Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

Araçlardaki o bahsedilen tutacaklar emniyet kemeri + airbag yerine geçsin diye konmuyor. Temelde hareket güçlüğü çeken engelli, yaşlı vb insanlar inerken/binerken destek alsınlar diye konuyor. Sürücü tarafında olan tutacağı da bu tarz sıkıntı yaşayan insan kullanabilir, ne zararı var ki?

Swift link' Alıntı:
Araçlardaki o bahsedilen tutacaklar emniyet kemeri + airbag yerine geçsin diye konmuyor. Temelde hareket güçlüğü çeken engelli, yaşlı vb insanlar inerken/binerken destek alsınlar diye konuyor. Sürücü tarafında olan tutacağı da bu tarz sıkıntı yaşayan insan kullanabilir, ne zararı var ki?
Benim için bir sıkıntısı yok elbette isteyen istediği yere istediği donanımı koyabilir, ben yalnızca o kısıma şoför için daha gerekli, kullanabileceği bir donanım koyulabileceğinden bahsettim. Hani öyle bir yazmışsınız ki beni bir anda sadece kendini düşünen, yaşlı insanlara saygı duymayan bir insan konumuna düşürmüşsünüz :) Haşa yok öyle birşey. Birde madem böyle bir düşünceye sahipler, neden sadece enjoy pluslara tutacak koysunlarki, diğer iki modelde o kısımda gözlük kabı var.

sürücü koltuğu tarafındaki tutamacı kullanıcak kadar  hareket güçlüğü çeken birinin trafikte araç kullanabilmesi biraz garip geldi bana

Kusura bakmayın lütfen, öyle birdüşüncem yok kesinlikle.

Araçların sürücü kısmında tutacak ya da tutacak için bağlantı altyapısı var. Tutacak olmayanda montaj delikleri bir kapak ile kapatılıyor. Bunların dışında bir duruma rastlamadım. İnsanların ezici çoğunluğunun o tutacağa ihtiyaç duyacak bir sebebi yok belki ama o tutacağa mecbur kalan insan için olmasa olmaz. O nedenle üreticiler bir şekilde ihtiyacı gideriyorlar. Bir ya da iki bacağı olmayıp araç kullanan engelliler var, bu insalar için o tutacak olmazsa olmaz. Engelli olmaya bile gerek yok. Diyelim ki bir yerinizi incittiniz. Araca inip binerken oradan tutunmak rahatlık sağlar.

Sonradan takılmasında bir mahsur yok tabii ama üretici görünüşü bozmasın ve simetri olsun diye sürücü tarafına da takıyorlar. Sport/Cosmo özelinde ise o gözlük kabı ihtiyaç durumunda söküldüğünde yerine tutacak rahatlıkla takılabilir. Ürün farklılaştırma olsun, Zaten az kullanılan bir şey, isteyen alsın kendisi taksın demiş olabilirler.

Bu sefer derdimi anlatabilmiş olmayı umuyorum :)

markopasa86 link' Alıntı:
[quote author=Swift link=topic=149.msg44312#msg44312 date=1314101960]
Benim için bir sıkıntısı yok elbette isteyen istediği yere istediği donanımı koyabilir, ben yalnızca o kısıma şoför için daha gerekli, kullanabileceği bir donanım koyulabileceğinden bahsettim. Hani öyle bir yazmışsınız ki beni bir anda sadece kendini düşünen, yaşlı insanlara saygı duymayan bir insan konumuna düşürmüşsünüz :) Haşa yok öyle birşey. Birde madem böyle bir düşünceye sahipler, neden sadece enjoy pluslara tutacak koysunlarki, diğer iki modelde o kısımda gözlük kabı var.
[/quote]

Yok estafurullah. Ben o tutacakların o amaçla yapıldığını bilmiyordum,teşekkürler bilgilendirme için. Ben yalnızca arkadaki tutacakların üstündeki asgıya gömlek asıyorum, arada lazım oluyor diye. Onun dışında o tutacakların olması yada olmamasının benim için hiçbir sakıncası yok.

markopasa86 link' Alıntı:
Yok estafurullah. Ben o tutacakların o amaçla yapıldığını bilmiyordum,teşekkürler bilgilendirme için. Ben yalnızca arkadaki tutacakların üstündeki asgıya gömlek asıyorum, arada lazım oluyor diye. Onun dışında o tutacakların olması yada olmamasının benim için hiçbir sakıncası yok.

Yaşlılara saygı duyalım lütfen!!  madd

011zaa

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=markopasa86 link=topic=149.msg44352#msg44352 date=1314127676]

Yaşlılara saygı duyalım lütfen!!  madd

011zaa
[/quote]

evill2

'Belediye otobüsünde vallahi uyumuşum komser bey, yoksa kafamı cama koyup numara falan yaptığım yoktu !'  evill2

Not: Anlatılanların tamamı espiriden ibarettir, karakterlerin ve olayların gerçekle ilgisi yoktur.  general_hoho Bu arada biz ne konuşuyorduk ya..Haa araç içi tıkırtılarmış  011zaa

Araç içi tıkırtılar...

Akçay ın kaba yol şartlarında arada duyulan kemer cızırtıları burada (Ankara) duyulmaz oldu, geriye sert asfalt kırıklarından geçerken belli olan klasik kaliper lıkırtısı kaldı!

Geri