arkadaşlar ikamet değişimi o kadar kolay değil. sahte ikamet nakli yaparsanız çoğu zaman araştırılıyor ve iptal edilip ceza yazılabiliyor.
öncelikle içerisinde kayıtlı kişi olmayan boş bir ev bulacaksınız ondan sonra gerekli işlemleri yapacaksız.
benim alanyada ve ıspartada iki evim var ikisininde tapusu, elektrik, su, doğalgaz vs. bütün aboneleri kendi üzerime üstelik sistemde alanyadaki adresim birinci ikametgah, ıspartadaki adresim ikinci ikamet adresi olarak nüfüsta kayıtlı iken; geçen yıl başvurup ısparta adresini birinci , alanya adresini ikinci adres olarak değiştirip araçlarıma ısparta plaka taktım.
geçen hafta tekrar nüfusa gidip ben alanyaya taşındım tekrar alanyanın birinci, ıspartanın ikinci adres olarak değiştirilmesini istiyorum diye dilekçe verdim.
hanım ve çocuklar eskiden beri alanyada kayılı duruyor, bana sen sisteme göre eşinden ayrı yaşıyorsun tekrar alanyaya nakil için eşin gelip imza atarak muvakatname verecek dediler.
siz manyakmısınız kardeşim eşimden ayrılsan önce sizin haberiniz olur kayıtlarda görmüyormusunuz dedim. resmi olarak boşanmasan da nüfunu ıspartaya taşıdığın için ayrı yaşıyor gözüküyorsun eşinin gelip imza atması lazım dediler.
o hışımla müdüre çıktım bastım fırçayı kardeşim benim beyanım yeterli neden böyle bir şey istiyorsunuz dedim.
haklısınız ama sistem bu şekilde aksi halde soruşturmaya girer yerinde soruşturulması lazım o zaman iş uzar dedi.
o zaman evin tapusunu, elektrik su aboneleri getireyim dedim, müdür olur dedi.
belgeleri yanıma aldım,şimdi oraya giderim başka bir bahane çıkarırlar birisine dalarım başım belaya girer diye lanet olsun deyip eşimi götürüp imza attırdım.
özellikle ilkokulların kayıt dönemi ile seçim dönemlerinde bu işler daha sıkı oluyor.