Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

Sn. Drbatuhan

Paylaşım için teşekkürler.

Aslında araçlardaki çoğu tıkırtıyı bu kadar basit uygulamalarla çözmek mümkün, sadece biraz cesaret ve parçanın montajı hakkında bilgi gerekiyor.
Bu gibi basit nedenlerden dolayı forumda aracından nefret eder hale gelen arkadaşlar oluyor ne yazık ki.

aracımda bu hafta resimde okla gösterdiğim yerden inanılmaz bir zırıltı gelmeye başladı
araç bilgisayar ekranı elimle yokladığımda arada boşluk var gibi ve zırıltı yapıyor
araya küçük bir kağıt sıkıştırdım şimdi ses kesildi en kısa sürede servise uğrayacağım
benim gibi bu sesten şikayetçi olup da çözüm bulan var mı acaba

92717644.jpg

HaKaN link' Alıntı:
aracımda bu hafta resimde okla gösterdiğim yerden inanılmaz bir zırıltı gelmeye başladı
araç bilgisayar ekranı elimle yokladığımda arada boşluk var gibi ve zırıltı yapıyor
araya küçük bir kağıt sıkıştırdım şimdi ses kesildi en kısa sürede servise uğrayacağım
benim gibi bu sesten şikayetçi olup da çözüm bulan var mı acaba

uzun yolda mıcırlı yolda ben de de oradan hafif ses geldi. özellikle gösterge panalinin şafka gibi alınlığında felaket ses geliyordu.. ayrıca bu dikiz aynasının plastik aksamı beni çıldırttı...aynanın ön ve arka kısmından gelen ve aynanın alt tarafında birleşen plastiğin geçtiği yerde resmen bando çalıyordu. cızır cızır cızır.... uzun yolda dikkatimi ve motivasyonumu çok etkiledi..... sinir oldumç......

Hakan bende oraya pamuk sıkıştırmıştım birkaç kez de yazdım benzer sorunu yaşayanlar için..

Bence ses bir daha gelmeyecektir boşuna servise söktürme çünkü her sökme işlemi parçanın geriye daha gevşek olarak takılması demek.

türk_187 link' Alıntı:
uzun yolda mıcırlı yolda ben de de oradan hafif ses geldi. özellikle gösterge panalinin şafka gibi alınlığında felaket ses geliyordu.. ayrıca bu dikiz aynasının plastik aksamı beni çıldırttı...aynanın ön ve arka kısmından gelen ve aynanın alt tarafında birleşen plastiğin geçtiği yerde resmen bando çalıyordu. cızır cızır cızır.... uzun yolda dikkatimi ve motivasyonumu çok etkiledi..... sinir oldumç......

O ses bir geldi mi deli edebiliyor ama varlığını çoğu kez unuttuğum bir sorun çünkü şubat ayından bu yana 2-3 kez o sinir bozucu ses geldi.

O parçayı dikkatlice çıkarıp montaj tırnaklarını kağıt bant vb ile sararak geri takmak sesi kesiyor, forumdan bir arkadaş yazmıştı Drbatuhan olabilir..

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=türk_187 link=topic=149.msg41270#msg41270 date=1311780795]

O ses bir geldi mi deli edebiliyor ama varlığını çoğu kez unuttuğum bir sorun çünkü şubat ayından bu yana 2-3 kez o sinir bozucu ses geldi.

O parçayı dikkatlice çıkarıp montaj tırnaklarını kağıt bant vb ile sararak geri takmak sesi kesiyor, forumdan bir arkadaş yazmıştı Drbatuhan olabilir..
[/quote]

uzun yolda adam fitil oluyor. şehir içinde de sadece sürücü koltugunun sağl ön tarafında hafif bir gıcırdama var... şimdilik o kafamı karıştırıyor..

sizin pamuk öneriniz de güzel

türk_187 link' Alıntı:
uzun yolda adam fitil oluyor. şehir içinde de sadece sürücü koltugunun sağl ön tarafında hafif bir gıcırdama var... şimdilik o kafamı karıştırıyor..

Sorma arkadaş hep de hanım varken geliyor o ses hanımda "bu araba ses yapıyor" felan deyip canımı sıkıyor; normalde Corolla, Focus Laguna araçlarıma göre çok daha az tıkırtı ya da amortisör sesi* var aslında ama hanımlar neticeye bakıyor işte!  68lookk

*fren kaliperlerindeki lokurtu dışında en derin çukurlarda bile tık ses yok.

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=türk_187 link=topic=149.msg41282#msg41282 date=1311781862]

Sorma arkadaş hep de hanım varken geliyor o ses hanımda "bu araba ses yapıyor" felan deyip canımı sıkıyor; normalde Corolla, Focus Laguna araçlarıma göre çok daha az tıkırtı ya da amortisör sesi* var aslında ama hanımlar neticeye bakıyor işte!  68lookk

*fren kaliperlerindeki lokurtu dışında en derin çukurlarda bile tık ses yok.
[/quote]

babam 2005 vectra'dan benim araca binince yaw tıkırtısız araç da güzel oluyormuş demişti... bu tıkırtı da hep hanım varken mi çıkar arkadaş...  011zaa 011zaa

İşin kötüsü Doblo ile Panda da en ufak tıkırtı yok birşey olunca onları hatırlatıyor geriliyorum yüksek gerilimli çelik misali!

ben de pamuk sıkıştırayım bari kağıt güzel görünmüyor

Geri