Dünyadaki her arac fabrika cikisi antifirlidir...antifrizin hortumu genislettigi ve deforme ettigi veya edecegi olsa hortum kullanmazlar arkadaslar...nikfur kardesim nasil varmis o karara bilmiyorum... antifriz araci kireclenmeye ve paslanmaya karsi arti su pompasini koruma özelligi tasir..ama hortumu veya plastigi deforme olayi olmaz..baris kardesim yasim 46 ama yaslanmadim...ama elimden 20 arac gecti sirf kendi kullandigim...80 den beri...o kadar antifriz koydum deforme oladi nede arkadaslarimin aracinda öyle bir sey oldu...ama hani forumda silidir contasi degistiren ustalarin eski vidalari kullanmalarina benziyor bu antifriz meselesi (hani conta degistirir mpsteri iki ay icinde geri gelir sonra gene) ... kusura bakmayin kalp kirdimsa ama bu tecrübedir bilgidir...
saygilarimla
ülkemizdeki sular içerisinde aracın su geçen tüm kısımlarını tıkayacak ve çürütecek türde malzemeler vardır; uzun süre antifirizsiz kullanılan bir araca konulan antifiriz suyun içerisindeki maddelerin yüksek sıcaklık sonucu oluşturduğu tüm tortu vb. maddeleri yok eder ve dolayısıyla kılcal çatlakları ortaya çıkarır; araç sıkışınca buradan antifirizli suyu kaçırmaya başlar; çözümü tıkayıcı katkı maddesi kullanmak ya da kaçak olan parçayı değiştirmektir;bir önceki aracıma ilk kez antifiriz koyduğumda kalörifer hortumu delinmişti ve hortumu değiştirmiştim; şu anki aracıma ilk antifiriz koyduğumda ise radyatör alttan su damlatmaya başladı onuda kaçak tıkayıcı madde ile çözdük şimdilik idare ediyor.....