cevremde benzili akrabalarim 300tl yakiyor diye sikayetci iken benim yakitimi biliyorlar aldigim mazotu,yaptigim yolu 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Arkadaslar,
o fakbrika verilerini bos verin..hepimiz sehirde yasiyoruz...uzun yol ayda yilda bir cikiyoruz...siz sehir icinde 9 litreden asagi hangi benzinli yakiyor Allah askina...
benzin dizel 100 km 3 litre fark atiyor. arti litre basina 50 kurus farki ekleyin...
yani 9 litre yaksa arabaniz 9x 3,85= 34,65 dizel en fazla 6x3,20=19,2 lira...vurun bunu ortalamaya senede 10000km ki cogumuz fazlasini yapiyor...benzinli 3500tl yaparken dizel en fazla 1920tl yapar.. burda araba sirketlerinin veya dergilerinin verileri avrupa dan kopyadir..ki avrupada %50 sehir %50 otoyol ki sehirde bu bizim ankara istanbul gibi trafik hic degil...konstanz 50km ile gidisi hesaba alirlarlar ki buda almanya icin sacma..alin aradaki fark 1600tl sizin verginiz sigortaniz kaskonuz...ki bu verilerim en az 10000km icin gecerli...ha az kullanan icin tabiiki benzinli..arac alimindaki farki 4-5 senede ancak kapatir...ama birde sunu düsünün...araci bir kere aliyorsun...aydan aya cebinden cikan yakiti düsünün,benzinli 150tl verirken benzinli 80 tl ile ayni yolu katdediyor...arti eklemeyi uygun buluyorum..siz kisa mesafe kullanan biri olarak bakin yakit nasil yükseliyor benzinlide dizelde farki cok yapmaz..
sehirler arasimi ?hayir kesinlikle 150 ye 80 gibi bir oran yok, ben benim benzinli aracimla bir depo ile cok rahat 600 - 700 km yapiyorum. ve oran kesinlikle dediginiz gibi yari yariya degil.
sehirler arasimi ?
sehir ici mi
benzinli ankara veya istanbul sehir trafiginde sanmiyorum..48 litre ile...samimi olalim
![]()
onu zaten kimse anlatamazsanki satarken dizel -benzinli aynı paraya satıyorsunuz....