Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

bulent_tnt link' Alıntı:
Gosterge siperliginin gecme yerleri gacirdiyor
Elinizle yukari cekin cikar sert cekin kirilcak bisey yok
Gecme yerlerine bant tarzi biseyle beslerseniz ses kesiliyor

Teşekkür ederim, ilk fırsatta bunu deneyeceğim. :)

bulent_tnt link' Alıntı:
Gosterge siperliginin gecme yerleri gacirdiyor
Elinizle yukari cekin cikar sert cekin kirilcak bisey yok
Gecme yerlerine bant tarzi biseyle beslerseniz ses kesiliyor

Bugün gösterge siperini çıkartmaya çalıştım ve başarısız oldum. Yukarıya doğru çektim gelmedi, öne doğru çektim gelmedi. Bayağı zorladım ve en sonunda parçanın çıkacağına dair bir hissiyat oluşmadığı için elimde kalacağı korkusuyla pes ettim. :-[

xylent link' Alıntı:
Bugün gösterge siperini çıkartmaya çalıştım ve başarısız oldum. Yukarıya doğru çektim gelmedi, öne doğru çektim gelmedi. Bayağı zorladım ve en sonunda parçanın çıkacağına dair bir hissiyat oluşmadığı için elimde kalacağı korkusuyla pes ettim. :-[
pes Etmeseydin bi ara resmini paylasirim yukari cekince cikiyor
Zor cikiyor ama kirilcak bisey yok orda kuvvetli cekmen lazim

bulent_tnt link' Alıntı:
pes Etmeseydin bi ara resmini paylasirim yukari cekince cikiyor
Zor cikiyor ama kirilcak bisey yok orda kuvvetli cekmen lazim

Kanki sonra göstergeleri almayalım kucağımıza?!?  011zaa

NewPa1n link' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.

Aracımın içersinden zaten yeterince tıkırtı mıkırtı geliyordu şimdi bir yenisi eklendi ve giderek artıyor. yerini anlatmak belki bir kelime ama onu bilmediğimden uzun olucak biraz. Sol öncamın buğunu gideren yerden yani havanın çıktığı noktadan sürekli bir zırıltı sesi geliyor orayı elimle tutuğumda kesiliyor bırakınca devam ediyor izmir-ayvalık arası(160km) kafayı yedim. emniyet kemer sesi, gösterge güneşliğinden gelen gacırtı gucurtuyu geçmiştim bide bu çıktı müzik açmama rağmen size tarif ettiğim yerden gelen ses kulağımı tırmalıyor adeta.
Bununlarla ilgili çözüm bulan varsa yada benzeri sesler duyuyorsa HELP please.
aynı ses bendede var tutunca kesiyor.bi çanta para verdik arabaya böyle olunca canı sıkılıyor insanın...

Mutlaka can sıkıyor ama gene de sınıfında çoğu araçtan iyi bu konuda, işin trajikomik yanı yeni araçlardaki bazı sesler kendiliğinden, bazıları müdahele ile tamamen kayboluyor, üreticiler buna "mobilya sesleri" "trim sesleri" diyorlar ve bazıları temas halindeki malzemelerin zamanla alışmalarıyla kayboluyor.

Eğer %0 ses isteniyorsa birbiriyle çok uyumlu yüksek kaliteli malzemelerden ileri işçilikle üretilmiş premium D veya E sınıfı araç almak gerekiyor ne yazık ki..

Neredeyse yazılanların hepsini okudum diyebilirim ; araçtan gelen sesler konusunda çok hassasım , bundan önceki araçlarımdan da biliyorum ki ses geldiği zaman kafaya takıyorum , bir şekilde halletmeye çalışıyorum , burda bir çok üye forum hizmeti adına bir çok resim ve video paylaşmış , hatta sesin dahi videosu var ellerine sağlık  , umarım ne ben ne de diğerleri bu konuda bir Alman olan Opel'de sorun yaşamaz.İlerleyen zamanlarda da bu konuya daha mesaj yazmamam dileğiyle :) :)

arkadaşlar sıfır ses konusunda ben de takıntılı bırıyım. en çok  da bu yuzden astramı sattım ve 0 km tdı A4 aldım 1 hafta önce. tabii ki astradan çok sessiz bi araç ama onda da ses sıfır değil. tam yerini bulamadım ama astranın emniyet kemeri cızırtısına benzer bir ses geliyor.  sonuç itibariyle premium marka, imaj vs o fiyat farkını açıklıyor. ama araçların kalitesi olarak bakılırsa A4 ün akranı insignia olarak düşünürsek 25000 tl lik bi fark yok aralarında.

Bugün ayvalıktan izmit e dönerken bozuk yollardan geçtim.10bin km bu seyahat sırasında doldu.Bozuk yollarda birkaç yerden gelen plastik sürtmesine benzer sesler duydum.Fakat yol düzelince tüm sesler kesildi.

Benim kapı içi döşemeler birkaç kere takıp çıkarılmıştı, sanırım yerlerine tam oturmadı.Servise baktırıcam.

Geri