aslında haklısında volvo dedinmi aklıma lüks gelir kalite gelir o dediğiniz araçlarda 1.6 larında o yok ben volvodan bile saymıyroum dememin nedeni biraz markasal davranmam yoksa ekonomi olarak düşünürsen dediğin doğru..
buna bende katılıyorum her şey bizim için yapılıyor bu hayatta her şeyin hepimiz en kalitelisini ve en güzelini gücümüz imkanlarımız dahilinde hak ediyoruz ve aslında her kezin gücüde imkanlar dahilinde her şeyin en konforlusunu alabilicek güçde biri 10 yaşında bmw mercedes alır biri alternatif üst sınıf japon alır 10 yaşında accord gibi v.b örnek veriyorum bunların ikinci eli sürünüyor çokda ucuz ve güzel lüks konforlu araçlar kısaca her kez alabilir imkanı iyi olanda sıfırını alır onlar zaten lükslerinden eksik kalmıyor krizde bile son model jeep lerle geziyorlar..
ama insanlar genelde ekonomi doğrultusunda türkiyedeki benzin mazot fiyatlarının ekseninde hareket ediyor kendi konforu lüks yaşam standartında haraket etmiyor bunu eleştirmiyorumda her kesin haklı tarafıda var..
yani ben benzine çok fazla zamda gelse alternatifler ölçeğinde hareket ederim nedir o?? lpg takarım olmuyormu aracımı lüksümü keyfimden konforumdan kesiceğime benzinin yükünü üstümden alıcak basit ucuz belki 1.2 lik bir palio yada uno tarzı 5-6 milyarı geçmiycek ikinci bir araba alırım yada 2-3 civarı bir scooter tarzı motor alırımki şu anda bunun araştırması içindeyim en azından yazın sıcakda arabanın içinde pişiceğime sıcakda püfür püfür gezerim hemde bir nebzede olsa arabanın üstünden benzin yükünüde almış olurum bir taşda iki kuş vururum diye düşünüyorum ?? en kötüsü denge amaçlı belli günler toplu taşıma vasıtalarını kullanırım ama lüksümden keyfimden kesmem ancak bıçak kemiğe dayanırda çıkarım kaçar yolum kalmassa allah korusun allahda kimeseye cümlemize göstermesin o zaman lüksümden keyfimden keserim ama o zamanda zaten türkiyede epey epey şeyler değişmiş demekdir....
diyelimki ben 2 gün haftasonu sırf ekonomik nedenlerle aracımı sürebiliyorum o 2 gün bile bana o hafta içi misal veriyorum otobüsle minübüsle gittiğim 5 güne bedel olur değerde buda benim düşüncem tabi..
ama benim gibi insanlar numune
sen bakma bana