Antifiriz kattık, araba hararet yaptı...

arabana sadece antifiriz koydurma. saf su ilavesi yaptır. hatta ertesi gün sabah arabayı çalıştırmadan önce su deposunu kontrol et eksiltmişse üzerine ( işaret çizgisine kadar ) saf su ilavesi yap. Safsu birçok petro istasyonlarında satılır ve fiyatı 1 TL civarındadır.ben 3 litfe kırmızı renkli antifiriz koydum ve üzerine saf su ilavesi yaptım. bazı arkadaşlar sadece antifiriz yeterli diyorlar ama bu bence çok yanlış bir durum.
Yanlışım varsa yanlış deyin

Son düzenleme:
Ustaya sordugumda geçen gun şu cevabı verdi. 3,5 litre koyduk. Su yataklarında zaten su vardır hocam dedi. Onunla karışmıştır dedi. Ayrıca su koymaya gerek yok dedi. Suyla karışmış oldu yani.

Ustaya sordugumda geçen gun şu cevabı verdi. 3,5 litre koyduk. Su yataklarında zaten su vardır hocam dedi. Onunla karışmıştır dedi. Ayrıca su koymaya gerek yok dedi. Suyla karışmış oldu yani.

bir motorun içindeki suyu tamamen boşaltmak ustaların gözünde neden bu kadar büyür anlamıyorum:confused:

15 dk sürmez halbuki,keşke kirli suyu komple boşalttırıp antifiriz koysaydınız,hatta arkadaşlarında dediği gibi saf su ile tamamlamak iyidir..
komple antifiriz de koyabilirsiniz ama -10 derecelerde 3 litre yeterli..

Geri