Uzun bir aradan sonra yeniden herkese merhabalar..
Keşke daha sık girebilsem foruma, ama ne yazıkki eve zor gelebiliyorum.. iş güç çok fena =)
Mevzu tıkırtı zırıltı olunca engin tecrübelerimi paylaşmak istedim sizlerle. Gerçi aramızda bu dertten muzdarip olmayan yok, açıkçası yeni bir şey anlatamayacağım malesef..
3 Temmuzda arabayı teslim alım, bismillah arabaya bindim ki arka kaliper sesi daha ilk kasiste yoklamaya başladı. 30 dk sonra yeniden servise gelmiştim. Yağladılar bişeyler yaptılar anlık olarak kesildi ancak yeniden başladı. 3. defa servise gidince (Opel Erdemir), Almanyadan yeni parça sipariş ettiler, sonra kaliperlerin montajını yaparken aliminyum folyoyla da sardıklarını söylediler, o günden bu yana ses duymadım ama şimdi yine ufak ufak başladı. Arka kaliperlere ek olarak ön taraftan da ses geliyor kasislere girdiğimde, ama kaliperdenmidir bilemiyorum.
Sonra araç içi zırıltı ve tıkırtı şikayetlerinden ötürü, önce tekrar Erdemir'e, orda tedavi olamayınca Beylikdüzü Avrupa'ya gittim ki bu tıkırtı zırıltı meselelerinden opel forumlaırnın adeta sallandığı bi ortamda, bu sorunları ilk defa duymuş gibi yüzüme bakan ustaları görünce (Eylül ayıydı yanlış hatırlamıyorsam) soluğu Topkapı Odak'ta aldım.
Daha fazla uzatmadan yapılan işlemleri sıralayayım.
1- Kapı fitillerine sprey sıkıldı, gıcırtı problemi giderildi
2- Sağ ön koltuk montajı kontrol edildi, gıcırtı giderildi
3- Kol dayama yeri (kolçak) gıcırtı giderildi
22 Kasım itibariyle çektiğim sorunları aşağıda bulabilirsiniz.
1- Kaliper sesi
2- Sol emniyet kemeri gıcırtısı, ses kemerin çıktığı yerden geliyor
3- Sürücü koltuğu gıcırtısı (ağız tadıyla viraja giremiyorum 011zaa )
4- Göstergenin üzerinde bulunan siperden gelen gıcırtı
5- Tavanda ön aydınlatmanın olduğu yerdeki plastikten gelen zırıltı (bu zırıltı Opel mühendislerinin zerre kadar test yapmadıkları kanısını uyandırdı bende)
6- Debriyaj pedalı gıcırtısı
7- Kapı tutamağının ortasından gelen gıcırtı
8- Sağ ön kapı dış krom çıtası bariz şekilde ayrıldı, yapıştırması resmen dandik (ve biz bu arabaya 45-50 milyar arası paralar verdik)
9- Sağ arka kapı contası ilk haftasından itibaren düzenli olarak çıkıyor
10- Radyo çekmemesi sorunu
11- Havalandırmayı "dışarıdan hava almama" konumuna almama rağmen dışarıdan hava girmesi sorunu
En kısa zamanda bu sorunlardan ötürü servise gideceğim, zaten 15000 bakımı geldi arabanın. Tüm bu sorunlarla ilgili olarak servisin çözümlerini de buraya eklemeye çalışacağım.
Ben bu arabayı gerçekten aşık olarak aldım, askerden geldiğimde borç içindeyken ve daha ilk maaşımı almama 3 gün varken aldım arabamı.. Motor ve konfor konusunda tarif edilemez tatmin yaşarken, tıkırtı konusunda ciddi hayal kırıklığı içindeyim. Arabalarımızı dışarıdan görenler hasta oluyorlar gel gelelim 3-4 defa içerisine binen insanlar arkamdan gülüyor gibi hissediyorum. Ve mesajımı okuyan dostları birazdan açacağım "Astra J'nizi gönül rahatlığıyla bir yakınınıza tavsiye edebilir misiniz?" başlıklı konuya davet ediyorum.. thnxx