angel eye farlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERGÜ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet onu gecen gün bende duymuştum,sonradan takılan angel farları muayeneden geçirmiyolarmış,,orjinal far yıkama varsa geçiyomuş,yoksa geçmiyomuş..benim duyduğum bu arkadaşlar

far yıkamayla ne alakası var demeyin bende bilmiyorum,bana yedek parçacı arkadaş söyledi..

arkadaslar araca orjinal disinda herhangi bi parca takilmasi kesinlikle yasak kanunlara gore. akliniza gelebilecek her turlu sey(cam filmi, stop, yay, angel far, vs.) yasak. eger bir gun Turkiye de de araca yapilan modifikasyonlar ruhsata isletilebilir hale gelirse o zaman yasal olcak... bu yuzden dikkat eden biri olursa gecirmeyebilir... tabi simdiye kadar bunlar cok sorun olmuyodu fakat 1 ocak tarihinden itibaren muayeneden gecmek daha zor olacakmis arabanin her detayina bakilacakmis bilgilerinize...

Son düzenleme:
far yikama hakkinda su acidan gecirmeyebilirler. xenon olan aracta far yikama olmasi zorunludur uluslararasi kanunlara gore bu boyledir. fabrika cikisi xenon olan bi aracta far yikama olmadan piyasaya surulmesine izin verilmez... belki bu acidan muayeneden gecirmezler ama ulkemizde trafige cikmamasi gereken bir cok arac (farlari yanmayan, fren lambasi yanmayan, silecekleri calismayan, vs.) varken bundan dolayi kimse sorun cikarmaz diye dusunuyorum :D

Arkadaşlar konuyyla ilgilenen ve bana yardımcı olma ne zaketini gösteren herkese çok teşekkür ederim. Ben bu mod işlerini muayeneden sonraya bırakayım :) ne olur ne olmaz bazı arkadaşların filmini söktürmüşler bi anlam veremedem gerçi baya siyahtı bende de film var ama 2 numara içerisi görünüyor

Eski sistemle rüşvette verirsin muaynedende gecersin ama tüv geldikten sonra bu işler imkansızlaşacak.merceksiz zenonlar,far yıklama motoru ve yüksekli ayar motoru olmayan zenonlar,bagıran ve tampondan taşan ekzostlar,lastiklerin camurluklara sürteceği kadar düşük olan araclar ve keza camurluga sürtecek kadar ofsetli jant ve lastikler,tüv onaysız cam filmleri tüv muayne istasyonlarından kusurlu sayılacakmıs arkadaslar.Onun dışında mercekli zenon tak veya angel eye far tak kimse karısamaz,aracını düşür ama 5 cm değilde 3 cm düşür camurluga lastikler sürtmesin muayne sırasında.Yani modifiye tamamıyla yasak olmayacak belli kurallar cercevesinde hala araclarımızı modifiye edebilecegiz.

peki arkadaşlar xenon un mercekli olduğunu nasıl anlaya biliriz ? Gerçekten kusura bakmayın bu kadar soru soruyorum ama hakikaten ilk defa modla uğraşıyorum şimdiden teşekkür ederim

Benim arabayı aldığım adam xenon taktırmış ama ben anlayamadım mercek göremedim yani

çok vectra gördüm dökülüyor ama kontrollerden geçiyor sen arabanın üstüne titreyip herşeyin en iyisini takınca geçmiyor neymış yasak bu ülkede doğru ne var ki...

peki arkadaşlar xenon un mercekli olduğunu nasıl anlaya biliriz ? Gerçekten kusura bakmayın bu kadar soru soruyorum ama hakikaten ilk defa modla uğraşıyorum şimdiden teşekkür ederim

Benim arabayı aldığım adam xenon taktırmış ama ben anlayamadım mercek göremedim yani

anladım biraz araştırma yap istersen geceuçuşu.com da...şimdi dostum mercek farda oluyor top gibi bir cam önden bakınca karşı tarafı rahatsız etmesin ışık dağılmasın diye kullanılıyor, ama çoğu kişi far değiştirmeden xenon kit takıyor aracına, mercek görememe sebebide ondan senin, tabi bide orjinal xenonlu araçlar var fabrika çıkışlı asıl xenon far o işte

valla ister özel olsun ister devlet arkadaşlar filmimi sökeceğime eksozumu sökeceğime giderim 50yl fazladan veririm sadece ruhsatım gider gelir hiçte kafam ağırmaz ;)

Geri