Antifiriz kattık, araba hararet yaptı...

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Bir rampada araba 2 den 1 e düştü. 1 e düşerken stop ettim arabayı. Neyse bi daha çalıştırdık. Hararet 90 falandı anca. 90 ı geçmemişti daha. Neyse tam kalkarken kaputun şöfor tarafından ufaktan dumanlar çıktığını gördük. Lastiklerden geliyor sandık. Hava soguktu. Dedik ne oluyor...

Açtık kaputu baktık. Antifirizi kattığımız yerin orda mavi yeşil renkte püskürtülmüş sıvı vardı. Motora kadar inmiş aşağıya. Aynı zamanda dumanlar çıkmaya devam ediyor tabi. Motorda bi sıkıntı olmadığını düşünüyorduk öylede oldu.

Hararet 90 ı anca gösteriyordu çünkü. Allahtan farkettik. Usta geldi baktı. Dedi çalıştır arabayı. Meğerse Termostat la antifiriz ilave ettiğimiz depo arasında siyah bir hortum var. O delinmiş. Motora değmiş boruyu yakmış dedi. Bunların muhafazalı olması lazım hocam dedi.

Dumanlarda antifirizden diyor. Antifiriz yanıcıymış. İnşallah öyledir. Motora değdiği anda sıcak motor yüzeyi yakar antifirizi dedi.

Yarın antifiriz ilave edecez inşallah. Bu boruyu nerden buluruz acaba? Şimdilik borunun kesilen yeri aşağıdaydı orayı kesti attı. Ama boru eskmiş diyor. Onu yenileriz dedi.

Benim anlamadığım şu. Biz o kadar su ile bindik arabaya bişey olmadı da, şimdi neden bunu yaptı araba anlamış değilim. Dün koydurttuk antifirizi. Koyduktan sonra bindik epey dün de bişey yapmadı. Bu gün neden böyle birşey yaptı anlam veremedim.

Bi de hava yapmıştır falan diyenler var. Acaba komple antifiriz koydurduk, onunla alakası olabilir mi?

17981_9693.jpg

Hortum buna benzer birşeydi.

antifiriz koyduktan sonra böyle şeyler olması normal fazla kafana takma

Peki yine yapmasın bu böyle. Bu defa farklı yerlerden? Antifiriz katmanın da bir oranı yada ne biliyim bir test süresi falan varmıdır ustalarım? Yarın ilave edecez ve boruyu değişecez. Yine aynı şeylerin olmaması için ne önerirsiniz?

kardesim kendin diyorsun hortum motora degmis yanmis ordan antifriz atiyor diye..simdi antifriz koydum böyle oldu demek???? antifriz hortum ymemez :) yani
önceden degmiyordur iste koyarken de büyük ihtimal koyan kisi o hortumun kelepcesini acmis suyu bosaltmak icin ayni sekilde degil motora degecek sekilde takmistir...aslinda dis muhafazasi olmasi lazim... yani antifriz koymak ile bu olayin baglantisi mümkün degil olmaz..asil antifrizsiz kullanilan araba tortu olusturur su pompasinin yataklarini bozar vs...kis yararlarini saymiyorum...

Son düzenleme:
ha birde antifriz hararete sebep olmaz... yani antifriz koydum hararet etti diye yazmissinda..;)

doğrudur arkadaşın yazdığı kısmen doğru. Antifiriz kimyasal olarak buldupu zayfı noktalardan kendine çıkış yolu arar. Dolayısıyla dikkatli olmak gerekir. Ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun...

doğrudur arkadaşın yazdığı kısmen doğru. Antifiriz kimyasal olarak buldupu zayfı noktalardan kendine çıkış yolu arar. Dolayısıyla dikkatli olmak gerekir. Ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun...

Bunuda ilk defa duyuyorum bir yasima daha bastim :) :) :)

Geri