Amortisörler size de sert geliyor mu?

Ynt: Amortisörler size de sert geliyor mu?

Umut benzer şekilde benim de bir tanıdığımda C5 1.6 dizel vardı, araba çok konforlu ama bir şekilde baygınlık verici salınım ve tepkisizlik olan sürüşü bana itici geliyordu, geçenlerde Astra yı kullandıktan sonraki ifadelerine bakılırsa da daha seri ve yolu hissettiren bir arabayı aklına koymuş gibiydi.

Dün garajında beyaz bir 320d duruyordu sanırım onundur.. Sonuç kısmı biraz alakasız oldu ama  :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
Umut benzer şekilde benim de bir tanıdığımda C5 1.6 dizel vardı, araba çok konforlu ama bir şekilde baygınlık verici salınım ve tepkisizlik olan sürüşü bana itici geliyordu, geçenlerde Astra yı kullandıktan sonraki ifadelerine bakılırsa da daha seri ve yolu hissettiren bir arabayı aklına koymuş gibiydi.

Dün garajında beyaz bir 320d duruyordu sanırım onundur.. Sonuç kısmı biraz alakasız oldu ama  :)

Ne varsa 320d de var zaten. :)

Merhaba arkadaşlar bizim yollar çok çukurlu ben 32-33 kullanıyorum ama çok sert geliyor bana sizce kaç kullanmalıyım 37 mi ?  thnxx

Oscar Düzgün link' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bizim yollar çok çukurlu ben 32-33 kullanıyorum ama çok sert geliyor bana sizce kaç kullanmalıyım 37 mi ?  thnxx

Basıncı arttırırsanız aksine çukurları daha çok hissedersiniz.
Ben 34 kullanıyorum ve gayet memnunum, ancak 32de denemiştim daha konforlu oluyor. Ama direksiyon biraz sertleştiği için hoşuma gitmemişti 32.

arkadaşın corolla 2012 sine bindim dün.bizim arabalardan daha az sarsıyor toyota.toyotayı normalde beğenmezdim ama konforunu beğendim.

bizim belediye hergün beni günaha sokuyor. yeni su borusu döşediler asfalt yapmadılar. neymiş efendim doğalgaz döşenecekmiş ondan sonra asfaltlanacakmış, doğalgaza soruyoruz bütün binalara hat çekmemiz şuan imkansız diyorlar. belediye ben asfalt yaptıktan sonra yolu kazdırtmam diyor  madd öyle bozuk yollarımız 3-4 aydır, Onur da iyi bilir.  

sallierim link' Alıntı:
arkadaşın corolla 2012 sine bindim dün.bizim arabalardan daha az sarsıyor toyota.toyotayı normalde beğenmezdim ama konforunu beğendim.

Benim 2 önceki aracımdı Corolla. Astra dan daha yumuşaktır ama değil Astra nın aldığı köşeli virajları - tatlı dönüşleri bile Astra kadar stabil alamıyor  8)

Tolga KARACA link' Alıntı:
Benim 2 önceki aracımdı Corolla. Astra dan daha yumuşaktır ama değil Astra nın aldığı köşeli virajları - tatlı dönüşleri bile Astra kadar stabil alamıyor  8)

Astranın süspansiyonu gerçekten sert ama yol tutuşta benim diyen arabaya kafa tutar.

Bizim ilçenin yolları inanılmaz bozuk, geçen arkadaşın 2010 Polo'sunu kullandım lastik ebatları Astra'ya göre küçük olmasına rağmen kesinlikle sarsıntı daha azdı. Sebebi lastik basınçları olabilir henüz baktırma fırsatım olmadı.

Cebelli59 link' Alıntı:
Bizim ilçenin yolları inanılmaz bozuk, geçen arkadaşın 2010 Polo'sunu kullandım lastik ebatları Astra'ya göre küçük olmasına rağmen kesinlikle sarsıntı daha azdı. Sebebi lastik basınçları olabilir henüz baktırma fırsatım olmadı.

B segmenti araçların amortisörleri düşük güçleri ve ş.içindeki yol şartlarına daha fazla maruz kalacaklarından güçlü C sınıflarına göre genelde daha yumuşak olur, üzerine daha yüksek yanaklı lastik kullandıklarından daha yumuşak bir yaylanma konforu sunarlar.

Geri