Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

astradan daha üst sınıf arabasıda olan varmı acaba forumda
stabilize yol deniyo heralde böyle yollarda 2 saatten fazla gidip mola verdiğimde resmen kulaklarım uğulduyo
o yollarda yol sesi yoruyomu daha üst sınıf bi araçla

tıkırtı dikkat etmedim ama( zaten astra da da duymuyorum çok şükür)ama bmw 2011 3.20d de rüzgar sesi 140 tan sonra inanılmaz ama astra da duymuyorum kişiden kişiye sesler değişebiliyor sanırım

tıkırtılar zırıltılarda zaten bu tarz yollarda oluyo yoksa kaliteli asfalt yollarda sorun yok astra için
benim merak ettiğim daha üst sınıf araçların asfalt kalitelisi iyi olmayan yollardaki yol sesi yalıtımı performansı :)

Astra dan önce Laguna, 156 ve Mondeo araçlarım vardı, Astra ile ses yalıtımı konusunda farkları yoktu diyebilirim hatta Astra sakin kullanımda hepsinden az motor sesi alıyor, Laguna ise rüzgar sesi konusunda iyiydi vb.

Astra tıkırtı sorunları yokken çoğu üst sınıfa yakın bir yalıtım kalitesine sahip.

Mercedes C 2011 model 5000 km de kötü asfaltta emniyet kemeri yuvalarından tıkır tıkır gıcır gıcır ses yapıyor. Tecrübe ile sabit :)

Selam Arkadaşlar,
İlk uzun yolumdan sonra farkettim.Benim iç dikiz aynasında boşluk var, 3-5 mm oynuyor.

Bu sorun ile karşılaşan ve basit yolla çözen var mı?Yoksa serviste değiştirilir mi?

iç dikiz aynası sabit şekilde durmuyormu yoksa aynanın olduğu parça daha doğrusu içinde yağmur sensörünü ihtiva eden plastik parçadamı bi oynama mevcut ?

Dikiz aynasının ucundan tutup hafif kuvvetle oynattığımda sadece dikiz aynası 3-5 mm sağa sola yukarı aşağı oynuyor.
Aynı zamanda şunu farkettim, 3 sefer bindiğimde aynayı tekrar yukarı doğru ayarlamak zorunda kalıyorum.Sıkılacak bir yeri var mı acaba, kafayı orayı sokup hiç bakmadım da.

Yeni farkettim, yağmur sensörünün cam bağlantısının sağ alt köşesi de camdan ayrılmış, hareket ediyor.Yapışkanı erimiş heralde...

ben de dün itibari ile adanaya geldim ve bugün kaliper tıkırtıları için direk servise gittim. akşam iade edecekler bakalım bi degişiklik olacak mıı

aracı akşam adana arpel servisinden aldım. şu an itibariyle kaliperlerden ses seda yok. güzel bir iş çıkarmışa benziyorlar. yalnız uzun yolda farkettigim devir göstergesinden gelen cızırtı devam ediyor. ama kaliperlerin sesi kesildigi için şu an bu umrumda degil m34444

Geri