Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=thejazz link=topic=149.msg47874#msg47874 date=1316787366]
Şu kaliper sesininin halen kökünden çözülememiş olması enteresan. Benim araçta yok halen ancak beklemedeyim, ne zaman başlayacak diye.

Aynen, bazen o kadar garipsiyorumki; ses sanki külüstür bir arabadan geliyor ve buna hala çözüm üretilmiş değil, hala arayıp buyur eden yok..
[/quote]

Makyajda giderilme ihtimali olabilir gibime geliyor, genelde 4 sene sonunda makyajlıyor Opel araçlarını.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Bu seslerin tümü değişik anlarda benim aracımda da duyuldu, fazladan göstergeden de ses geliyordu ancak ses sürekliydi ve kendim çözmüştüm.

Geriye kalan sesler kendiliğinden düzeldi, kaliper sesi hariç. Bu ses git gide şiddetini arttırıyor ve aracın genel kalite ve sessizlik ambiyansına son derece tezat bir durum, servis yağlamayla sınırlı kalacak bir çözüm teklif ederse kabul etmeyeceğim.
tolga hocam  burç yaptırırsan kati çözüm bulunmuş olur...  istresen eger servisin burç olayını bilmiyorsa izmir kavuklar opel servisinden burak ustayla görüşmeleirni iste...

akın link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=149.msg47866#msg47866 date=1316786421]
Bu seslerin tümü değişik anlarda benim aracımda da duyuldu, fazladan göstergeden de ses geliyordu ancak ses sürekliydi ve kendim çözmüştüm.

Geriye kalan sesler kendiliğinden düzeldi, kaliper sesi hariç. Bu ses git gide şiddetini arttırıyor ve aracın genel kalite ve sessizlik ambiyansına son derece tezat bir durum, servis yağlamayla sınırlı kalacak bir çözüm teklif ederse kabul etmeyeceğim.
tolga hocam  burç yaptırırsan kati çözüm bulunmuş olur...  istresen eger servisin burç olayını bilmiyorsa izmir kavuklar opel servisinden burak ustayla görüşmeleirni iste...
[/quote]

Allah razı olsun kardeşim, burdaki serviste bir usta biliyordu o da işten ayrıldı, geriye kalanlar burç olayından bi haberler.

Olmadı yaparım bir İzmir, iletirim selamını..

Herkese selamlar,
yarın 9 a ankara opandan randevu aldım. amacım garanti suresi bitmeden şu seslere bir çözüm bulmak. 2 ay sonra garantim bitiyor.
gelen sesler ise;
-herkesin bildiği kaliper sesi,
-debriyajdaki yay sesi,
-emn. kemer yatağındaki ses,
-göstergeden gelen plastiklerin sesleri
-ve sürücü koltugundan gelen deri kısım ile yandaki plastiğin birbirine sürtmesi sonucu çıkan zart zurt sesler.

şimdi sormak istediğim bunlar garanti kapsamında mı onarılıcak yoksa benden para talep edeceklermi ? gerçi ederlerse kavgamı vereceğim.
bu işlemleri yaptıranlardan yorum bekliyorum. iyi günler dilerim.

bunların hiç birine para vermeyin hepsi garantiden yapılacak, opanda yaptıramadıklarınızı opak gidip opelsizasla forum üyesiyim arkadaşlar buraya geliyorlarmış sizi tavsiye ettiler  deyin remzi ustaya da selam söyleyin hepsini yaparlar. kaliper sesini benim arabamda ve bir kaç arabada daha yaptılar diğerlerini yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ama kesinlikle ilgili bir servis.

bu nasıl bir hızdır ya.

herkese çok teşekkür ederim.

evet tahminlerim tuttu gibi...
opan a gittim ustayla keşfe çıktık gelen bütün seslere normal dedi... baaltaaa

neyse kavgamı ettim bir güzel ve daha ordan ayrılmadan opakı aradım hemen randevumu alıp gittim. remzi ustaya halil beyin selamını söledim ve hemen kaliperlere pullar takıldı. debriyajım kaymak gibi oldu hiç ses yok. yalnız bu işlemler bittiğinde saat 6 olmuştu. emn kemeri işine giremedik. o kısımlarında sökülmesi gerekiyordu. onuda bi ara yaptıracağız artık.

bu arada opan da debriyaja tamir olarak dışından yağ sıkıldı. ve dahada bozuldu. çekerken gelen ses artık basarkende geliyordu. ama opak sağolsun. herşey 10 numara yapıldı. alt panel komple sokuldu yalnız o yaya ulaşmak baya zormuş.

başta halil bey olmak üzere herkese teşekkür ederim.

Dün bende istanbulda kliperlerin burçlarını değiştirdim tabii garantiden.
Sanırım opel bu sorunu algılamış bunun için yeni parça geldi dediler bilginiz olsun.bazı servisler yağlayıp gönderiyor..
ses gelmesede geliyor diyip değiştirme yoluna gidiniz mazallah garanti bitince bu burçlara kaç para verecez oda muamma.

Geri