortisörler size de sert geliyor mu?

Tolga KARACA

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Ynt: Amortisörler size de sert geliyor mu?

aeozbay link' Alıntı:
Arabalardan biri c180 di, diğeri accent blue. Ama dediğin gibi lastik basınçlarına bakmakta fayda var.

Yalnız arabalar iyi denk gelmiş; C180 zaten konfor odaklı üretimler yapan premium bir markanın modeli; Mercedes amortisör konusunda çok beğendiğim bir markadır.

Accent Blue ise ş.içi şartlar için geliştirilmiş Astra ya oranla çok yumuşak ama bir o kadar da kolay dengesini kaybedebilen bir araçtır.

Ben 37 hava ile kullanıyorum. Ama konforsuz gelmiyor, belki alışkınım sert süspansiyonlu araçla ondandır.

eketen link' Alıntı:
Ben 37 hava ile kullanıyorum. Ama konforsuz gelmiyor, belki alışkınım sert süspansiyonlu araçla ondandır.

Adamım ben 32-33 le kullanıyorum, 37 ye göre performans ve ekonomi kötü oluyor ama Akçay Edremit in yolları da tarla üzerine direkt asfalt atılmış gibi, iki gündür yağmur yağıyordu köstebek yuvası gibi olmuş gene pek çok yer.

Dostum bizim buranın yolları da aynen öyle. Aslında 37 hava çukurlar için birebir. 32 33 ile gezsem şimdiye yarılmıştı lastikler. :) 

eketen link' Alıntı:
Dostum bizim buranın yolları da aynen öyle. Aslında 37 hava çukurlar için birebir. 32 33 ile gezsem şimdiye yarılmıştı lastikler. :) 
ben ortasını kullanıyorum 34

eketen link' Alıntı:

de öyle de çukur dışında da yollar aracı sürekli dövüyor .. araç titreyeceğine lastikler eskisin alırım yenisini  :)

bu arada 3-4 gündür etrafımda yeni 320d geziyor ne acı bir tesadüfse artık  :-[

Bak çukur diyorsun, yollar berbat diyorsun. Biz aracı Türkiye yolları için üretmedik diyorlarmış. Anladın sen onu ;) 

Amortisörler sarsıntıyı fazla belli ediyor gibi geliyor bana, bir kaç tip arabaya daha bindim. Benim kinin çukur ve kasis geçişleri daha sallantılı. Sizlerde de benzer hissiyatlar oluştu mu? Araba 2800 km de.

Aracınız aynı lastik ve jant ölçülerine sahip rakipleri arasında en iyi sarsıntı konforu sunan modellerin başında geliyor, kıyasladığınız araçların ya sürüş limitleri düşük tutularak yaylanma özellikleri yüksek tutulmuştur, ya eskidikleri için yumuaşmışlardır ya da lastik - jant ebatları daha küçüktür.

Ayrıca lastik basınçlarınızı da kontrol etmeyi unutmayın.

Arabalardan biri c180 di, diğeri accent blue. Ama dediğin gibi lastik basınçlarına bakmakta fayda var.

Geri