Aracım Stop etmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nejat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"Astra j kasanin yagi özelmiş"
Servis klişelerine yeni bir ekleme yapmışlar. Tebrik ediyorum.
Opel araçlar için yağda dexos 2 onayı aranır. Bu da astra motor yağını özel kılmaz. Çünkü tüm opel araclari icin bu onayi karşılayan yaglar tercih edilir. Bir de viskozite meselesi var. Araciniza viskozitesi uygun olmayan bir yag konulduysa camurlasma, kurum yapabilir tabi. Bu da zaman alır. Ha diye olmaz. Akla piyasadaki sahte yağlar geliyor. Çünkü kullandigimiz yağların maalesef piyasada taklitleri var. Icinde ne oldugu belli olmayan bu yaglardan konulmussa... Umarım kurumlanma meselesini kısa sürede çözer aracınıza gönül rahatlığıyla binersiniz.

Merhabalar 3 haftalık opel kullanıcısıyım 2012 astra 1.4 T sport benzinli aracım var. İki gündür çözülemeyen bir sorun mevcut. Aracım Stop edip kontağı çıkarttıktan sonra yaklaşık 1 sn. Sarsıntılı çalışıp öyle stop ediyor. Bilgisayarda hata vermiyor. Kimse bulamadı sebebini. Birisi ters çalışıyor diyor. Birisi turbodaki havayı atıyor normal diyor. Kimisi direksiyon altında modül var ondan diyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varımdır. Hayırlı akşamlar

Sa Nejat bey benimde 2013 1.4 t cosmo benzinli otomatik aracım çar aracım kontak çektikten sonra tekleyerek istop ediyor siz sorununuzu nasıl çözdünğz yardımcı olurmusunhz lütfen

"Astra j kasanin yagi özelmiş"
Servis klişelerine yeni bir ekleme yapmışlar. Tebrik ediyorum.
Opel araçlar için yağda dexos 2 onayı aranır. Bu da astra motor yağını özel kılmaz. Çünkü tüm opel araclari icin bu onayi karşılayan yaglar tercih edilir. Bir de viskozite meselesi var. Araciniza viskozitesi uygun olmayan bir yag konulduysa camurlasma, kurum yapabilir tabi. Bu da zaman alır. Ha diye olmaz. Akla piyasadaki sahte yağlar geliyor. Çünkü kullandigimiz yağların maalesef piyasada taklitleri var. Icinde ne oldugu belli olmayan bu yaglardan konulmussa... Umarım kurumlanma meselesini kısa sürede çözer aracınıza gönül rahatlığıyla binersiniz.
Astra j nin yagini 1.4 t de 2015 ten sonra dexos1 gen 2 olarak degistirdi ondan bahsediyodur. dexos 2 degil. Dexos 2 suan icin 1.6 atmosferik motorun yagi.dexos 1 gen 2 ye gecme sebebi piston kirmasi. Sanayide bi ustaya gidin ve sorun bakalim hic 1.4 astra j ile piston problemi yasamismi. soyle soyleyim 10 da 1 astra j de 10da 5 astra k 1.4 tlerde piston kirma problemi yasaniyor.Cozum yag. Ha sunu soylemiyorum benim aracimda dexos 2 var sorun yasamadim diyebilirsiniz benimkide dexos2 bile yok. Ben shellin 5 30 bi yagini kullaniyorum suan. Ama pistonunuz,kirilirda araciniz yag yakmaya baslarsa yag eksiltmeye yani sorun yaginizdandir.Dexos 1 gen 2 yag piston kirma probleminin onune gecen bir yag cesididir.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Yaklaşık 15 gündür yapıyor Kontağı çekiyorum 1-2 saniye sonra tekliyerek stop ediyor çekişde falan sorun yok benzinli otomatik 88 binde

Emme manifoldunuzkacak olabilecegi gibi uzerinde bukunan sensorlerdede skinti olabilir. Emme manifoldu uzerindeki sensorleri maf sensor temizleyici ile bi temizleyip gozlemleyin probleminiz cozulecekmi. Motorun arka tarafinda biri mavi etiketli biri siyah etiketli sensordur

Yag eksiltme durumu varmi aracinizin?

Daha dogrusu soyle soyleyim motorun gec stop etmesinin birden fazla,nedeni olabilir, hava yakit karisikina yag karisirsa, emme manifoldunuzda catlak varsa, kirli yakit kullaniyorsaniz,bu problemler olabilir. Ama konu astra olunca aklima manifold sorunlari daha cok yatiyo

Geri