Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

türk_187 link' Alıntı:
farkettigim son ses durumu
1- ön göstergenin sağ tarafından hafif cızırtı (pütürlü yollarda)
2- emniyet kemeri takılan yerin plastik aksamı(gerçi fabrikasyon kauçuklamışlar)koltuga surtuyor(bazen koltuk ayarını degistirdigimde), cırk cırk cırk diye çok ince bir ses geliyor.
3- arka kaliperlerden lokur lokur ses (bu hafta sonu servise gidecegim inşallah)
4-sanki bagaj kapagı kasislerden geçerken gacurt diye bir yere surtunuyor gibi
5- cyclone navi de 35 derece volume'dan sonra cızırtı. radyoda yok... dvd'de yok....

benimbutun yaşadıgım ses olayı bundan ibaret.... surucu koltugundan ve sol emniyet kemeri tokasından gelen ses servisteki bakımdan sonra kesildi.

daha ne kadar ses istiyorsun :) Allah gözünü doyursun hocam :)

türk_187 link' Alıntı:
2- emniyet kemeri takılan yerin plastik aksamı(gerçi fabrikasyon kauçuklamışlar)koltuga surtuyor(bazen koltuk ayarını degistirdigimde), cırk cırk cırk diye çok ince bir ses geliyor.
3- arka kaliperlerden lokur lokur ses (bu hafta sonu servise gidecegim inşallah)
5- cyclone navi de 35 derece volume'dan sonra cızırtı. radyoda yok... dvd'de yok....

benimbutun yaşadıgım ses olayı bundan ibaret.... surucu koltugundan ve sol emniyet kemeri tokasından gelen ses servisteki bakımdan sonra kesildi.

Böyle alt alta sıralayınca gerçekten çok görünüyor ama emin ol Laguna II ve Corolla da duyduğum sesleri sıralamam gerekseydi bunun iki misli tutardı!

türk_187 link' Alıntı:

1- bende de mevcut
2- aracım enjoy plus oldugundan döşeme farkından mıdır  bilemiyorum bende bu ses yok
3- sağolsun servis ustam ( hasan usta) halletti. 1.5 aydır ses yok kaliperden
4- hiç olmadı
5- ah bir cyclonum olsa da sesi olsa :D
benim de ekleyecegim başka bi ses yok buraya. sn türk 187 güzel toparlamış

Meşhur kaliper sesi maalesef bende de var. Servise gittiğimde kaliper temizliği ve sıkıştırmaları yapıldı çözüldü denildi ama 3 gün sonra bu ses yeniden hortladı. Bu gidişimde servisin başını biraz ağrıtacağım galiba.

dinojasie link' Alıntı:
[quote author=türk_187 link=topic=149.msg47494#msg47494 date=1316595356]

1- bende de mevcut
2- aracım enjoy plus oldugundan döşeme farkından mıdır  bilemiyorum bende bu ses yok
3- sağolsun servis ustam ( hasan usta) halletti. 1.5 aydır ses yok kaliperden
4- hiç olmadı
5- ah bir cyclonum olsa da sesi olsa :D
benim de ekleyecegim başka bi ses yok buraya. sn türk 187 güzel toparlamış
[/quote]
2. ses konusunda katılıyorum bende enjoy plus döşemeleri nedeniyle böyle bir ses olmadığını düşünüyorum çünkü aldığımdan beri hiç böyle bir problemim olmadı

belirtilen sesler bende de vardı. bu sabah aracı Arkas oto akatlar servisine bırakıp öğleden sonra teslim aldım.

1. kaliperden gelen ses
2. tavan aydınlatma kısmındaki plastik kapaktan gelen ses
3. ön kol dayamadan gelen gıcırtı
4. sürücü tarafı emniyet kemerinin takıldığı kısmın deri koltuğa sürtmesinden çıkan ses

çok uzun kullanma şansım olmadı servisten aldıktan sonra ama ilk izlenimim bütün seslerin giderildiği yönünde :) yeni sesler keşfedene kadar huzurlu kullabilirim arabamı :)

Bu seslerin tümü değişik anlarda benim aracımda da duyuldu, fazladan göstergeden de ses geliyordu ancak ses sürekliydi ve kendim çözmüştüm.

Geriye kalan sesler kendiliğinden düzeldi, kaliper sesi hariç. Bu ses git gide şiddetini arttırıyor ve aracın genel kalite ve sessizlik ambiyansına son derece tezat bir durum, servis yağlamayla sınırlı kalacak bir çözüm teklif ederse kabul etmeyeceğim.

benim yeni arabamda da kaliperlerden ses geliyordu yağlattım gayet iyi oldu bide göstergein üstündeki o yvarlak yerden tıkırtı geliyor onuda yarın serviste çift taraflı bantla izole ettireceğim...

Şu kaliper sesininin halen kökünden çözülememiş olması enteresan. Benim araçta yok halen ancak beklemedeyim, ne zaman başlayacak diye.

thejazz link' Alıntı:
Şu kaliper sesininin halen kökünden çözülememiş olması enteresan. Benim araçta yok halen ancak beklemedeyim, ne zaman başlayacak diye.

Aynen, bazen o kadar garipsiyorumki; ses sanki külüstür bir arabadan geliyor ve buna hala çözüm üretilmiş değil, hala arayıp buyur eden yok..

Geri