Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=türk_187 link=topic=149.msg46168#msg46168 date=1315812760]
[quote author=Tolga KARACA link=topic=149.msg46135#msg46135 date=1315778105]
İşin komik yanı Türk üretimi ekonomik araçlar az donanım, kısa şase boyu, bozuk yollara ve zayıf motora uygun yumuşak süspansiyon, küçük ve yumuşak lastik ölçüleriyle az parçadan oluşan plastik aksam sayesinde neredeyse hiç tıkırtı yapmayabiliyorlar.

yaw öyle deme, öğretmen arkadaşım 2009 da sıfır megane almıştı. iki ay evvel aracına bindigimde üst tavan döşemesi sallanıyordu...
[/quote]

Abimm Megane I ve II ler sorunsuzluk ve tıkırtı konusunda  pek iyi değiller, misal Clio Hb ve Symbol de tıkırtı şikayeti daha azdır, aynı şekilde Palio, Doblo vs vs..
[/quote] 011zaa 011zaa

tıkıtrıda megane 2 rakip tanımaz :D  her tarafından tırrrr  tırrr cızzzz  taaakkkkk  :)  ama gzüel araçtı 5 yıl kullanıp sattım

Arkadaşlar bu yaz 2010 Model S320'yle gezintim oldu epey bir yol gittim inanmicaksınız ama o araçdan bile muhtelif sesler geliyor.

Aynı şekilde 730D'dende garip garip sesler geliyor ki ben bu araçlara kıbrısda bindim ve oranın yolları ülkemize göre oldukça güzel ona rağmen.

Astranın sağından solundan ses gelmesini normal karşılayabilirsiniz gerçekten.C,D,E sınıfı araçların hepsinden ses geliyor hatta bazı F sınıfı araçlardan bile.

akın link' Alıntı:
tıkıtrıda megane 2 rakip tanımaz :D   her tarafından tırrrr  tırrr cızzzz  taaakkkkk  :)   ama gzüel araçtı 5 yıl kullanıp sattım

2005 de sık kullanıyorum aklımda kaldığı kadarıyla kullanımı rahat, sürüşü yumuşak bir araçtı.

hllb link' Alıntı:
bende de var bu ses, kaliper sesinden farklı. daha önce kaliperden ses gelmişti ve yaptırmıştım bu ses daha ince bir ses. ş.dışındayken başladı henüz servise gitmedim, ayrıca sağ kapı içi de ses yapmaya başladı her iki ses için bir ara gideceğim servise.
bendekide aynı sehir disinda basladı bu ses ve sadece ufak cukurlara fılan girince geliyo

ben bagajı ve arka kapıları kapadığım zaman vıck vıck diye arka spoilerin oradan ince bir ses geliyo :(

Beyler benim araçda bir ses var konsolun sağ ön tarafından geliyor birşey boşta gibi sallanıp vuruyor oldukça tok bir ses,sanki bir kablo veya soket boşda sallanıyor gibi servis bulamadı cuma günü tekrar gel boşken daha rahat bakalım dediler.

Bu sesle ilgili tecrübesi olan var mı acaba?Araç salladığında geliyor ses sadece bozuk yolda vs duymaktan öte aracın sallanması geliyor ön tarafdan sağdan bir ses oldukçada tok bir ses.

Bir arkadaşımız paylaşımında amortisörü elle yoklayınca dış muhafazasının sallanarak dediğiniz gibi tok bir "lok lok" sesini meydana getirdiği bir video vardı; isterseniz bir gözatın.

farkettigim son ses durumu
1- ön göstergenin sağ tarafından hafif cızırtı (pütürlü yollarda)
2- emniyet kemeri takılan yerin plastik aksamı(gerçi fabrikasyon kauçuklamışlar)koltuga surtuyor(bazen koltuk ayarını degistirdigimde), cırk cırk cırk diye çok ince bir ses geliyor.
3- arka kaliperlerden lokur lokur ses (bu hafta sonu servise gidecegim inşallah)
4-sanki bagaj kapagı kasislerden geçerken gacurt diye bir yere surtunuyor gibi
5- cyclone navi de 35 derece volume'dan sonra cızırtı. radyoda yok... dvd'de yok....

benimbutun yaşadıgım ses olayı bundan ibaret.... surucu koltugundan ve sol emniyet kemeri tokasından gelen ses servisteki bakımdan sonra kesildi.

Geri