Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar
Kusura bakmayın lütfen, öyle birdüşüncem yok kesinlikle.
Araçların sürücü kısmında tutacak ya da tutacak için bağlantı altyapısı var. Tutacak olmayanda montaj delikleri bir kapak ile kapatılıyor. Bunların dışında bir duruma rastlamadım. İnsanların ezici çoğunluğunun o tutacağa ihtiyaç duyacak bir sebebi yok belki ama o tutacağa mecbur kalan insan için olmasa olmaz. O nedenle üreticiler bir şekilde ihtiyacı gideriyorlar. Bir ya da iki bacağı olmayıp araç kullanan engelliler var, bu insalar için o tutacak olmazsa olmaz. Engelli olmaya bile gerek yok. Diyelim ki bir yerinizi incittiniz. Araca inip binerken oradan tutunmak rahatlık sağlar.
Sonradan takılmasında bir mahsur yok tabii ama üretici görünüşü bozmasın ve simetri olsun diye sürücü tarafına da takıyorlar. Sport/Cosmo özelinde ise o gözlük kabı ihtiyaç durumunda söküldüğünde yerine tutacak rahatlıkla takılabilir. Ürün farklılaştırma olsun, Zaten az kullanılan bir şey, isteyen alsın kendisi taksın demiş olabilirler.
Bu sefer derdimi anlatabilmiş olmayı umuyorum
markopasa86 link' Alıntı:
[quote author=Swift link=topic=149.msg44312#msg44312 date=1314101960]
Araçlardaki o bahsedilen tutacaklar emniyet kemeri + airbag yerine geçsin diye konmuyor. Temelde hareket güçlüğü çeken engelli, yaşlı vb insanlar inerken/binerken destek alsınlar diye konuyor. Sürücü tarafında olan tutacağı da bu tarz sıkıntı yaşayan insan kullanabilir, ne zararı var ki?
Benim için bir sıkıntısı yok elbette isteyen istediği yere istediği donanımı koyabilir, ben yalnızca o kısıma şoför için daha gerekli, kullanabileceği bir donanım koyulabileceğinden bahsettim. Hani öyle bir yazmışsınız ki beni bir anda sadece kendini düşünen, yaşlı insanlara saygı duymayan bir insan konumuna düşürmüşsünüz
Haşa yok öyle birşey. Birde madem böyle bir düşünceye sahipler, neden sadece enjoy pluslara tutacak koysunlarki, diğer iki modelde o kısımda gözlük kabı var.
[/quote]