Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

astraowner link' Alıntı:
ortada krom olan parça çok kolay bir şekilde çıkıyor sadece dişler tutuyor kasap bir servisiniz yoksa orayı çıkartıp kolayca çift taraflı bantla ordaki sesi kesebilir

Evet sökümünü görmüştüm basit. Güçlü tırnaklar tutuyor parçayı o kadar; ben de sökebilirim söksem elimdeki silikon spreylerle temizlerdim.

Valla benim araçta da arabaya alıştıkça sesler sanki çoğalmaya başladı.Hergün bir başka ses daha duyar oldum.Kaliperdir diye kulak asmıyordum.Sizlerin burdaki yorumlarınızın da etkisiyle seslere kulak kabarttıkça seslerin sadece kaliperden gelmediğini düşünüyorum.Daha önce de dediğim gibi servise gidince kaliperler değişince daha servisteyken tekrar arabaya binip ses var mı diye buradan aldığım notlarla ustaları sıkıştıracağım.Komple arabayı söktürsem mi acaba (: Geçen gün aradım servisi de kaliperlerin geldiğini söylediler.Peki bu yenisini burçlatmalı mıyım?Burç yapılmazsa bir müddet sonra yine ses yapar gibi geliyor bana.

Tolga KARACA link' Alıntı:
[quote author=astraowner link=topic=149.msg62198#msg62198 date=1322498595]
ortada krom olan parça çok kolay bir şekilde çıkıyor sadece dişler tutuyor kasap bir servisiniz yoksa orayı çıkartıp kolayca çift taraflı bantla ordaki sesi kesebilir

Evet sökümünü görmüştüm basit. Güçlü tırnaklar tutuyor parçayı o kadar; ben de sökebilirim söksem elimdeki silikon spreylerle temizlerdim.

[/quote]

Ben Akçay'a geldiğimde söksek ya o konsolu benim. Şu yollarda hız kesici şeritlerden geçerken resmen dümbelek çalıyor araba. ((:

BiG_BOSS ® link' Alıntı:
aracın dışından gelen yada gelebilecek sesleri duyamam
kaliperlerden gelen sesleri cam açıkken duymuştum kafaya takıntı yaptığımdan hallettirmiştim
ama şimdi havalar soğudu camlar genelde kapalı
ee cam kapalıyken ses duyamıyorum
ses yalıtımı yaptırmıştımda ayıptır söylemesi  cooll  :)

Yalıtım nasıl bir işlem Sn. Big Boss, camların ve kapıların etrafına parizyen çorap mı geçirdiniz? ((:

BiG_BOSS ® link' Alıntı:
teessüf ederim, yumurta kartonlarını japonla yapıştırdım kapı içlerine ve iç zemine tabiki :D

Ben hala annemden kalma yöntemleri kullanıorum demek ki, utanç içindeyim. ((:

Bu arada rastlamadım hiç ama, ziebarttan ya da sonaxtan motor ve lastik ses izolasyonu yaptıran varmı? tavsiye edermisiniz?

Nedir peki bunun cezası? =)

Bir de kapladıkları madde serviste sökme takma işlemlerinde sıkıntı çıkarıyor mu?

BiG_BOSS ® link' Alıntı:
walla kardeş ben boya koruma motor koruma cam filmi ve ses yalıtımını birlikte yaptırdım hepsine 1600 verdim normalde 2800 tutuyordu ama

altın zırh kaplama olayını parça takılması olarak düşünme. bir kimyasalla kaplıyolar her yeri. o kimyasal 3 günlük bir sürede iyice bütünleşiyor kapladığı yerlerle. dolayısıyla sökme-takma olayı yok :)

Teşekkür ederim bilglendirme için, ben de zaten o kimyasal olayını daha önce internet sitesinde gördüğüm için sormuştum aslında, bu kimyasal sonuçta vidadır bilmemnedir her yeri kaplıyor, mesela bu kimyasalın kapladığı bir yeri sökmek istediğinde servis, bi sıkıntı çıkarırmı diye düşünmüştüm..

Arkadaşlar dün gece bir tur atayım dedim ve hava an an -3 dereceye kadar düştü.

Camları açıp içeriyi de buz kıvamına getirince;

-Deri koltuk gıcırtısı
-Direksiyon kolonu çıtırtısı
-Tavan lambası zırıltısı
-Orta konsol karbon görünümlü plastik şerit çıtırtısı
-Gösterge siperliği çıtırtısı
-Ve ön takımdan lokurtu

başladı  011zaa

Neyseki bunlar aynı anda gelmiyordu orkestra misali ve içeriyi yaşanabilir sıcaklığa getirince seslerin %95 i kayboldu!!

İyi yanıysa tüm seslerin 1 günde tamamen kesilebilecek çapta sesler olması.

eRg link' Alıntı:
Uzun bir aradan sonra yeniden herkese merhabalar..

Keşke daha sık girebilsem foruma, ama ne yazıkki eve zor gelebiliyorum.. iş güç çok fena =)

Mevzu tıkırtı zırıltı olunca engin tecrübelerimi paylaşmak istedim sizlerle. Gerçi aramızda bu dertten muzdarip olmayan yok, açıkçası yeni bir şey anlatamayacağım malesef..
3 Temmuzda arabayı teslim alım, bismillah arabaya bindim ki arka kaliper sesi daha ilk kasiste yoklamaya başladı. 30 dk sonra yeniden servise gelmiştim. Yağladılar bişeyler yaptılar anlık olarak kesildi ancak yeniden başladı. 3. defa servise gidince (Opel Erdemir), Almanyadan yeni parça sipariş ettiler, sonra kaliperlerin montajını yaparken aliminyum folyoyla da sardıklarını söylediler, o günden bu yana ses duymadım ama şimdi yine ufak ufak başladı. Arka kaliperlere ek olarak ön taraftan da ses geliyor kasislere girdiğimde, ama kaliperdenmidir bilemiyorum.
Sonra araç içi zırıltı ve tıkırtı şikayetlerinden ötürü, önce tekrar Erdemir'e, orda tedavi olamayınca Beylikdüzü Avrupa'ya gittim ki bu tıkırtı zırıltı meselelerinden opel forumlaırnın adeta sallandığı bi ortamda, bu sorunları ilk defa duymuş gibi yüzüme bakan ustaları görünce (Eylül ayıydı yanlış hatırlamıyorsam) soluğu Topkapı Odak'ta aldım.
Daha fazla uzatmadan yapılan işlemleri sıralayayım.
1- Kapı fitillerine sprey sıkıldı, gıcırtı problemi giderildi
2- Sağ ön koltuk montajı kontrol edildi, gıcırtı giderildi
3- Kol dayama yeri (kolçak) gıcırtı giderildi

22 Kasım itibariyle çektiğim sorunları aşağıda bulabilirsiniz.
1- Kaliper sesi
2- Sol emniyet kemeri gıcırtısı, ses kemerin çıktığı yerden geliyor
3- Sürücü koltuğu gıcırtısı (ağız tadıyla viraja giremiyorum  011zaa )
4- Göstergenin üzerinde bulunan siperden gelen gıcırtı
5- Tavanda ön aydınlatmanın olduğu yerdeki plastikten gelen zırıltı (bu zırıltı Opel mühendislerinin zerre kadar test yapmadıkları kanısını uyandırdı bende)
6- Debriyaj pedalı gıcırtısı
7- Kapı tutamağının ortasından gelen gıcırtı
8- Sağ ön kapı dış krom çıtası bariz şekilde ayrıldı, yapıştırması resmen dandik (ve biz bu arabaya 45-50 milyar arası paralar verdik)
9- Sağ arka kapı contası ilk haftasından itibaren düzenli olarak çıkıyor
10- Radyo çekmemesi sorunu
11- Havalandırmayı "dışarıdan hava almama" konumuna almama rağmen dışarıdan hava girmesi sorunu

En kısa zamanda bu sorunlardan ötürü servise gideceğim, zaten 15000 bakımı geldi arabanın. Tüm bu sorunlarla ilgili olarak servisin çözümlerini de buraya eklemeye çalışacağım.
Ben bu arabayı  gerçekten aşık olarak aldım, askerden geldiğimde borç içindeyken ve daha ilk maaşımı almama 3 gün varken aldım arabamı.. Motor ve konfor konusunda tarif edilemez tatmin yaşarken, tıkırtı konusunda ciddi hayal kırıklığı içindeyim. Arabalarımızı dışarıdan görenler hasta oluyorlar gel gelelim 3-4 defa içerisine binen insanlar arkamdan gülüyor gibi hissediyorum. Ve mesajımı okuyan dostları birazdan açacağım "Astra J'nizi gönül rahatlığıyla bir yakınınıza tavsiye edebilir misiniz?" başlıklı konuya davet ediyorum..  thnxx

Az önce servisten aldım arabayı, fevkaladenin fevkindeyim şu anda =) sanki arabayı yeni almış gibi hissediyorum kendimi. Araba ilk günkünden daha iyi durumda.

şu an işyerindeyim, akşam Topkapı Odak için bi topik açıp 2.5 gün süren işlemleri anlatacağım..

Geri